В кадър: Продължава товаренето на БТР-ите за Украйна на гара Курило

Общо 110 машини ще бъдат изпратени за там
7 мар 2024 16:13, Анисия Иванова
237

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Продължава товаренето на БТР-ите и друга военна техника за Украйна на гара Курило.

Решение за изпращането им за бойното поле бе взето от Народното събрание в края на ноември миналата година. Бронетранспортьорите бяха събрани, но очакваха румънска фирма, която осигурява железопътния транспорт.

Забавената помощ за фронта бе една от конфликтните точки между ГЕРБ и ПП-ДБ. В последните дни военният министър Тодор Тагарев бе многократно обвиняван, че не е направил нищо да изпълни решенията на правителството и парламента.

Миналата седмица Бойко Борисов и Делян Пеевски поискаха преждевременната оставка на военния министър заради забавянето.

БТР-ите, които трябва да бъдат изпратени, са общо 110.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 185 Е ти кое развяваш мизрябъл, какво общо има България с Урколандия и тя , какво общо има с ЕС и що не развяваше Арменското преди време
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скрап..
182
12
 
2
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 месеца
Какви Гвоздики да ти връщат ,пък на тебе бе копейка безмозъчна?Продажника си ти,дето развяваш руското знаме и си готов да ни продадеш за 30 копейки...
181
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 180.Тук да не е Русия бе украинска копейко миzерна
180
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Върни ни Гвоздиките продaжник!
179
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Край Авдеевка беше унищожен митът за всемогъществото на САЩ... Можете да гледате три неща безкрайно: горящ Ейбрамс, димящ Ейбрамс, пламтящ Ейбрамс. Около Авдеевка, близо до Бердичи, беше унищожен трети. Обгорен труп, откъсната верига, изхвърчал купол. Величествен и заплашителен.
178
1
 
12
 
! Отговори
?? преди 2 месеца
Да въоражим малката армия на Украйна със супер стара руска техника, за да може да се пребори с пъти по-голямата и по модернизирана Руска армия. ????????
177
9
 
1
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 месеца
Чакайте да преброя доброволците за Рассия-0!Опс,имаше един ,ама него рано го застреляха,ама други няма!Та легайте под влака ,не позволявайте да тръгне (даже имаше един червен терорист ,дето заплаши че ще взриви линията)...та опитайте се,после колко бой ще ядете в някое мазе с белезници!!!
176
2
 
10
 
! Отговори
Важния си ти преди 2 месеца
Попитайте МО какво става със обещаното увеличение на заплатите на военнослужещите,от януари остана за февруари после за март и тн.,в Лидъл взимат по голяма заплата от военните,срам и позор.
175
7
 
6
 
! Отговори
от Плевен преди 2 месеца
Искам да замина за фронта, да се бия в братска Украйна, готов съм да продам 7-те свои имота в името на Украйна. Нищо няма да взема за онзи Свят. Готов съм всичко да дам за победата в името на Украйна.
174
7
 
2
 
! Отговори
копейкаджии преди 2 месеца
Съветските болни, най - здравите болни. Съветският слон - най-големият слон на Земята.Всеки кооператор - ***! Всеки комунист - две!
173
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да не стане като при БЮРМ-ите? Ние им подарихме 100 танка, 100 гаубици, минохвъргачки, големи количества стрелково оръжие и боеприпаси, а те ни скъсват с нагли мизерии...
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вселената ще ги накаже до един!
171
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дерейлирайге влаковете! Спасете човешки живот! Пред ВСВ българи са заставали на релсите да спрат влаковете с евреи за Германия! Сега трябва да спасим украинци и руснаци!
170
4
 
7
 
! Отговори
До 172 преди 2 месеца
Да бе келлеш, щото ти и другите 1 милион антлантици българи сте сега в окопите да защитавате Украйна? Чакай да преброя българите доброволеци на фронта- 0 !!!
169
6
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
До 165:):):)Кой да го направи?Нашите кАпейки ли?Ми те са много силни само тук под новините иначе са страхливци:):):)Саботаж вика:):):)На кАпейките такива неща са им от глухия коловоз:):):)
168
10
 
5
 
! Отговори
иван преди 2 месеца
Слава на Украйна .Скоро кремълското джудже ще го измъкнат от бункера с куршум в черепа. Като учителят му Хитлерчо.
167
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
и друга военна техника за Украйна.." ето тук е скрито посланието, че уж БТР пращаме (не че трябва) но и друга техника, която струва пари! Видях самоходни гаубици...и те ли без пари или само и само, да ни скарат още повече с Русия? Политиците от ПП-ДБ_Гроб са едни лъжци и крадци! За това Тиквун се кланя на Урсулите - ние дарявамя а него го галят по главицата!
166
5
 
8
 
! Отговори
Няма ли един българи преди 2 месеца
Да ги саботира! Ке спасим човешки живот!!
165
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано ги взривят още на линията