Борисов: Ако ще работим за интереса на чужда държава, спираме още днес "Балкански поток"

Понятие "Турски поток" на територията на България няма, посочи лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 апр 2024 10:11 | 3 апр 2024 10:10, Красимир Ангелов
196
Борисов: Ако ще работим за интереса на чужда държава, спираме още днес "Балкански поток"
Снимка: БГНЕС

Готови сме още днес да гласуваме решение за спиране на "Балкански поток", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

"Тръбата е 100% българска, изцяло на територията на България, акциите са 100% на българите. Към днешна дата има 1,309 млн. лева чиста печалба. Няма такъв бизнес, такова държавно предприятие, нещо, направено в България, което да носи такъв огромен принос в пари на българите. Ако колегите искат и считат, че в него има нещо лошо и трябва да предадем интересите на България в полза на Гърция, още днес може да внесат решение да спрем "Балкански поток", каза още Борисов.

Той отново обясни, че застава зад промените в Конституцията, предложени от Христо Иванов от „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Очаква се депутатите да обсъдят внесения от ПП-ДБ проект на решение за създаване на временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ "Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България", както и изясняване на обстоятелствата по реализацията на проекта "Турски поток" на българска територия. Борисов каза, че ГЕРБ-СДС ще подкрепят създаването на комисията.

"Щом ще работим за интересите на други държави, поне да е ясно, че работим за интересите на чужди държави“, добави Борисов и направи уточнението: Понятие "Турски поток" на територията на България няма.

Той съобщи, че към днешна дата от Солун през Петрич между 8 и 10 млн. руски газ влизат в България. Колкото и да не им се иска на колегите, само руска молекула има в нашите тръби, добави Борисов.

На въпрос за предстоящото първо четене на промените в Закона за хазарта, които предвиждат забрана на рекламите на хазартни игри, Борисов каза, че "има време".

Според кратката справка, която Борисов представи пред журналистите, той твърди, че за последните 9 месеца 150 пъти се е виждал с ПП-ДБ и ДПС.

От 270 дни правителство 150 пъти сме се виждали трите партии - ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, каза Борисов, отговаряйки на призива на Кирил Петков ГЕРБ и ДПС да кажат, че са „неформалната коалиция”.

Борисов заяви, че нито се срамува от ПП-ДБ, нито от Христо Иванов и не се разграничава от него.

Конституцията е добра и новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин както и старото - само че не от президента, а от служебния премиер Главчев.

Бойко Борисов каза още, че ГЕРБ са абсолютно готови за избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ще работите за България напуснете моментално парламента ! Всички до един!
126
3
 
17
 
! Отговори
Антирашист преди 1 месец
Ей *** долен всички факти сочат как си го построил Руски поток.Сега хвърляш прах в очите както се правиш на Евро Атлантик всичко до което се докоснеш го омерзяваш до безкрай.
125
1
 
9
 
! Отговори
до 130 преди 1 месец
Като цялостен прав, с едни малко уточнение - фирмите ня бяха белаРуски, а Руски
124
2
 
20
 
! Отговори
Ко преди 1 месец
ВЪРНИ ПАРИТЕ КРАДЕЦ. ОТ БАНКА КТБ 6 МИЛЯРДА ВСИЧКО СИ СЛОЖИЛ В КЮЛЧЕТА С ЗЛАТО В ШКАФЧЕТАТА
123
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 141- малиии- какво, какво да връща- ама той взе ПАТАРОКА И ГО ЗАНЕСЪЛ НАНЯЙДЕ ЛИ ВА- И КОГА ТОВА- ТА КЪДЕ ГО ЗАНЕСЕ, ЧЕ ДА ГО ВРЪЩА....
122
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долна Мутро. Само теб и мрежата от крадци създадена от теб и твойта ОПГ в правосъдната система, здравеопазване и инфраструкторн те проекти трябва са спрем. Саво това нищо повече за да трътнеме малко от малко напред. Долен си, много нагъл и крадлив.
121
6
 
6
 
! Отговори
Бешикташ преди 1 месец
Внимавайте със този газ бре серсеми. Вижте в истанбул как се гръмнаха със газова бутилка. Газта е много опасна ама серсемите все напират да се газират. Въглищата са най доброто и евтино гориво ама вие ги оставете да мухлясват. По прости хора няма.
120
2
 
14
 
! Отговори
до 141 преди 1 месец
Да върне трите милиарда на българския народ, пък да го нарича както си иска.
119
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на туллупа не му е лесно, от една страна ако спре потока ще пие един новичок, от друга страна Магнитски го дебне, народа го мрази, дръпнаха му мандата под носа, абе лоша работа.
118
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тлъстият похотлив крадец, упорито продължава да нарича Турски поток - Балкански.
117
1
 
9
 
! Отговори
Хахахахах преди 1 месец
Ами спирай, отдавна.
116
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този ще бъде намагнитен много скоро и тогава неуспоримо всички ще знаят какво представлява опг герп-дпс и колко щети са нанесли на народеца.
115
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баце не може да спре " турски поток" - Австрия, Унгария н-р веднага ще ревнат. За тях може руска газ за България не може. Къде се гуспадинът Орешарски които се уплаши и спре " Балкански поток" който щеше да ни носи огромни печалби от транзитни такси.
114
0
 
17
 
! Отговори
Заспала П. Ка преди 1 месец
Боце много си нагъл не само опозори БЪЛГАРИЯ ЗА цели 12 години управление по мутренски ами имаш наглостта да си отваряш гаража за 5ишки :
113
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквоооо крадлива и лъжлива и ебблива!
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
***,честит празник на патерица !!!
111
1
 
16
 
! Отговори
До Бойко българин ли преди 1 месец
Бойко вече продаде и предаде България, много преди тея да го обвинят за това. Просто сега му нарушават рахата. Много преди те да се появят на сцената у нас, той вече продаваше и предаваше род и родина.
110
2
 
16
 
! Отговори
Бойко българин ли си преди 1 месец
Как може да продаваш да раздаваш ТОВА КОЕТО ПРИНАДЛЕЖИ на Българския народ! Това че някой те ОБВИНИЛ или притиснал и си готов САМО ДА НЕ ТЕ ЗАКАЧАТ И ОБВИНЯВАТ да ПРОДАДЕШ БЪЛГАРИЯ!! Какъв мъж си Какъв държавник? Тези които всеки ден те атакуват САМО ЗАЩОТО СЕ МИСЛЯТ ЗА БОГОПОМАЗАНИ ТИ си готов да им лижеш .... Засрами се! Бъди Мъж! Държи на достойнството си и престани да се Унижаваш и да Унижаваш хората които те подкрепят! Скрий се! Вземи си Отпуск и Почивай! България на Българите!
109
1
 
3
 
! Отговори
Алов преди 1 месец
Аз съм за
108
3
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Че 10 милиарда на хартия за самолетчета не е ли работене за чужда държава + не знам колко си милиарда за въображаеми реактори не е ли работа за чужда държава, а? Ще се намери ли някоя мисирка да ги пита тия неща?