Евтаназията – най-подкрепяното решение за проблема с бездомните кучета

42% от читателите на Dnes.bg са за крайната мярка
18 апр 2012 21:03, Красимир Ангелов
508
Евтаназията – най-подкрепяното решение за проблема с бездомните кучета
Снимка: Булфото

Проблемът с бездомните кучета от години измъчва софиянци, а след последните събития и смъртта на проф. Ботьо Тачков той се превърна в тема №1 за столицата.

Само преди ден социологическо проучване показа, че според живеещите в града бездомните четириноги са най-големият и спешен проблем в София. Точно 82% от живеещите в столицата определят като тежък проблема с безстопанствените кучета.

Именно заради това преди седмица редакцията на Dnes.bg попита своите читатели "Как може да се реши проблемът с бездомните кучета?"

Според анкетата по-голямата част от българите са за радикални мерки за справяне с проблема. 42% от отговорилите общо 10 683 души посочват, че за тях единственото възможно решение на проблема е евтаназията на бездомните кучета.

Други 29% пък се обявяват за незабавно настаняване на всички бездомни четириноги в приюти и по този начин те да бъдат махнати от улиците.

За близо 13% от отговорилите в анкетата проблемът няма да бъде решен скоро, тъй като нито Общината, нито природозащитниците имат икономическа изгода от това.

Още по темата

Далеч по-малко са хората, според които бездомните кучета не са сериозен повод за драма сред населението.

4% от анкетираните смятат, че е достатъчно да бъдат прибрани в приюта само агресивните четириноги. Също на толкова читатели на Dnes.bg бездомните кучета не им пречат изобщо и те не виждат нужда да се прави нещо драстично за тяхната популация.

Прави впечатление и мнението на 8% от анкетираните, според които първо трябва да последват оставки за трагичния случай в квартал „Малинова долина“, а едва след това да се започнат действия за решаването на проблема.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още по темата: бездомни кучетаСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
11
 
7
 
! Отговори
Българска Учителка преди 12 години
Скъпи човеци, моля ви, най-напред се научете да пишете на български език, а после изливайте злоба и жестокост, като от рог на изобилието. Какво са ви направили нещастните животинки? Нападението на кучета над хора е изключение и обикновено е предизвикано от самия потърпевш - волно или неволно. Уличните кучета са гладни, нещастни и плашливи. Имат нужда от малко сух хляб и едно погалване по главата. Не е много, нали?
371
7
 
3
 
! Отговори
нтифриз преди 12 години
АНТИФРИЗ,АНТИФРИЗ,АНТИФРИЗ....
370
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представям си месопреработвателите как потриват ръчиички...кои знае колко салами ще напълнят с труповете..
369
3
 
0
 
! Отговори
до 473 преди 12 години
предпочитам да съм *** отколкото такъв като теб, неискам да те обиждам, но неразбираш български, прочети пак коментираното от мен. И приеми моите съжаления, за мен ти необичаш и себеси. Спирам коментарите!
368
1
 
4
 
! Отговори
до джани преди 12 години
някой казвал ли ти е че си много жалък? също като простите ти блогове с които гордееш ли се или какво... тъпизми колкото щеш! ***!
367
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vsi4ki ku4eta koito sa bezdomni,momentalna eftanazia. vsi4ko drugo sa palni gluposti.
366
11
 
12
 
! Отговори
до 472 преди 12 години
Колко типично за тия дето обичат кучетата повече от хората. Да не трепем кучетата, да изтрепем тия дето искат да ги трепят и покрай тях власт имащите. Е това ако не е болна нация и болни мозъци. Който е малко по-читав да заминава, далеч от кучелюбци и маниаци, *** дето се има за избрана и разбираща от всичко.
365
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
.... решили сме всички проблеми в БГ, от насъщния до ***. И хайде да трепем всичко що е проблем, кучета, бездомни, тук таме някой кокошкар .... е живеем в 21 век, но май няма да доживеем 22. Няма бъдеще за хора които решават проблеми с убийство на живо същество.А ВЛАСТИМАЩИТЕ размърдайте мозъци, поне си заслужете парите които ви плащаме, иначе и вие сте за трепане.
364
6
 
0
 
! Отговори
466 преди 12 години
свещи за тебе и подобни вам пумяри
363
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евтаназия и кастрация за всички садисти, които изтребват невинните животни!Доживотен затвор за подбудителите на тези жестокости!
362
10
 
14
 
! Отговори
Pora преди 12 години
Напълно съм съгласен:1. Моментална евтаназия за всички улични псета2. Чип във всяко домашно псе - при нерегистрирано псе без чип - 5000 лв глоба или затвор 3-5 години3. При пускане на домашно псе на улицата - 5000 лв глоба или затвор 3-5 години4. Разпускане на всички органицазии пазещи правата на уличните псетаТова ще ни оправи!
361
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евтаназията е решение както за кучетата, така и за еколозите, подкрепящи ги. Другия вариант е да ги изгарят живи (еколозите) с целите им семейства до 9-то коляно. Това ще е възмездието за всички нахапани/убити от бездомни кучета.Всички собственици трябва да ги накарат да сложат чип в домашните им любимци. Така дори пуснат, ще е ясно кой го е пуснал.Ако пък някого го хванат, че си е пуснал кучето да до осъждат с между 5 и 10 г. ефективна присъда.
360
1
 
6
 
! Отговори
блоково кучкарче преди 12 години
Човек за човека е вълк, а за кучето - човек!
359
1
 
1
 
! Отговори
djani преди 12 години
До "справедливия" безхаберник.Явно си жертва на родителски тормоз... Много ми е интересно, като стигнеш 60 години на какъв акъл ще си. Именно за такива като теб, които не мислят с главата си, вчера написах коментара - Митът за "алчните пенсионери". Но нямаш достатъчно морал и акъл, за да го проумееш!
358
6
 
9
 
! Отговори
do 455 преди 12 години
Веднага се засегна нали? За селяните най-голямата обида е да им кажат че са от село. В селата хранят само прасета и кокошки, които после да изядат. А сега когато се водят "граждани" им пречат бездомните животни
357
4
 
0
 
! Отговори
до 431 преди 12 години
Кой знае и ти от кое село си дошъл......?
356
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евтаназията сама по себе си НЕ Е РЕШЕНИЕ, ако не се прави заедно с КАСТРИРАНЕ, ЧИПИРАНЕ и строг КОНТРОЛ върху развъждането на домашните кучета! Защото ще махне от улицата само кучетата, които са там в момента, но няма да спре постоянния приток на нови и нови бездомници към улиците.
355
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И за мен това е най-доброто решение. Само така ще секне кранчето на Екото и такива *** като Явор Гечев.
354
8
 
0
 
! Отговори
djani преди 12 години
В коментара си "Зоофилия ли, що ли?" в djani.blog.bg съм обосновал защо трябва да е така. Все пак 5 години бях управител на Варненския приют, време достатъчно да се проумее, че иначе не става.
353
1
 
2
 
! Отговори
92 преди 12 години
nyakoi znae li koi e toya *** nari4asht sebe si spravedliv