Малцинствата, правата и лицемерието

Имаме потребност от неразкрасената истина
Обновена: 20 окт 2010 14:25 | 20 окт 2010 14:13,
338
Малцинствата, правата и лицемерието
Снимка: Булфото

Наистина ли някой мисли, че Никола Саркози не беше прав, когато нарече циганските лагери във Франция „развъдник на проституция, трафик на хора и експлоатация на деца”. И наистина ли някой вярва, че Саркози е расист, фашист и ксенофоб? 

Канцлерът Ангела Меркел пък обяви мултикултурализма за „напълно провален модел” и  се противопостави на идеята, отричаща необходимостта от съществуването на доминираща култура в полза на интеграцията – тоест на адаптирането (още не са я нарекли никак, но и това ще стане).

Това е изключително сериозна промяна в мисленето и поведението на европейските лидери спрямо имигрантите, малцинствените общности и политиките към тях. И частичен отказ от политическото лицемерие. 

У нас обаче президентът Първанов силно се възмути от френската държава и особено от посланика й, който ни каза да си интегрираме ромите, вместо те да имигрират*. 

Ахмед Доган и депутатите му дори внесоха в НС нарочна декларация. “Изразяваме дълбоката си загриженост относно принудителните мерки, предприети от органите на някои държави, насочени към роми и предвиждащи тяхното връщане в съответните страни, и ги призоваваме да прекратят този процес”, пише в нея ДПС. Нали не се заблуждаваме за какво става дума? 

Публична тайна са два факта. Ромите са електорален резервоар за всяка партия или политик, който може да си ги позволи – морално и финансово. И всеки политик, който си позволи да назове нещата с истинските им имена, бива атакуван, както стана с Цветан Цветанов, който ни „посрамил” в Брюксел, като признал, че циганските гета са инкубатор на престъпност. 

Мой приятел, талантлив и вглъбен човек, който не забелязва подробностите около себе си (дори земетресенията влизат в тази категория), пътувал из Родопите и описвайки живота и хората, изведнъж изрече думата „екстериториалност”. Звучи ви пресилено? Кажете кога сте влизали в циганска махала? За замръкване да не говорим. И имате ли куража за това? А така нареченото мешере? Кои са тези съдии, за какво правораздаване става дума? Къде в конституцията е записано, че може да има две правораздавателни системи? 

Какво са според вас информациите по медиите за 12-годишни родилки? За циганско момиче, два пъти продавано от родителите си за булка, пък то бягало, те го връщали. Всяка година телевизиите се надпреварват да снимат в Бачково „пазара” на цигански момичета (деца) – веселичко и шаренко изглежда някак си. Какво си казваме, ако изобщо обърнем внимание? Че са цигански работи?! А става дума за пазар (покупко-продажба) на хора! А упоените бебета по кръстовищата, осакатените, за да изкарват повече от просия, деца? А проституиращите, болнави, необразовани, лишени от шанс деца? Те нямат ли човешки права, за тях няма ли правозащитниците да скочат на крака и да ги защитят от родителите им?

Общност, която съществува изолирано и не се съобразява нито с писаните, нито с неписаните норми на една държава.

И нека да се разберем – НЕ мразя циганите (и не смятам думата за оскърбителна), НЕ мразя никого по предусловие, но се разтрепервам от безпомощност, когато мисля, говоря и пиша за това публично лицемерие.

Какви ли специализирани програми за „интеграция” е ползвал Никола Саркози, син на емигранти, че стана даже президент на Френската република. Да не би на едно „немалцинствено” дете, просто завършило средното си образование, да му е по-лесно да се интегрира и да се справя с трудностите. 

„Не децата продуцират бедност, а получаващите държавни помощи продуцират деца. Статистиката доказва това, защото тези, които живеят от социални помощи, имат значително повече деца от останалата част от населението. Така в нашата образователна система непрекъснато се покачва процентът на децата, които са от т.нар. прослойка на отдалечени от образованието семейства. След завършване на училище, което е успешно в много малко от случаите, повечето нискоквалифицирани младежи поемат по пътя на своите родители.

Социалните помощи обаче имат противоположно въздействие върху готовността за интеграция: това ги освобождава от необходимостта да променят традиционния си начин на живот, да положат усилия да научат езика и да си намерят работа. Така правият път на социалните помощи води към паралелните общества. Ако не искаме това да се случи, трябва да сменим посоката на движение – към пазара на труда, към образованието, към семейната политика и към воденето на диалог”.

