Кой ще замълчи за Бойко Борисов?

Или какво да правят медиите, ако не говорят за премиера
Обновена: 4 юли 2011 17:01 | 4 юли 2011 09:50,
349
Кой ще замълчи за Бойко Борисов?
Снимка: Булфото

Срещам все по-често призиви към медиите да го дават по-лятно и да не тормозят аудиторията си с тежки кахъри. Гледам, че медиите се съобразяват, освен за да информират за поредните полицейски акции с екзотични заглавия срещу субекти с още по-оригинален подход към имената. Но няма как, дългът зове.

Притеснителното, обаче, е че се появи дори призив за ден без Бойко Борисов. Инициаторите на кампанията във Facebook предлагат това да е 5 юли, когато е годишнината от последните избори, спечелени от ГЕРБ. Оставете това, те искат дори да не бъде споменавано името на премиера!

Изобщо няма да обяснявам какъв удар би нанесла подобна редакционна политика на българските медии - без Бойко Борисов телевизионните новини биха изглеждали като „Кръстникът” без Марлон Брандо. А без цветистите му цитати вестниците биха били като роман на Чандлър без Филип Марлоу. Така че, дума да няма, предизвикателството е голямо.

Оказа се обаче, че медиите не проявиха и грам авторефлексия и изтълкуваха призива превратно - започнаха да се чудят ще се съобрази ли премиерът с него и ще се въздържи ли от публични изяви на 5 юли. Дори прозвуча въпросът дали Борисов подкрепя инициативата, на което премиерът с право отговори, че го питат глупости.

Факт е, че рязането на ленти и първите копки бяха превърнати в ефектно шоу, а премиерът открива тротоари и градинки с апломба, с който би дръпнал чаршафа от восъчната си стауя в музея на Мадам Тюсо. Във Facebook дори тръгна виц, че Бойко Борисов бил прерязал и собствената си пъпна връв, по случай окриването си.

Още по темата

Но все още, поне официално, Министерският съвет не е задължил медиите да отразяват всяка минута от живота на премиера. Нито от тях се очаква да правят интервюта за рождения му ден или да го посещават по пантофи, за да разберат как запълва празнотата в душата си. При положение, че медиите го следват като кучета в буквален и преносен смисъл, премиерът основателно сравни българите с кучета - трябва им само здрава каишка.

Създателите на групата „Ден без Бойко Борисов” във Facebook са си написали в прав текст, че идеята е „начин за протест срещу организираната и неорганизираната медийна лакейщина”. Обаче медиите услужливо пропуснаха този ред и се възползваха от инициативата, за да направят новина в модерния напоследък жанр „какво пишат хората във Facebook” и да споменат отново името на Бойко Борисов.

А всъщност, ако наистина денят без Бойко Борисов се случи, бихме могли да имаме едни доста съдържателни новини, тъй като ще се освободи време и място за далеч по-важни теми. Според инициаторите на групата това са „цената на бирата и цацата, пияните британци из морските курорти, трансферните саги из А група, новите хитове на Лейди Гага и Милко Калайджиев и не на последно място гръдната обиколка на Преслава.” Безспорно това са въпроси от въпиюща важност, макар Николета Лозанова да е неоснователно пренебрегната.

Но бих добавила за разнообразие, например новата МФР на ЕС. А?!, ще кажете. Ето затова ми е думата. Многогодишната финансова рамка е бюджетът на Европейския съюз за период от 7 години. Току- що започнаха преговорите за следващия седемгодишен период. Ще се лее кръв и пот, защото интересите са различни.

А ако се чудите какво ви засяга това, ще ви кажа. Тези лентички, дето се режат сега, са предимно в резултат на средствата от европейските фондове. Ако някой иска да продължи да реже, трябва добре да си направи сметката и да си защити позицията. А каква е тя, какви са приоритетите, готвят ли се проекти...Ето по тези въпроси бихме могли да поразсъждаваме в деня без Бойко Борисов.

