Търговска верига ЗОРА откри своя нов Логистичен и административен център

Спонсорирано съдържание | Обновена: 2 окт 2023 16:46 | 2 окт 2023 14:04, Александър Попов

Търговска верига ЗОРА откри своя нов Логистичен и административен център в Индустриален парк София-Божурище на 29 септември. Търговската верига организира мащабно събитие, на което бяха поканени партньори, приятели и служители на компанията. Над 400 човека станаха част от празника на ЗОРА, празнувайки и 32-рия рожден ден на веригата!

През тези 32 години, нито за секунда ЗОРА не е спряла стремежа  си към развитие и усъвършенстване, а новата база е олицетворение на всичко това. Общата стойност на инвестицията надхвърля 30 млн. лв., а логистичният център включва административна сграда и складова база.

Разгънатата застроена площ е 23 085 кв.м, включваща административна част от 3 105 кв м и складова част от 19 795 кв м, разделена функционално на три модула, които могат да функционират самостоятелно или обединени.

Логистичния център е проектиран със зони за високо стелажно и свободно складиране на 11.30 м .Осигурена е модерна техника - електрически високоповдигачи ричтрак , електрокари, полуавтоматични машини за опаковане, електрически палетни колички за обработката и транспортирането на стоките. Новият Логистичен парк ще даде възможност на веригата  да увеличи капацитета си и да повишим ефективността си.

Офисната част е разработена с цел да осигури висок стандарт на работа за всички служители. Осигурени са специални зони за хранене, почивка, както и фитнес зала, в която служители да поддържат тонуса и физическата си форма. Офисите са просторни, функционални и комфортни.

На територията на Логистичната база има изградени 4 бр. електрозарядни станции за електромобили. Предстои проектиране и изграждане на още една складова сграда , с приблизителна площ от 18 500 кв м. В процес на проучване и проектиране е изграждането на фотоволтаична централа с капацитет от 240 kW.

Експанзията на Търговската верига, гарантира и откриването на още работни места, като от началото на заработването на новия склад са открити над 30 нови работни места. Общия брой на служителите на ЗОРА в цялата страна надхвърля 850 души.

Гостите на събитието имаха възможност да разгледат новата база и да се убедят в капацитета й и възможностите, които тя предоставя.

По време на събитието водещият разказа накратко историята на Търговската верига, акцентирайки върху това, че историята на ЗОРА започва в далечната 1991 година с трима мечтатели и един малък магазин, който се простира на едва 18 кв. м., за да стигнем до днес, където верига вече има 37 магазина в страната и онлайн магазин, радващи милиони клиенти.

Управляващите съдружници Георги Милушев, Стефан Милушев и Георги Стойков благодариха на всички партньори и приятели на ЗОРА, които през годините са били важна част от историята на търговската верига. От сцената изказаха и специални благодарности към екипа на ЗОРА, без който компанията не би била същата. И тримата изразиха увереност, че новите складови и технологични процеси ще улеснят и оптимизират зареждането на магазинната мрежа ЗОРА, а клиентите ще получат по-бързо и качествено обслужване.

На събитието присъства заместник-министъра на икономиката г-н Ивайло Шотев. Той поздрави екипа на ЗОРА за добре свършената работа и заяви, че логистичната база е символ именно на нея, а компанията е гарант за качество. Заместник-министърът пожела на ЗОРА те първа да покори и Европа, така както вече е покорила България.

Реч и приветствие от сцената на събитието произнесе и г-н Константин Палавеев - изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“. Той поздрави компанията за постигнатото и изрази своята увереност, че ползотворната съвместна работа ще продължи и занапред.

Приветствие отправи и г-н Константин Чуклев - управител на Бараж груп, фирмата изпълнител на проекта. Горд от постигнатото, той заяви, че в лицето на ЗОРА е открил незаменим партньор и изрази своята сигурност, че компанията те първа ще реализира още по-големи успехи.
 
Арх. Цветан Петров от архитектурно бюро "Иво Петров - Архитекти", архитект на сградата също поздрави гостите от сцената и наблегна на факта, че проектът на една сграда винаги отразява визията на компанията,а реализацията отразява същността й.

Официалната част приключи със символично рязане на лента, както и с разрязването на торта по случай 32-рия рожден ден на веригата!

След това гостите се отдадоха на забавление под звуците на музика на живо от "Дани Милев Бенд".

Търговската верига отправи огромната си благодарност към всички партньори, служители и клиенти на ЗОРА през годините.


Още по темата: Търговска верига ЗОРА
Още от

Спонсорирани публикации