Първото безплатно здравно списание навърши една година

В „GENICA News“ говорят само специалистите, целта на изданието е да предостави достъп на широката публика до качествена медицинска информация
Спонсорирано съдържание | Обновена: 29 ное 2021 13:47 | 29 ное 2021 13:46, Александър Попов
Първото безплатно здравно списание навърши една година

Първото, изцяло специализирано на медицинска тематика списание в България - „GENICA News”, което се разпространява напълно безплатно, навърши една година през ноември. То излиза както на хартия, така и в електронен вариант.

Мотото на изданието е „Здравето от погледа на специалиста“ и на неговите страници с интервюта и собствени статии се представят доказани лекари в различни сфери на медицината. „Списанието е създадено с некомерсиални, изцяло хуманни подбуди и основната му цел е да предостави достъп до качествена и достоверна медицинска информация на широката публика“, казва неговият издател Атанас Месечков.

 „За съжаление, профилактиката все още е слабо застъпена в България, а ранната диагностика може да спаси живот. Една от целите ни е да представяме какви са възможностите за превенция и скриниг на различни видове заболявания“, споделят от екипа на „GENICA News”. Те отчитат факта, че на пазара има много издания, в които се поместват статии на здравна тематика. В същото време отбелязват, че в ерата на интернет не винаги може да се гарантира достоверността на информацията. Това, което откроява „GENICA News” е, че на неговите страници говорят само и единствено специалисти. По здравни теми се изказват доказани и познати лекари. Корица на декемврийския брой, например, е известният дерматолог д-р Радина Денкова. „Ръката, която люлее люлката“ остава най-важна в естетичната дерматология, казва тя пред списанието и представя холистичния подход, който прилага при своите пациентки.

През декември от печат ще излезе и тазгодишния алманах „Здравето от погледа на специалисти“, което се реализира от „GENICA News”. В книгата са поместени интервюта и статии на авторитетни български лекари в различни сфери.

„GENICA News” се разпространява безплатно в медицински центрове и във всички обекти на верига „Фантастико“ в София, налично е и онлайн. От средата на декември, също така безплатно, на тези места ще е наличен и алманахът.


Още по темата: GENICA News
Още от

Спонсорирани публикации