Него ще го покажем после, когато стигнем до рязането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: Бойко Борисовлентички
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
8
 
27
 
! Отговори
Кой не знай... преди 12 години
Кой не знай Бойко войвода, кой не е слушал за него? Чорбаджия ли изедник, или чуждите банкери? Овчар ли по планината, или пък клети сюрмаси! Водил бе Бойко дружина тъкмо до две години и страшен беше хайдутин за ... клети сюрмаси и пенсионери; ала за... чорбаджии и банкери; крило бе Бойко войвода! Затуй му се пее песенвъв всички тв програми, та и в далечна Европа, Та чак до Щатско! Меден им кавал приглаша от Ню Йорка до Брюксел, и с ясен ми глас млада проституткаот Бяло море до Дунав - по нови ми магистрали...
271
7
 
24
 
! Отговори
г-н Борисов преди 12 години
Радостна вест:РадваЙте се българи... икономиката се съживява...*)))... особено в сферата на траурните услуги и....и.... цветарския бизнес!ТОВА Е ГОЛЯМО ПЕРО ЗА РОДНАТА НИ ИКОНОМИКА!ОТ 1 Август...разрешавам на всички пенсионери да ПРЕСИЧАТ кръстовищата... на ЧЕРВЕН светофар!
270
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ - (ДС)БКП,КГБсерГЕЙ - КПСС,БКП=БСП=БКП(ДС),КГБгоце - БКП=БСП(ДС),КГБЦецо Ц - БКП(ДС),КГБЦецка Ц - БКП(ДС),КГБПръмова - БКП=БСП(ДС),КГБА.Петров- БКП=БСП(ДС),КГБЦ.Борисл.-БКП(ДС),КГБМасларова-БКП=БСП(ДС),КГБи т.н.ком.соц.мутри,крадци и лъжци
269
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да мълчат съселите,които живеят в подземния свят.
268
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко ще продължи да потъва,)1.Защото не може да избяга от миналото си ..2.Защото има ограничен Ентелект и неподходящо образование меко казано ..3.Защото е грандоман и самовлюбен *** , които не иска да слуша по- умни от него ..4.Защото не направи коалиция със сините , като УЖ- десен..)5,Защото е руски агент или са му слаби ангелите пред руснаците .6.Защото им кляка с АЕЦ-а, -началото на края му ..)7.Защото е по- посредствен популист , дори от Тошо..)..Мачлета и простащина )))Държане -интервюта и прочие ..)8.Защото НЯМА идеи и не идейно убеден в това , което иска и прави днес едно , утре- друго..)9.Защото все повече ще цъфти посредствеността му театърът е до време ..)10.Защото НЕ изпълни обещания за Доган и мафията , за олигарсите и съдебната власт , за корупция и връзкарство..)11Защото в края на краищата е поредния дубликат , комуно продукт , червен,които излуга много граждани ..))12. Вижте му дС-другарите , олигарсите , приятелчетата, езика , номерата , ))))))13. Защото руски КГБ и ДС - агенти , му дърпат конците, а от ТОВА вече ни писна ..Стига толкова..Трябва да има край на мераците на Империята на ЗЛОТО у нас ..)
267
7
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
БСП(БКП)ДС,КГБ = ГЕРБ(БКП)ДС,КГБ
266
22
 
6
 
! Отговори
Леонидас преди 12 години
За несгодите на 80% от българите ( понеже толкова се определят за недоволни от живота) е виновен Бойко.Всеки плюе по Бойко без да има реална причина.Самото организиране на ден без Бойко е пълна пародия, тей като медиите сами ще тръбят, че това е ден без Бойко и така сами ще се оплетат в глупавите си мероприятия.Като искате ден без Бойко заминавайте навън.С негативизъм нищо няма да се оправи...
265
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakvo vsi4ki se penjavite toja lo6 prezident, onja lo6 ministar. v taja malka strana LOSHITE sa mnogo pove4e ot dobrite, ta taka, 4e si izberete nai-dobria ot lo6ite, ili napuskaite stranata, za da vi e o6te po-zle v 4uzbina. tam mnogo malko hora progresirat, a kolko ni obi4at naa balgarite vsi4ki znaeme.
264
6
 