Това е откъс от „Германия се самоликвидира” на немския икономист и политик Тило Сарацин** и съм сигурна, че сте го „прочели” като отнасящо се за България. И ако там става дума за имигранти, то тук си говорим за хора, които принадлежат към българската нация. 

Какво тогава „възпламенява” сърцата на пазителите на политически коректните действия и говорене в България? 

„Ние сме под влиянието на странно противоречие: от една страна, доминира влечението към развлеченията и скандалните разкрития, а от друга, властват евфемизмите на политическата коректност. Но пък в обществото е налице много силна потребност към неразкрасената истина. Онзи политик обаче, който реши да поеме този голям политически риск, лесно става жертва на медийната власт, която упражняват политически коректните”. (И това е цитат от Сарацин.)

Хайде тогава да спрем да си говорим хубавичко, гладко и лицемерно, нещата имат своите имена и не думите ги правят грозни и отблъскващи. 

*През 2009 година от Франция са екстрадирани 10 000 роми от Източна Европа, а от януари до юли 2010 – още 5000. През юли френският президент разпореди 200 души от Румъния и България, без право да пребивават на територията на Франция да я напуснат. Да сте чули нещо от медиите тогава? 

**Тило Сарацин също беше обвинен в нацизъм, расизъм и ксенофобия. Защото директно назова проблемите с имигрантите, които напълно съзнателно, по различни причини, отказват да се интегрират, тоест, отказват да спазват законите на страната, в която доброволно са отишли да живеят. Сарацин беше „изгорен” на клада от политици, медии и различни правозащитни организации. Макар че близо 50% от немците са съгласни с тезите, изложени в книгата му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
1
 
8
 
! Отговори
whatever преди 13 години
Абе хора, във всеки форум винаги това пиша: правилният термин за третиране на *** трябва да е ДЕЗинтеграция , а не интеграция.Тогава нещата ще се получат. И както някой беше отбелязал преди мен, да се измият за да не мирише сапуна на лошо. :D
275
1
 
49
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
На псево-либералчетата и псевдо-защитниците на *** права ще предложа тема за размисъл какво означава дискриминация на ***? Какво означава интеграция? Какво означава ние (лошите българи) не им даваме шанс в живота? Какво означава *** са в неравнопоставено положение? Кой точно ги е поставил в такова положение? Не е ли интеграцията един двустранен процес? Не се ли дава на *** възможност за образование? Безплатно т.е., платено от нас, работещите? Кой е виновен, че те предпочитат да въртят гюбеци, вместо да учат? Аз ли трябва да плащам, за да развият те (евентуално) чувство за отговорност пред обществото, ама не само пред ***? Аз ли (лошият българин) съм виновен, че на *** не им пука, дали децата им ще учат, стига да могат успешно да просят, крадат и да си купят булка? Аз ли съм виновен, че не съм научил тези тарикатлъци, а вместо това съм учил български, математика, химия, физика? Расисти ли са работодателите, които не наемат ***, а предпочитат някой, който може поне да си напише собственото име правилно? Като ревете за интеграцията им, задавате ли си въпроса защо? Защо имат нужда да се интегрират? Нали са български граждани? И имат права, като всички останали. И задължения май имат? Какво дават дискриминираните *** на обществото, за да изискват след това? Екзотика? Диващина? Интеграцията не е даване на свръх права, а изискване да се спазват задълженията. Защо го пропускате това?!?
274
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 13 години
Браво за статията
273
1
 
3
 
! Отговори
Избирателно триене преди 13 години
Коментар 236 май е от вътрешен на днес.бг, щом не го трият.
272
1
 
11
 
! Отговори
Jitan преди 13 години
Какво ли ще стане, ако и политиците станат така честни в изказванията си???? Тогава май няма да са нужни дори и половината от тях!
271
1
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 13 години
Ей браво. Истината каквато е. Трябва да разбие тяхната вътрешна йерархия, за да има напредак.
270
1
 
15
 
! Отговори
mediator37 преди 13 години
Най-после една свястна статия по въпроса.
269
2
 
7
 
! Отговори
ВБВ преди 13 години
Подкрепям те напълно PPP.
268
2
 
21
 
! Отговори
стг преди 13 години
нека поставим някакво начало, да се премахнат незабавно детските надбавки и да бъдат заменени с данъчни отстъпки от местни или други данъци за примерно 1,5 пъти по голяма сума, е тогава да видим как *** ще получи данъчна отстъпка като не е плащал данък никога през живота си и дори не знае какво е това
267
4
 
