Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.

Хлапетата ще слушат реч
12 сеп 2008 21:19,
158
Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.
Снимка: БГНЕС

Ако училищните директори в Северна Корея бъдат задължени със специално писмо да прочетат слово на Ким Чен Ир пред тамошните ученици за началото на учебната година, този факт едва ли ще влезе в информационния обмен на световните агенции.

Просто в Северна Корея е така- комунизъм, култ към водача, идеология до втръсване.

Но когато такъв нескромен жест към силните на деня бъде организиран в страна-членка на ЕС, най-малкото би предизвикал учудване.

Следващите редове не са пасажи от фейлетон в хумористичен вестник, тъй че четете внимателно:

Учебната година във всички училища в понеделник ще бъде открита с обръщение на премиера Сергей Станишев, съобщи в петък Дарик радио.

Училищните директори са задължени с писмо от заместник-министъра на образованието Кирчо Атанасов да прочетат слово на министър-председателя.

Директори на пловдивски училища твърдят, че началникът на Регионалния инспекторат в Пловдив Александър Буздрев ги е информирал по време на съвещание в четвъртък, че заповедта трябва да се изпълни, а обръщението ще получат по електронната поща.

Част от директорите са притеснени, че словото ще стои като кръпка към традиционния ритуал, съобщава още Дарик радио- Пловдив.

Директорите обмисляли вариант да окачат текста на таблата за съобщения или да го дадат на класните ръководители да го прочетат в час.

Колегите им от Пазарджик, които вече са получили обръщението, твърдят, че то е на видео.

„Обръщението няма политически мотив и такъв не бива да се търси”, гласи официалното становище на Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик.

В ранния петъчен следобед в редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от правителствената информационна служба, в което се посочва:

В специално послание към учителите, носещи изключително отговорната, но благородна задача да подготвят младите си възпитаници за утрешния ден, министър-председателят пожелава да ги научат какво означават гордост и независимост, за да могат да се гордеят с отечеството си, да обичат свободата и да знаят рода си....

В приветствията си по повод откриването на новата учебна година министър-председателят изразява надежда, че и учениците, и техните учители ще участват активно в празненствата и честванията на 100-годишнината от Независимостта на България. Той кани учениците да тръгнат на вълнуващо вековно пътешествие – от обявяването на пълната независимост на нашата държава през 1908 г. до днешното ни равноправно членство в Европейския съюз.

Нищо против пътешествията, г-н Министър-председател, но не и тези- задължителните и вдъхновени от признателните инспекторати.

Дали няма да влезем отново в „световните новини“? И то, както ни е тръгнало- със „срама по челото“?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Илиян Георгиев - dar преди 15 години
Колко великодушен само е нашият министър-председател! Колко грижовно и необходимо за нас, учениците, неговото слово по случай започването на новата учебна година!!!Думите ми изпълнени са със сарказъм. Не че нещо, но наистина, н а и с и н а , няма нужда изобщо като цяло от празненставата на 15 септември. Просто да идем на училище, да ни дадат програмата за утре, да се видим с класната и това е достатъчно. Не стига че 1 чаш ще има няква пародия на училищна програма, ами сега и минустърът ще ни говори? Сори, нямаше ли тая година министерски избори? Поне 10 пъти съм питал, винаго това са ми отговаряли... Ако - да, ако наистина са през октомври или ноември, то започването на активната кампания "БСП се грижи за вас и вашите деца, които имат добро образование" е време да започне. Крайно време ! ! ! Това е глупост, браво, БСП, за г е н и а л н о т о хрумване, за пореден път показахте пропагандата си и вековния си характер на комунисти. Както беше в Елхово - загивате. Ще си идете. Крайно време е. Загивате...
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tova, che na teb obrushtenieto ti haresva i e interesno,kakto kazvash ne oznachava che i na nas triabva da ni e interesno oshte poveche, kogato stava vupros za slovo na politik. Vseki roditel ima pravo da obiasni prichinite na deteto si poradi,koito to ne e dluzno da sedi PRAVO ili SEDNALO i da slusha na niakoi si slovoto. V demokratichnite strani chovek sam si IZBIRA kakvo da slusha i kakvo da ne slusha. Ne mislia, che niakoi moze i triabva da zadulzava horata kakvo da praviat oshte poveche ako tova e pravitelstvoto!
55
0
 
0
 
! Отговори
jamboliq преди 15 години
toq ruski da otide da se samoubie da ne se ma4i a az iskam daniela val4eva da doide v jambol da mu izviem vratleto za teq maturi i dr pedera6tini kakvito samo toi moje da izmisli
54
0
 