30
 
! Отговори
Режем ленти всякакви преди 12 години
На 5 юли (утре) Боко-Тиквата ще открие най старата сграда в комплекса Рилски манастир. Сградата представлява кула построена през 1334-1335 г. от Севестократор Хрелю (Хрельовата кула).Няма данни този обект да е откриван официално нито от създателя, нито от следващи го царе и премиери.Целта на Боко-Картофа е да привлече вниманието на французите. Най големият мерак на Боко - Свинара е да пререже лентата на Айфеловата кула. Ако това стане, аз ще му дам два лева.
263
4
 
31
 
! Отговори
Стигат две години преди 12 години
Преди две години опаразитената част от населението избра да бъдем управлявани от тиква. През това време тиквата се търкаляше по пътищата и с *** лакардии опростачи още една част от населението.Голяма част от медиите тръгнаха да помагат на тиквата. Тиквата има развитие, стана картофаджия, кучкар, свинар, а си беше една обикновена мутра-пожарникар. За по напредналите хора обаче тиквата си остана обикновен полски пазач. На 23 октомври имаме възможност да приключим с тиквите. Завинаги.
262
5
 
15
 
! Отговори
БОБО преди 12 години
Време е да си починем от Групата Ентелегентни Разбойници и Бандити, произлезли от същото котило като управлявалите ни преди тях!
261
14
 
9
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Абсолютен факт е, че медиите преекспонират с новините. И стига с тези лентички- може- реже. Да е рязал и Станишев, но той беше зает да краде.
260
21
 
6
 
! Отговори
vini преди 12 години
С Бойко Борисов ноу стоп от полунощ контра атака .Против са само зависниците и крадците от ТРОЙНАТА+ СИНЬО ЧЕРВЕНАТА МЪГЛА.Само ГЕРБ
259
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички ,които измислиха този фарс са ми ясни-комунистически крадци. И не Бойко трябва да се скрие а крадливите комунисти ,които доведоха България до дъното!
258
10
 
7
 
! Отговори
5 юли преди 12 години
Още в полунощ да се сформира контра предложение"24 часа с ББ нон стоп"послучай 5 юли, две год от...
257
3
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Рали,Рали,от толкова чести оргазми полза няма,не е здравословно.Твоят сексуален идол ще го има още няколко месеца,мисли за след това,ще се изразходваш преждевременно.
256
4
 
18
 
! Отговори
Борисов преди 12 години
Откровен и *** ***
255
28
 
10
 
! Отговори
ами преди 12 години
Борисов е откровен и казва всичко едно към едно. Това дразни определен кръг от хора и за това реагират по този начин. Каквито и кампании да правят, каквито и действия да предприемат няма да имат ефект. Обществото иска такива политици. Политици, които са преди всичко хора и дават всичко от себе си за народа. До сега такива управляващи не сме имали.
254
15
 
5
 
! Отговори
Камен преди 12 години
За Бойко ще замълчат медиите, които са на хранилки при БСП и ДПС. Точно тези групировки организираха този пореден фарс против Бойко Борисов, но и това няма да им помогне да не загубят поредни избори наесен. Правителството работи перфектно, резултатите вече са на лице и хората ще оценят това.
253
4
 
17
 
! Отговори
до Цецо преди 12 години
Казва нещата в прав текст? Кои неща? Какви са му договорките с БСП и ДПС за да покрие злоупотребите им? Какво са се разбрали за да се покрият повечето "активисти" - Емел Етем, Нихат ***, Масларова, Ровчовци разни, да не се говори за тях и лека полека да потинат в забвение усвоените пари за заменки, бедствия, фондове? Или пък по друга линия - как жена му скромно си пазарува банки? За тези неща ли говори открито? Говори като уличен гамен, а много хора си мислят "този е един от нас". Ха-ха!