Борисов: Ако ще работим за интереса на чужда държава, спираме още днес "Балкански поток"

Понятие "Турски поток" на територията на България няма, посочи лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 апр 2024 10:11 | 3 апр 2024 10:10, Красимир Ангелов
196
Борисов: Ако ще работим за интереса на чужда държава, спираме още днес "Балкански поток"
Снимка: БГНЕС

Готови сме още днес да гласуваме решение за спиране на "Балкански поток", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

"Тръбата е 100% българска, изцяло на територията на България, акциите са 100% на българите. Към днешна дата има 1,309 млн. лева чиста печалба. Няма такъв бизнес, такова държавно предприятие, нещо, направено в България, което да носи такъв огромен принос в пари на българите. Ако колегите искат и считат, че в него има нещо лошо и трябва да предадем интересите на България в полза на Гърция, още днес може да внесат решение да спрем "Балкански поток", каза още Борисов.

Той отново обясни, че застава зад промените в Конституцията, предложени от Христо Иванов от „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Очаква се депутатите да обсъдят внесения от ПП-ДБ проект на решение за създаване на временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ "Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България", както и изясняване на обстоятелствата по реализацията на проекта "Турски поток" на българска територия. Борисов каза, че ГЕРБ-СДС ще подкрепят създаването на комисията.

"Щом ще работим за интересите на други държави, поне да е ясно, че работим за интересите на чужди държави“, добави Борисов и направи уточнението: Понятие "Турски поток" на територията на България няма.

Той съобщи, че към днешна дата от Солун през Петрич между 8 и 10 млн. руски газ влизат в България. Колкото и да не им се иска на колегите, само руска молекула има в нашите тръби, добави Борисов.

На въпрос за предстоящото първо четене на промените в Закона за хазарта, които предвиждат забрана на рекламите на хазартни игри, Борисов каза, че "има време".

Според кратката справка, която Борисов представи пред журналистите, той твърди, че за последните 9 месеца 150 пъти се е виждал с ПП-ДБ и ДПС.

От 270 дни правителство 150 пъти сме се виждали трите партии - ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, каза Борисов, отговаряйки на призива на Кирил Петков ГЕРБ и ДПС да кажат, че са „неформалната коалиция”.

Борисов заяви, че нито се срамува от ПП-ДБ, нито от Христо Иванов и не се разграничава от него.

Конституцията е добра и новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин както и старото - само че не от президента, а от служебния премиер Главчев.

Бойко Борисов каза още, че ГЕРБ са абсолютно готови за избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
8
 
! Отговори
ИЗВОД преди 1 месец
Значи изчезването на пътната карта за "Балкански поток" е в интерес на България ! ТАКА ЛИ ДА РАЗБИРАМ ? ТОЧНО ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА !
86
1
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 месец
Лъжите на руския агент Борисов са известни по цял свят. Борисов се опита да прецака НАТО и западните държави и да изнудва ЕС и САЩ като построи руския газопровод.
85
5
 
1
 
! Отговори
Жиката преди 1 месец
Най-качественият газ е демократичният.Ха ха.Българина тотално оглупя.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОНЯТИЕ НЯМА, ТУРСКИ ПОТОК ИМА.
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герб и ДПС , най-богатите в Бг , с най-беден електорат !Много скоро ще останат , като генерал без армия !
82
1
 
4
 
! Отговори
вай, вай, ваййййй... преди 1 месец
Ти отдавна си така, Борисоff!
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я КАК СЕ ДРЪВЧИ ПРОДАЖНИКА ДОЛЕН
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То всичките Бг-''атлантици'' са като Борисов !
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
''Атлантикът'' - Борисов !Верно ли ве ?
78
1
 
9
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
До АнонименПомните ли Южен поток и как един американски сенатор с мозъчен тумор го спря, за да докарат американски втечнен газ. Този газ беше малко и за кратко. Сега вече Америка не го изнася. Защо? Питайте Кокорчо, той скоро ходи в Америка, като плати на третокласни лобисти и само му се подиграваха!
77
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде спирайте я тази тръба, да ни врътнат кранчето за Еврозоната и Шенген, щото австриици и унгарци не се шегуват.Путин - Мутин , азерска газ, газ на Газпром, газ от Газа все тая.Само българите могат да затрият България!
76
1
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Борисов: И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство след изборите само с тези две партии няма да има -край на цитата. Тоест не искаме да управляваме, а само да пречим!
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е просто цинизъм
74
3
 
3
 
! Отговори
Пешо до 73 преди 1 месец
Аз пък предлагам вместо с времето на Виденов ,да сравним с времето на Калоян .Генерал Атанасовците само ,това знаете.Даже синганите напускат територията,вече .що има велики политически и международни постижения по надупване.
73
3
 
9
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 месец
Бойко Тиквата и Христо Иванов, създадоха пета власт и институция - Служебното правителство. По думите на Тиквата, то е една самостоятелна институция. Само дето не е точно така;)))
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баджанаци- Къде са ви заводите за батерии?
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Юмрукови- къде са магистралите, дето построихте?!
70
0
 
5
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
А между другото, колко е годишната амортизация и след колко години ще се наложи пълна подмена на тръбите и компресорите
69
0
 
14
 
! Отговори
Изказване преди 1 месец
Има едно изказване в тубата на Йордан Цонев, което е следното: Вашият лидер е мутра, това е факт. Основал е СИК!
68
5
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
До Анонимен ..... До Sata NATO Първо не са пълни три години. Второ, тази печалба е след приспадане на амортизациите на активите и платения данък печалба. Пак заповядай! ------....------- Тоест, не съм прав като казах, че ще се изплати след неколко иляди години... Щел да се изплати само след по-малко от 1000.... некъде около 835 само.... Даже ако обемите транзит нарастнат до пълния капацитет, едва след 350-400 зими...