0
 
! Отговори
gothic преди 15 години
Това си е чиста проба пропаганда и манипулация на децата. Синът ми е още на детска градина (да не задавам въпроса защо ремонтите започнаха от първи септември), но още от сега го възпитавам да е патриот, родолюбец и достоен мъж. Предполагам, че много родители правят така. Представям си, какво ще стане в не достатъчно зрелите мозъци на децата, когато чуят подобни думи (абсолютно неискрени). Те ще свържат тия бъртвежи с нещата внушавани от родителите им и тоя *** ще се издигне в очите им, понеже те (особено по-малките) имат слаба представа какво сътвори правителството на тоя. А това май е и целта - зарибяване на нови симпатизанти. Ама няма да се получи май....
53
0
 
0
 
! Отговори
16 годишна преди 15 години
Гавра :)
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ot kude na kude deteto mi shte slusha slovoto na tozi i na onzi?!?!? Oshte poveche v uchilishte. To e tam da uchi literatura, matematika, istoria a ne politicheski prostotii pod formata na slova! Stanishev i vseki drug politik daleche ot uchilishtata, na nikoi ne mu triabva politizirane. Ima prepodavateli i uchenici, koito sa apolitichni i takiva,koito ne sa komunisti. Vseki roditel da posuvetva deteto si da ne prisustva na tova slovo iako smiata, che deteto mu e podlozeno na mozuchna promivka!
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тошо комуниста, забрани туистаСерго-пора, да влиза в затвора
50
0
 
0
 
! Отговори
NORDLAND преди 15 години
малеееееее, ей тва е. и какво - да го чета ли на децата? НЕ!няма да е, бати Серго. сорри, но няма да стане... ужас!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kvo da im slu6am komunisti4eskite prostotii na teq tapaci pile6ki glavi umreli
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ako se varnat pioner4etata i 4avdar4etata gre6ka nqma da ima
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Зомбайо се притесни нещо и много народен взе да става. Дечицата поздравява, старците на море праща. Това ако беше първата година на трудовият му стаж, сега щеше да е с другите двама крадци някъде на тъмно да рупат кой, каквото задигнал от излишъка. Муцунката му мазна нямаше да видим...
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Da si hodi v Rusij,tam da krade i upravljva!
45
0
 
0
 
! Отговори
sion преди 15 години
Щях да се съглася че е редно да поздрави учениците но ако го правеше всяка година досега..Ама не всяка година е последна от управлението,нали...Затова си е жив популизъм и лицемерие а на фона на поразиите които направи си е и чиста наглост...
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Редно е министър-председателя да поздрави учениците.За други неща може да бъде освиркан, но не и за това.Прилича на насъскване.Нямаме полза да се караме1 Враговете печелят! Имаме ги предостатъчно!Много сме наивни!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Обаче снимката е култува :)
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако си представим едни дълги уши отгоре , от снимката ще ни погледне заека от "Ну-погоди!"!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
sion преди 15 години
Заслужават достойно заплащане..Запитвал ли си се какъв е стимула им с тези заплати..Има едни други като автора на словото дето не само че не си заслужават заплатите ами и в затвора трябва да са 99% ...Тоя вместо да пише обръщения да вземе да върне парите дето Европа ги спря заради крадливото му правителство..Да се захващат за работа и да не се появяват докато финансирането не бъде възстановено..
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А нима тези учители си заслужават парите които искат ??????????????В моето училище има само 5-6 учители които си вършат работата съвестно а пък другите не разбират материала и само ламтят. Въобще не беше основателна стачката на 70% от учителите !
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На времето, когато се водеше война в Югославия,Хубавото Наде претри прага на генерал щабната академия за да изнасся лекции на тема "Бегом към НАТО!".Когато не е могла да иде лично, записвала словото си на видеокасета и слушателите в академията са заставяни чинно да слушат ...Те са нямали избор, заповедта , макар и *** си е заповед и трябва да се изпълнява.Така е и сега.
38
0
 
0
 
! Отговори
miss kiss преди 15 години
neeeeeee tfa me razbi ot vsekude '4estit 15 septemvri deca' tctctc se edno sled kato mu svur6i na nego otpuskata az da mu se kaje 4estit purvi raboten den Sergei !!!da vi pikam i na pranika tfa si e den za jalvane ne za yeeeee ne moga da povqrvam 4e pak 6e se poburkvam v tupoto daskalo dobre 4e e samo 10 meseca :) posle ide po4ivka(jivot) 2 meseca ;) ;) ;)