4
 
! Отговори
gatekeeper преди 13 години
Поредната медийна вълна.
266
4
 
53
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Каква "интеграция" на *** бе братя българи??? *** се плаши единствено от РАБОТА! Ако не вземем мерки след 20 години децата ни ще работят и ще дават половината си заплата за "братята роми" за да продължават да живеят на наш гръб. В момента един българин работещ за 1000 лева му отдържат 300 лева от които отиват поне към 150 за *** за помощи. Всичките ни сметки за ток, вода и парно са надхвърлени с поне 30% заради кражбите от *** за да се покрият липсите... Докога ще ги НОСИМ на гърба си ***??? Това е паразитна РАСА, която верно е трябвало Хитлер да унищожи. Навсякъде по света живеят на гърба на хората и не им пука за нищо. Получават 5-6 вида помощи и безплатен ток и вода, които ние плащаме много ясно... Знаят, че са необезпокоявани вече от родната ни полиция, която ни ПАЗИ и за тях грабежи, изнасилвания, убийства и прочее *** извергщини не са проблем, защото знаят, че няма да ги съдят и вкарат в затвора. Правят си каквото си искат и полицията не ги закача за нищо! Наскоро министърчето ни Цветанов след масакра(клане) в някакво село *** бяха простреляли българин с пушка в гърба и тоя дупедавец съобщи публично, че човечеца се е самоубил с пушката си в гърба... Вчера пък съобщи пак публично, че мъжа с прерязаното гърло(главата му е била почти разчленена) на Дивдядовските скали край Шумен се е бил и той самоубил. Нищо, че не са намерили нито нож или каквото и да е острие в близките 300-500 метра. На *** ли ни прави не знам??! Предлагам да вземем СОПАТА!!! Това Доганово-мюсолманско-*** правителство и деПУТатщина вече ми омръзна и ако така продължи България си загива братя българи!!! Трябва да се вземем в ръце!!! Колкото и да си мислите, че е измислица, планът "РАН" си работи и виждаме резултатите вече от него. Еврейско-хамериканския план е България да стане държавта на *** за Европа и да си изселят всички държави от Европа *** у нас. Т.е да стане държавата на *** в света както направиха на изток азиатците и им дадоха една държавица Бангладеш и ги изселиха всички *** там и се отърваха от тях веднъж завинаги.Загиваме като нация братя българи!!! 1300 години сме имали досега българска дървава!!! Не съм нито шовинист, нито скинхед, но ми писна да гледам как се унищожавамае като многовековна нация. Ех... Дано да ги сложи някой на мястото им *** както направи Бай Тошо навремето... Няма да е нито Б.Б, нито Ц.Ц...Те нека си раждат по 10 деца пак ама да им се плащат детски само за първото дете и то както на нашите българки а не по 100 лева на месец на дете. Една *** взима по 800-1000 лева от помощи на месец. И това е факт!!! Е за какво да работят тогава като ги издържаме добре??? Работим за тях с две думи. Италиянците не са глупави, по закон *** там имат право на по 3 месеца само да се застояват на едно място и ги гонят с жандармерията после. А ние тук им позволяваме да се заселват където си искат та и даже на бараките сковани от подръчни материяли си слагат и сателитни чинии наглеците... Нямам думи просто!!! И какво правят дебелогъзите деПУТати с тези каруци дето се разкарват из цяла София??? Как неможаха да ги забранят досега??? Аман с догановските интереси вече и с опропастяването на БЪЛГАРИЯ!!! СЪБУДЕТЕ СЕ!!!
265
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имигрират / Емигрират - открийте разликите!
264
32
 
2
 
! Отговори
черна кутия преди 13 години
ксенофобски внушения и липса на аналитични способности. язък за мастилото.
263
1
 
30
 
! Отговори
Go0o преди 13 години
"Докато *** са единни ние сме свикнали да се мразим един друг"*** са единни защото все още живеят във някъкво племенно - родово общество, живеят на стада, нивото на развитие им е такова ....!
262
10
 
3
 
! Отговори
rokambol преди 13 години
vie ne se razvivate ot kakto ste osvobodeni ot tursko robstvo i dosega robuvate na evropa a sa vi vinovni romite
261
3
 
18
 
! Отговори
рада преди 13 години
много добра статия
260
5
 
28
 
! Отговори
Natanail преди 13 години
Да направим група във фейсбук - "Не на кърлежите-***!!!" - да обменим идеи, да станем много, да направим нещо...ОК?
259
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нека АЛКАЙДА прибере нашите ***,нека не забравят и *** Костов
258
5
 
29
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
*** спират развитието на България.
257
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ги махнем веднъж за винаги!