Борисов: Ако ще работим за интереса на чужда държава, спираме още днес "Балкански поток"

Понятие "Турски поток" на територията на България няма, посочи лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 апр 2024 10:11 | 3 апр 2024 10:10, Красимир Ангелов
196
Борисов: Ако ще работим за интереса на чужда държава, спираме още днес "Балкански поток"
Снимка: БГНЕС

Готови сме още днес да гласуваме решение за спиране на "Балкански поток", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

"Тръбата е 100% българска, изцяло на територията на България, акциите са 100% на българите. Към днешна дата има 1,309 млн. лева чиста печалба. Няма такъв бизнес, такова държавно предприятие, нещо, направено в България, което да носи такъв огромен принос в пари на българите. Ако колегите искат и считат, че в него има нещо лошо и трябва да предадем интересите на България в полза на Гърция, още днес може да внесат решение да спрем "Балкански поток", каза още Борисов.

Той отново обясни, че застава зад промените в Конституцията, предложени от Христо Иванов от „Продължаваме промяната - Демократична България“.

Очаква се депутатите да обсъдят внесения от ПП-ДБ проект на решение за създаване на временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ "Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България", както и изясняване на обстоятелствата по реализацията на проекта "Турски поток" на българска територия. Борисов каза, че ГЕРБ-СДС ще подкрепят създаването на комисията.

"Щом ще работим за интересите на други държави, поне да е ясно, че работим за интересите на чужди държави“, добави Борисов и направи уточнението: Понятие "Турски поток" на територията на България няма.

Той съобщи, че към днешна дата от Солун през Петрич между 8 и 10 млн. руски газ влизат в България. Колкото и да не им се иска на колегите, само руска молекула има в нашите тръби, добави Борисов.

На въпрос за предстоящото първо четене на промените в Закона за хазарта, които предвиждат забрана на рекламите на хазартни игри, Борисов каза, че "има време".

Според кратката справка, която Борисов представи пред журналистите, той твърди, че за последните 9 месеца 150 пъти се е виждал с ПП-ДБ и ДПС.

От 270 дни правителство 150 пъти сме се виждали трите партии - ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, каза Борисов, отговаряйки на призива на Кирил Петков ГЕРБ и ДПС да кажат, че са „неформалната коалиция”.

Борисов заяви, че нито се срамува от ПП-ДБ, нито от Христо Иванов и не се разграничава от него.

Конституцията е добра и новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин както и старото - само че не от президента, а от служебния премиер Главчев.

Бойко Борисов каза още, че ГЕРБ са абсолютно готови за избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
15
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
В самото строителство на тръбата участваха белоруски компании - реално белоруските строителни войски, маскирани като частни фирми. Даже най-изостаналият от живота индивид знае, че в Белорус частни компании няма. Някой е давал работни визи на десетки белоруски шпиони, без да се интересува какви са и що са. През България препускаха сръбски тирове, които возеха тръбите. Тогава се прибирах от морето и ми направи впечатление как шпорят по кривулиците при Български извор.
106
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как точно ще спрете потока? Това ще ни постави в положение на война с половин Европа - Турция, Македония, Сърбия, Унгария, Австрия (!!!) вашите приятели за влизането в Шенген, Хърватия, а също и Италия. Сега се убедих, че ни управляват пълни иидииоти.
105
1
 
13
 
! Отговори
Баце я кажи преди 1 месец
Бойко, я кажи, как Турски поток ни струва на нас, данъкоплатците, 3 млрд. И ако взимаме наем за ползването и, ще ни се изплати след повече от 100 години. Много рентабилна сделка за българите. Кажи, кажи.
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
О, как пази личния си пАток?! )))
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОЙКО БОРИСОВ ГОВОРИ РУСКИ ОПОРКИ
102
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Борисов ти знаеше ли че заобикаляш Украйна ? АКО не беше постройл тръбата на Путин дали щеше да има война ?" - А Германия знаеше ли, че Северен Поток заобикаля Украйна? А САЩ знаеха ли, че докато президента на Украйна, Виктор Юшченко и съпругата му Катерина Юшченко, служител на правителството на САЩ, отклоняват руска газ ще подтикнат руснаците да заобиколят Украйна? Борисов не е направил нищо по-различно от това, което Германия и САЩ искаха, а Украйна бе умишлено "сготвена" от Русия и НАТО.
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бойко борисов говори както са го научили руснаците - чужда сила е запада, газопровода е балкански
100
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ПРОТИВ БОРИСОВ И ГЕРБ, А ВИЕ СИ ПИШЕТЕ ОПОРКИТЕ.....
99
3
 
9
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
Всичко, което Боко Т. правеше до декември '22 година, беше подчинено на първоначалната пътна карта, предвиждаща руска инвазия на Балканите. След оттеглянето на руснаците от Херсон и Харков, стана ясно, че войната се закучва. И тогава Ту лупа се тропоса в Украинското посолство и почна да се преструва на евроатлантик. Иначе плановете предвиждаха руска окупация на Северна България и сръбска окупация на Северозапада.
98
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПАК ЗА БОРИСОВ И ГЕРБ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ, А ВИЕ СИ ПИШЕТЕ ОПОРКИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ВИ ПЛАЩАТ...
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Боцето и Шиши решат да спрат подаването на природен газ към Австрия и Унгария , резултатът от тази акция ще бъде взрив: БГ ще бъде осъдена на стойност, отговаряща на загубите в икономиката на двете държави, а Боце,Пеевски, Про100 Киро ще бъдат буквално смачкани и ББ ще бъде вкаран в. списъка Магнитски.Тримата канадци ще бъдат екстрадирани с еднопосочен билет в Канада.Боце,пускай Сачева, Добрев, Биков, а ти отивай в почивка!
96
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво бате Бойко-само ти мислиш за интересите на нацията
95
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
111- НЕ ЛЪЖИ- ОТВОРИ ПРАВИТЕЛСТВА НА БГ И ВИЖ КОЛКО ГОДИНИ ГЕРБ СА БИЛЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БГ- 9Г 8М
94
2
 
10
 
! Отговори
до 111 преди 1 месец
остави че против западните интереси е работил боко, но и против Българските!
93
2
 
12
 
! Отговори
Защо е недосегаем преди 1 месец
Този п.римитив незнае какво е Човешки Права, всъщност е избил няколко стотина Българи които са го дразни ли, избил ги е чрез МВР и мутри! Това е свирепа Диктатура начело с един милиционер години наред Диктатура с Борисов !
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не казва :Борисов , ''атлантик ли е , или НЕ Е?
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОРИСОВ ОБСЛУЖВАШЕ КТБ
90
5
 
11
 
! Отговори
До 100 преди 1 месец
"То всичките Бг-''атлантици'' са като Борисов" ----- Ааааааааааа не е баш така има и по-големи "атлантици" сред ППДБейците... Я погледни КироПро100то, Кокорчо, загубилия паметта си Ристо, герал Гном и още и още, Те когато им падне казват само неистини, но са политчески коректни.... хахаххаха
89
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
15 ГОДИНИ БОЙКО БОРИСОВ РАБОТЕШЕ ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ И ПРОТИВ ЗАПАДНИТЕ.
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хохохо да, влиза руски газ само за преминаване, за нас газ няма, та въпроса е в чия полза е путински "турски, балкански" паток? борисоф обслужи интереса на чужда държава, че даже и сме го платили, че "братушките" така са свикнали