Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата

Не е ултиматум, а отворена наша позиция
196
Петков обясни Меморандума: Не става дума за делкане на държавата
Снимка: БГНЕС

Меморандумът не е ултиматум, а отворена наша позиция към ГЕРБ да стигнем до разбирателство, обясни съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Не става дума за никакъв подарък и за делкане на регулатори, защото, ако отиде на втора страница, там се казва, че страните се отказват от излъчване на кандидати с ярък политически профил“, коментира той след критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към предложения документ.

Още по темата

„Трябва да се откажем от контрол. То малко е неестествено, защото шефката на КЗК в момента е майка на депутат на ГЕРБ. Ние не искаме това да се случва занапред“, каза Петков.

„Не искаме да сме във властта само заради властта, а да сме във властта, ако продължава промяната. Сега хората имат чувството, че независимо за кого гласуват получават един и същи резултат и това се случва точно, защото тези регулатори и тези служби, тази съдебна система, не са независими и ако сега нямаме смелостта като политически лидери да я променим, това ще е в ущърб на българските граждани“, посочи той.

„Заедно да направим така, че регулаторите да са изпълнени с независими с хора, с хора, които са минали проверка за интегритет, които не са политически оцветени. Това означава да се загуби контрола, а равнопоставеността да се гарантира, че двете страни имат право на вето и няма да има превес, така че да се самоконтролираме“, каза още той.

Петков добави, че ПП-ДБ е отворена да се излъчат юридически екипи, от двете страни, които да разгледат точките в меморандума внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На мъже с боядисана коса не вярвам. Sorry!
106
1
 
19
 
! Отговори
ЩОМ Е ОГЛЕДАЛНО? преди 2 месеца
КИРО ЛЕСНО, АМА КРАСАВЦИТЕ РИСТЬО И ГНОМА С КАКВО ЩЕ ЗАМЕНИМ? С ПИНОКИО И АМГЪЛ?
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ЩОМ Е ОГЛЕДАЛНО? -Триволтата си го имаме, по-добре Траволта да доведем, ще има повече полза от него. Ама едва ли ще иска.
104
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До :) - Става дума за цялата държава, ама им преседна. Та сега, ако може някак на залци, но пак ще се пробват да я глътнат. Пуста власт, че и безмозъчни като се доберат до нея, няма оправия.
103
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е ултиматум, а си е чиста проба 24 карата изнудване.
102
0
 
15
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
А за какво друго става въпрос Кики!
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ЩОМ Е ОГЛЕДАЛНО? - Ще пътувал Ники? Като му се пътува автобуси, влакове и самолети бол. Да хваща първия аЙроплан и накъдето го откара, хич да не го и връща. Нали си уреди въздушно-капков шенген, даже няма много да виси по летищата. Да върви да обикаля света.
100
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само така, не може герб и дпс да управляват държавата, ако трябва избори до дупка!
99
3
 
1
 
! Отговори
мислител преди 2 месеца
В щатите техният президент може да работи със своя зет и това да не е проблем. Това че някой има свои близки около себе си във властта може и да не е проблем, ако тези близки са разумни хора. В Европа има някаква мания, че щом някой ти е близък, той непременно е лош, измамник и т.н. Много фирми обаче доказват, че семейните действия могат да бъдат много успешни за всички.
98
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков урежда унищожаването на ГЕРБ в чужбина, по поръчка на Киро и Асен. Затова искат Външно и Молецът-премиер постоянно пътува из чужбина при Началниците да се предлага като евроатлантическа алтернатива на ГЕРБ. Посещенията във Франция, САЩ са обиколка за запознаване на Партията с Началниците и даване на гаранции и заклеване във вечна вярност. Обещаване да бъдат по-верни и по-големи слуги на Началниците.
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 89 Анкета...Ти много сложен въпрос зададе, брат. Това е все едно да питаш: От коя посока изгрява слънцето? От изток дайте палче нагоре "+", от запад дайте палче надолу "-". Муахахахаха...те в квартирата на Лена, като влязаха са пили само кафе да знайш!
96
20
 
4
 
! Отговори
Срам преди 2 месеца
Не е истина как безработните жалки купейки седят тук и пишат глупости по адрес на един богат и интелигентен човек, който се жертва да изкара България от блатото и да я откъсне от лапите на бедната и изостанала във всяко едно положение Русия. Трябва да му благодарим, че си е зарязал мултимилионната работа за да дойде да ни спасява от лапите на поробителя от Кремъл. Кирил направи много и финансово страната ни стои доста добре. Единственият начин да не трупаш пари в България е да си копейка! ФАКТ!!
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
с участието на една камара актьори-бизнесмени
94
1
 
10
 
! Отговори
ДЕЛКАНЕ преди 2 месеца
такава дума в българския език няма канадец см от ан бур с ук
93
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цирк петковски
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
фд
91
3
 
8
 
! Отговори
Алибег Ричардов преди 2 месеца
Върви си Кире, искаме си Бойко. Не ставаш
90
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо му казват "Мемурандум" след като това си е чисто коалиционо споразумение. Който го прочете ще се убеди в това. Дори е написано елементарно като предбрачен договор от кварталния нотариус. Това е за теб, това е за мен, това ще правим, за това няма да спорим. Ей такива неща са.
89
6
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Дали ще гласуваш за Киру Украинеца или Винету или Делян Магнитски, все гласуваш за Украйна. Но не гласуваш за България! Сега пращаме само оръжия, ще дойде време някои от нас ще положат и живота си за Украйна, защото бааламите в Украйна драстично намаляха, нужни са нови, надъхани.
88
3
 
16
 
! Отговори
Анкета преди 2 месеца
Имал ли е сексуален контакт К.П. с г.жа Л.Б. ? отговор Да - палче нагоре. За отговор не - палче надолу. Гласувайте!