Кампанията за вота ще е истерична, ще има фантазии и компромати

Харалан Александров: Оказа се, че ПП разбират политиката като сделка
66

"Предизборната кампания ще бъде много истерична, тя от известно време се води. Това, което е любопитно за нея, е, че тя ще се води на много паралелни плоскости. Едната ще са медиите - ще имате възможност да чуете много драматични изповеди, фантазии, обвинения и компромати. Другата плоскост обаче, ще е плоскостта на финансите, митниците и МВР, на силовите структури", каза социалният антрополог Харалан Александров в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че тази кампания ще се води в сградата на парламента и това е голям шанс, защото този парламент има изключителна функция в едно радикализирано общество - да не допусне конфликтът да излезе на улицата.

"Аз се надявам, че политика бихме могли да имаме в нормална ситуация, а такава не сме имали от 2020 година, включително и последното правителство, наречено "сглобка", което тъжно и жално се разглоби пред очите ни, не беше нормализация, защото не отговаряше на най-важното условие на демокрацията - симетрично представителство. Оказа се, че "Продължаваме промяната" разбират политиката като сделка, в която е разрешено в името на печалбата да лъжеш и мразиш", заяви още Харалан Александров.

Гостът не вярва, че ще има нормализация и смиряване.

"Не знам кой ще е най-големият печеливш или губещ на тези избори, но се надига в България много силна антиевропейска и антиамериканска вълна, която не знам къде ще спре. Ако се стигне дотам, че "Възраждане" стане втора политическа сила е добре, да не стане по-лошо", завърши Харалан Александров.

Вижте целия разговор във видеото

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Харалан Александров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да така ще е!И за 1 път,поради "промените",които Гласува СТАТУКВОТО,да има "действащ" "парламент"!-:( И то по време на Служебен кабинет!!! Очертава се Голямо Грачене на"Статуквото"! До последно ще Имат възможност.да Ни се Натрапват! -:(((Ами Противни Ще са ми.и са ми Противни Отдавна!Ще дам Гласът си,за Партия,която Не е участвала във властта до сега!!!Майната им вече И на ГЕРБ! И на ПП и ДБ на Гусин Иван Костов Седесара!Ще има Изненади на тези Изборои Другари " Демократи"!!!Време Е да Пътувате!
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истерията няма да е пълна ако Киро не се завърже за микрофона на трибуната в НС и не започне да крещи: "В криза смеееее! Ще се самовзривим ако не гласувате за нас".
12
2
 
16
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Аралампи ги плямпи!
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая шия не е от туршия.
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харалан да не ви е роднина,та две статии една след друга с неговите умозаключения?
9
10
 
11
 
! Отговори
Прав е! преди 1 месец
ПП-ДБ истеризираха! Нормалните им привърженици са в шок! Няма здраво мислещ човек, който да симпатизира на ПП-ДБ след последните изцепки!
8
4
 
9
 
! Отговори
Ми те ще използват преди 1 месец
Трибуната на НС сега като предизборна платформа..нали затова пломениха така Ковституцията..
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ме интересува. И хората, които не ни интетесува, ставаме все повече.
6
9
 
11
 
! Отговори
Очаквам преди 1 месец
ПП тата да правят драма, да се лепят на тротоара или завържат с вериги и да протестират срещу себе си! Модерен политически пърформанс!
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маанете го тоя, не мога да го гледам и слушам
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харалан, с интелект на гъба, дава акъл. Днес-а засрамете се ..
3
6
 
11
 
! Отговори
Харакиро преди 1 месец
Вече е в пълна истерия!
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ и ДПС мобилизираха всичко, само и само да не стават грешки. Нито на Бойко, нито на Пеевски му се лежи в затвора. Уж всичко зависи от гласоподавателя, ама нещо население не става за демокрация, все го лъжат и все същите избира.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре,че ни го каза,щото ние нито виждаме,нито чуваме,Харалане.