Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.

Хлапетата ще слушат реч
12 сеп 2008 21:19,
158
Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.
Снимка: БГНЕС

Ако училищните директори в Северна Корея бъдат задължени със специално писмо да прочетат слово на Ким Чен Ир пред тамошните ученици за началото на учебната година, този факт едва ли ще влезе в информационния обмен на световните агенции.

Просто в Северна Корея е така- комунизъм, култ към водача, идеология до втръсване.

Но когато такъв нескромен жест към силните на деня бъде организиран в страна-членка на ЕС, най-малкото би предизвикал учудване.

Следващите редове не са пасажи от фейлетон в хумористичен вестник, тъй че четете внимателно:

Учебната година във всички училища в понеделник ще бъде открита с обръщение на премиера Сергей Станишев, съобщи в петък Дарик радио.

Училищните директори са задължени с писмо от заместник-министъра на образованието Кирчо Атанасов да прочетат слово на министър-председателя.

Директори на пловдивски училища твърдят, че началникът на Регионалния инспекторат в Пловдив Александър Буздрев ги е информирал по време на съвещание в четвъртък, че заповедта трябва да се изпълни, а обръщението ще получат по електронната поща.

Част от директорите са притеснени, че словото ще стои като кръпка към традиционния ритуал, съобщава още Дарик радио- Пловдив.

Директорите обмисляли вариант да окачат текста на таблата за съобщения или да го дадат на класните ръководители да го прочетат в час.

Колегите им от Пазарджик, които вече са получили обръщението, твърдят, че то е на видео.

„Обръщението няма политически мотив и такъв не бива да се търси”, гласи официалното становище на Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик.

В ранния петъчен следобед в редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от правителствената информационна служба, в което се посочва:

В специално послание към учителите, носещи изключително отговорната, но благородна задача да подготвят младите си възпитаници за утрешния ден, министър-председателят пожелава да ги научат какво означават гордост и независимост, за да могат да се гордеят с отечеството си, да обичат свободата и да знаят рода си....

В приветствията си по повод откриването на новата учебна година министър-председателят изразява надежда, че и учениците, и техните учители ще участват активно в празненствата и честванията на 100-годишнината от Независимостта на България. Той кани учениците да тръгнат на вълнуващо вековно пътешествие – от обявяването на пълната независимост на нашата държава през 1908 г. до днешното ни равноправно членство в Европейския съюз.

Нищо против пътешествията, г-н Министър-председател, но не и тези- задължителните и вдъхновени от признателните инспекторати.

Дали няма да влезем отново в „световните новини“? И то, както ни е тръгнало- със „срама по челото“?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
тенекия преди 15 години
2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що на Серго-пора и хомото ще е речта? Би трябвало неговият червен съмишленик - агент Гоце да я напише и каже. Той е цар на празнодумството и общите приказки. Признал съм го
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От примиер-*** какво очаквате ?
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
alo DRUGARU koga 6te pra6tame babite na more?!!!!!!!!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тази сутрин още като видях въпросното писмо реших,че няма да го прочета.Имам много по-важни неща да правя в първия учебен час за тази година.
12
0
 
0
 
! Отговори
rebit преди 15 години
Станишев , преди 3 години на изборите се държа като ощипана МОМА. Тропаше с крак и твърдеше , че само ти ( ***) трябва да станеш премиер. Това е характерно за малките ДЕЦА ( тропането , когато искат да постигнат нещо) , това доказва , че си НЕВРАСТЕНИК!
11
0
 
0
 
! Отговори
viva преди 15 години
е по-голяма простотия няма.....
10
0
 
0
 
! Отговори
Мислител преди 15 години
Представям си какъв весел смях ще предизвика сред учениците словото на Станишев! След като толкова години слушат как толерира крадците и мошениците в България, как правителството му окраде народа, знаете ли какво мислят младите хора за него?И да се изтъпанчи пред тях, файда няма! Предизборната агитация започна и в училищата?!!
9
0
 
0
 
! Отговори
----- преди 15 години
KOMUNISTI4ESKO PEREKENDE ; BRAVO - MAVZOLEI NA POZORA STE TI NAPRAVIM ! EGATI RUSKIA NAGLEC !SLOVO ! MAMATA V 4ERVOTO SVINSKO !
8
0
 
0
 
! Отговори
Varba Praskov преди 15 години
Какъв е тоя ? С тази заешка УСТА да пасе люцерна.
7
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
Представям си бившите си колеги,останали на 55% норматив поради делегираните бюджети и далновидната политика в образованието, как с патос и ентусиазъм четат обръщението на учениците.Директори и инспектори потриват пак доволно ръце.Най-накрая стъпиха здраво на шията на Българските учители,и то не без помощ на Станишевото правителство...А учителите, след прочитане на словото, поглеждат часовниците си и бързат към второто си работно място, където да заработят останалите 45% от заплатите си...Каква гордост?Какъв патос от освобождението?Тия хора наред ли са?С делегираните бюджети и даване на неимоверни права в ръцете на директорите, почти безконтролно, доубиха и малкото кадърно, останало в образованието.От приближен до министерството източник знам,че една от директивите към директорите гласи да се прочисти всичко неудобно сред учителите.Но са се изненадали от резултата.На места около 40% от учителите са съкратени.Другата директива специално към директорите е, че който от тях иска и 1 лев над делегирания бюджет си отива веднага от директорския пост.Представете си за какви съкращения и на кого става дума.Накрая ще останат само послушните и тези със защитени от кодекса на труда боллести, както и шефовете на профсъюзните организации!Да ни е честита новата учебна година!(Класните-да не забравите патоса в часа на класа!?!)
6
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Знаете ли, любезни читатели, кой грях се е появил най-напред? Преди още да е имало кражби, лъжи, измами, убийства, прелюбодеяния, чревоугодие, клевета, гняв, злоба, и пр., се е появила гордостта. Сатаната се възцари в царството на мрака и седна върху трона на гордостта. Той подбуди и човеците към гордост и чрез тая гордост насея по света всички злини. Това прави сега и Станишев. Историята се повтаря. Иска да се наблегне на децата, че са независими, за да знаят, че от тях нищо не зависи.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
hahah kyf pi4 q gledi kak gleda hah :D Vidql Inflaciqta za dogodina :P
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Я как се е облещил Серж... Сякаш Вигенин изненадващо му е заходил изотзадзе :)))
3
0
 
0
 
! Отговори
ученичка преди 15 години
Дай пари , БЕ ***!
2
0
 
0
 
! Отговори
daskal преди 15 години
Да е...ба мамати проста !
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ujas