За семейния бюджет и тоалетните на двора

Две разкрития- едното на Dnes.bg, другото- на титана на мисълта Жорж Ганчев показват облика на съвременна България
24 юни 2008 12:26,
78
За семейния бюджет и тоалетните на двора
Снимка: Булфото

Преди няколко дни позабравеният титан на мисълта Жорж Ганчев най-после разсея мъглата, обхванала политическия живот в родината.

"Докарайте Георги Първанов да застане до мен и да говори с някой англосаксонец или с някой от големците в света. Той ще стане за смях. Защо ли? Защото е селско момче, израснало с тоалетна на двора. Майка му не е била поетеса, за разлика от моята”, отсече Жорж в интервю за "Труд”.

Със или без тоалетна на двора, поет или обикновен дърводелец, един въпрос не престава да вълнува българина- ще ми стигне ли заплатата да покрия сметките? Затова и в началото на този месец ви попитахме: Как се отразява на семейния Ви бюджет скокът в цените на тока, парното и горивата?

48 % от участвалите в анкетата посочват, че това е „Поредното увеличение, но не и на заплатата ми”. В случая те проявяват тактичността на „някой англосаксонец или някой от големците в света” и само дипломатично намекват, че управляващите малко са попрекалили с увеличението на цените.

30 % от читателите ни споделят иронията на Жорж- „Браво! Малко ми е, чакам да вдигнат и магданоза”. А паралелно с това не е зле и теренните проучвания на г-н Ганчев да продължат- той може да ни информира не само за цената на магданоза във Владая и Лос Анджелис (там са двата му пристана), но да събере данни и за санитарния възел на останалите в елита.

16% са по радикални- „Тези вече полудяха, спирам да плащам всичко”. И Жорж може да разчита на тях, ако е решил да прави революция.

4% от участвалите в анкетата навярно никога няма да бъдат критикувани от г-н Ганчев за тоалетни на двора. Защо ли? Те заявяват: „Получавам достатъчно висока заплата, за да мога да покрия разликата в цените”. И, ако имат тоалетна на двора, Жорж, то е само заради иновативни архитектурни решения, а не както при Първанов.

3% от читателите ни вече са преодолели проблемите с цените. Те са категорични: „Не ме интересува, защото нямам парно, кола не карам, а и пестя ток”.

Нека си позволим и един по-провокативен въпрос: Общият брой на гласувалите в анкетата е 4825. За социологическо проучване това е много добра бройка. Но ще успеят ли Жорж и Гоце да съберат поне толкова гласове на следващите парламентарни избори?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
провинциалист преди 15 години
Да не ви свършат почивките на автомивките, в които работите докато мислите глупости? Или си ги имате записани на листчета в джоба?
56
1
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
Спиро, разбира се, че мнението е твое :)
55
1
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Тошко,"Това е мое лично мнение ... "
54
1
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
Спиро, глупаво е да се твърди, че хората от провинцията са ***. Аз имам много приятели извън софия, както и съм имал много приятелки от други градове, жени за които доста други са мечтали и маструбирали тайно нощем. така че прости но не споделям крайните ти позиции. просто исках да кажа с първото си мнение, че човек не може да се откъсне от корените си, колкото и да му се иска. туй то.
53
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
еййййй 51 много як коментар и е напълно верен
52
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако управляващите не бяха такива , нямаше отново да се появи на хоризонта тоя шут Жоржи Ганчев. Всъщност мисля, че ако народът не беше толкова ***, за хора като Жоржито и бат' Бойко изобщо нямаше и да чуем
51
1
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 15 години
А за девойките от провинцията знам, че са способни да извадят използвания *** от кофата и да си го изтискат, само и само да забременеят от софийския принц и да се нанесат в софето
50
1
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Гласували сте си за това управление мили хора, и селяни и граждани.Като имаше избори къде бяхте ? С кравите на баира или на 10 мин. от морето. Или сте се изказвали "Азе нема да гласувам щоту не ги знам тия" ....Яжте фекалий и да ви е сладко:)"А, тук си много прав. Хубаво мнение, браво !
49
1
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 15 години
Гласували сте си за това управление мили хора, и селяни и граждани.Като имаше избори къде бяхте ? С кравите на баира или на 10 мин. от морето. Или сте се изказвали "Азе нема да гласувам щоту не ги знам тия" ....Яжте фекалий и да ви е сладко:)
48
1
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Тошко, девойките от село са една отделна тема. Няма да се впускам в много обяснения, само ще ти кажа едно - може за кратко (ако чак пък толкова си изпаднал), но после бягаш бързо. Не може да пуснеш такова нещо в къщата си пич ... да ти възпитава децата. Плюс това на мен лично ми е гнусно, да плющя меркантилни същества изпаднали в затруднение. Това е мое лично мнение, не съм такъв човек и не ми трябват *** от провинцията.
47
1
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
това е извадка от разписанието от автогарата по дяволите, това е майтап. и белоглрадчик не е село, ако не знаеш?
46
1
 
