Партизан за бой се стяга

БСП избира: Първанов или Станишев
Обновена: 19 май 2012 15:05 | 19 май 2012 09:05, Красимир Ангелов
247

Георги Първанов
Сергей Станишев

Общо гласували: 1926
Георги Първанов
72%
Сергей Станишев
28%

Експремиер или експрезидент? Сергей Станишев или Георги Първанов? Часове остават до решителния момент на 48-я конгрес на БСП, когато двете най-авторитетни в момента фигури при социалистите ще влязат в спор за лидерското място на партията.

Седмица преди решителния вътрешнопартиен вот Сергей Станишев получи 2 пъти повече номинации за председател на партията от Георги Първанов – 179 срещу 82 в полза на бившия премиер. Макар и очаквано голямата битка да е между двамата, то и други социалисти получиха номинации за лидерския пост.

Трети по брой номинации е Янаки Стоилов с 35, следват Драгомир Стойнев – 28, Корнелия Нинова – 25, Георги Кадиев – 9, Мая Манолова – 7, Михаил Миков – 6 и др.

След последното редовното заседание на Изпълнителното бюро (ИБ) на партията на 15 май Станишев категорично отхвърли предложението на основния си конкурент за лидерския пост Георги Първанов да водят разговори помежду си и да сближат позициите си.

Настоящият лидер на БСП отсече, че разговори вече са се водили на приключилите партийни конференции, където са обсъдени и организационното състояние, и номинациите за председател на БСП.

Читателите на Dnes.bg определят като фаворит за председателското място на социалистите Сергей Станишев, сочат резултатите от анкетата "Кой ще оглави БСП след конгреса в средата на месеца?"

В допитването гласуваха общо 13 649 читатели, като според 26% от тях председателят на ПЕС ще запази лидерското си място и сред родните социалисти.

Подкрепа за Георги Първанов са дали едва 12% от читателите, а 5% от запитаните смятат, че начело на БСП ще застане ново лице, различно от двамата основни кандидати.

Не е малък и броят на отговорилите, според които в левицата ще настъпи разцепление след конгреса. 13% от всички анкетирани прогнозират подобен тежък сценарий.

Почти всеки втори анкетиран (44%) заявява, че не се интересува особено от случващото се в БСП.

Първанов или Станишев? В деня на вота гласувайте вие!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бандата на Оушън !
96
0
 
5
 
! Отговори
do 120 eva преди 11 години
Zavedi si go v legloto i se pokriite s 4erven urgan.
95
5
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Погреднете внимателно двамата кандидат лидери и ще разберете какво казват в момента:Първанов - х.ѝ за менСтанишев - еб***ха ме в г.за...
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С бабет имаме уговорка по време на избори-аз отивам да я видя,тя гласува правилно.Веднъж само не отидох и веднага ми се обади,че гласувала за червената гнус.Ейй... проклета жена.
93
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Хвани единия,удари другия.
92
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горе в анкетата трябва да добавите и трети вариант:""- искате ли да им го СЛОЖИТЕ и на двамата ?""ще събере най-много гласове !
91
3
 
10
 
! Отговори
Гацо преди 11 години
Тези двамата на снимката нестават за нищо . 100% бутафорни лидери Винаги говорят много . Винаги са забавни и никога не казват нищо . Крадът винаги като за последно
90
9
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
ТОВА СА НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ,АКО ОБЕЩАЯТ ДА ВКАРАТ В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ ПРЕДАТЕЛЯ МУТРА ЩЕ ГЛАСУВАМ И АЗ ТЯХ
89
2
 
11
 
! Отговори
teofil1964 преди 11 години
Нямали сериозни и смели мъже във тази държава да забранят съществуването на БСП,ДПС,СДС,ДСБ и още 140 партий които живеят на гърба на народа. Знаетели как ще се вдигнат заплати и пенсий .Ако се вземат парите на тези партий и се раздадът на народа, ние ще бъдем много по добре от Гърците.До като не се появи този юнак народа ще загнива по на дълбоко.
88
1
 
14
 
! Отговори
Лальо преди 11 години
И единият и другият са силно компрометирани личности ! БСП е една партия на псевдо социалисти и реални милионери, омърсена с разграбването и съсипването на държавата !Само се запитайте защо всички сегашни милионери са деца и роднини на другари от БКП/БСП/ДПС/Дс/ДСБ и тн и тн. ?!?
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Програма Ку Ку Пълна лудница Не пускайте и-мейли за зелена карта от България за САЩ , по голям шанс имате да пуснете писмо до дядо Коледа да ви донесе повишение сметките за тока . тези не са Комунисти те са *** саботьори .
86
2
 
12
 
! Отговори
Герб преди 11 години
Който и от двата *** да си изберат на иБорите ще ги отсвирим завинаги!!!
85
2
 
0
 
! Отговори
ЕВА преди 11 години
защо бсп,която има претенциите,че е повече от 100 години,води такава битка.за мен фаворита си е първанов.нека не забравяме как си извоюва президенската надпревара.считам,че той е лидера на бсп и той трябва да спечели,защо се съмнявате в това.....?
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заглавието кефи. И двамата си изядоха боя на изборите, не е зле още да се подготвят
83
2
 
10
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Партийните секретари да гласуват за гоце,партийните членове за гея а честните българи ще гласуваме против уродливата крадлива партия бсп.
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баси колко е як тоя сайт като ги няма комунистите хахахах! ... за бсп другари и другаки - *** и копанарки хахахахах!!!!
81
10
 
2
 
! Отговори
Мухахааааа преди 11 години
БРАВО-ТОВА СА НАЙ-ДОБРИТЕ ПОЛИТИЦИ НА БЪЛГАРИЯ,А БОКО ТИКВАТА НАЙ ДОБРАТА МУТРА
80
0
 
5
 
! Отговори
До ЕВЕЛИНА 105 преди 11 години
ае от мене кибрита ))))))
79
2
 
3
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
Добре де - що не ги махнат и двамата и да сложат ново лице !!!!!
78
0
 
7
 
! Отговори
evelina преди 11 години
Vzemi 1 galon s benzin i drasni 1-na kle4ka kibrit 4e i za dvamata.