0
 
! Отговори
гошо преди 15 години
escape.log.bg - малко да изпуснете парата
45
1
 
0
 
! Отговори
Iva преди 15 години
Az sashto sam Sofia, no tuk pisheshtite sofianci neshto me potresoha. Spored men malko gi barkate neshtata. Poslednite niakolko godini Sofia se napalni sas neobrazovani hora ot provinciata, koito doidoha za da si hvarliat boklucite i posle da si hodiat na selo. Ei za tia hora stava duma, a ne za Lora sas hubavata kashta(zavijdam i napravo). Az poznavam mnogo vazpitani i inteligentni hora ot provinciata. Ne moje taka da se pliuete, bezpredmetno e prosto, no ako niama kakvo drugo da pravite -ok zabavliavaite se.. :) Edinstveniat grad v provinciata, v koito sam imala problemi na tazi tema e Varna... Hora jivotat vi minava v sporove koi e po-po nai, koi e grajdanin i koi selianin, a ne mojete da vidite, che vsichki v kupom sme mnogo zle, zashtoto jiveem v Balharia...
44
1
 
0
 
! Отговори
Zabava преди 15 години
Тодоре много ме радваш, че сложи Варна и Бургас сред "селата". Ех, този разговор за провинцията е трагикомичен. За съжаление повече трагичен. Трагичен за нивото на мислене на нашите "граждани".
43
1
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
Спиро имаше и адибас. няма как да бъркам щото с такива направо от гарата идваха на лекции (настоящите ПР-ки и журналиски на българия) и си ги оставяха на пътеката между катедрите. Може би им бяха гордост. Са ако знаеш бате какви са лъскави, съвсем са забравили за сакчетата адибас.
42
1
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
Директно от таблото на автогара софия заминаващи 16:30 Белоградчик 16:30 Сливен 16:30 Димитровград 16:30 Силистра 16:30 Г.Оряховица 16:30 Варна 16:30 Петрич 16:30 Белене 16:30 Златоград 16:30 Бургас 16:30 Варна 16:30 Бяла Слатина 16:30 Лом 16:40 Оряхово
41
1
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Ааа, и Тошко, саковете са "адидас". Бели букви на черен фон. Сигурно си ги купуват от селския магазин за 5 лева. Не знам, ама всички са с такива сакове :)
40
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Evala bratle slagaigi na mystoto tiy selyli,che chovek ne moje da si vzeme vazduh ot tyh,a na tay Lora u dvora.......
39
1
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Тодоре, пиша ти 6+, седни си ;)
38
1
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"преди да ме захапеш Спиро за каквото и да е... нека ти поясня, че аз съм софиянец, но съм от по-толерантните или поне се старая да бъда... но ти с такива изказвания, моля ти се не казвай от къде си ако те пита някой... че ти си за затвора бре момче, виж какви ги пишеш"Само едно ще ти кажа приятел, по-лошо от тарикат провинциалист е само едно нещо - пасивен и страхлив софиянец. Ако си толерантен, ще те стъпчат. Това е примитивна и дива пасмина, те те мразят само защото си от София, а той се е родил на село. Помни ми думите - някой път ще се сетиш какво съм ти казал.