Партизан за бой се стяга

БСП избира: Първанов или Станишев
Обновена: 19 май 2012 15:05 | 19 май 2012 09:05, Красимир Ангелов
247

Георги Първанов
Сергей Станишев

Общо гласували: 1926
Георги Първанов
72%
Сергей Станишев
28%

Експремиер или експрезидент? Сергей Станишев или Георги Първанов? Часове остават до решителния момент на 48-я конгрес на БСП, когато двете най-авторитетни в момента фигури при социалистите ще влязат в спор за лидерското място на партията.

Седмица преди решителния вътрешнопартиен вот Сергей Станишев получи 2 пъти повече номинации за председател на партията от Георги Първанов – 179 срещу 82 в полза на бившия премиер. Макар и очаквано голямата битка да е между двамата, то и други социалисти получиха номинации за лидерския пост.

Трети по брой номинации е Янаки Стоилов с 35, следват Драгомир Стойнев – 28, Корнелия Нинова – 25, Георги Кадиев – 9, Мая Манолова – 7, Михаил Миков – 6 и др.

След последното редовното заседание на Изпълнителното бюро (ИБ) на партията на 15 май Станишев категорично отхвърли предложението на основния си конкурент за лидерския пост Георги Първанов да водят разговори помежду си и да сближат позициите си.

Настоящият лидер на БСП отсече, че разговори вече са се водили на приключилите партийни конференции, където са обсъдени и организационното състояние, и номинациите за председател на БСП.

Читателите на Dnes.bg определят като фаворит за председателското място на социалистите Сергей Станишев, сочат резултатите от анкетата "Кой ще оглави БСП след конгреса в средата на месеца?"

В допитването гласуваха общо 13 649 читатели, като според 26% от тях председателят на ПЕС ще запази лидерското си място и сред родните социалисти.

Подкрепа за Георги Първанов са дали едва 12% от читателите, а 5% от запитаните смятат, че начело на БСП ще застане ново лице, различно от двамата основни кандидати.

Не е малък и броят на отговорилите, според които в левицата ще настъпи разцепление след конгреса. 13% от всички анкетирани прогнозират подобен тежък сценарий.

Почти всеки втори анкетиран (44%) заявява, че не се интересува особено от случващото се в БСП.

Първанов или Станишев? В деня на вота гласувайте вие!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
5
 
3
 
! Отговори
Цв.Цв. преди 11 години
Боко *** с колко гласа е-ще има арести
116
4
 
12
 
! Отговори
sgt.Hale преди 11 години
Тези национални предатели трябва да се обесят публично!И двамата!!!
115
5
 
13
 
! Отговори
Борю Фашиста преди 11 години
Тези червени *** мухи до 9 коляно трябва да се унищожат .
114
0
 
5
 
! Отговори
нон преди 11 години
Някои беше написал (( искам си всичко българско; сирене вино бира месо и др. АЗ не съм комунист но ако в бсп-то имаше пожвече от 2процентакомунисти и повече от 4 прос. соцалисти щях да викам ура. няма ги старите и честни кому. соца. идва ред на безпартииност.
113
0
 
3
 
! Отговори
АЛООО,... преди 11 години
И.Й.Костов с колко гласа е ....?
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първанов или Станишев? А защо не юфка?
111
2
 
9
 
! Отговори
----РАДОЙ РАЛИН--- преди 11 години
"Госпожи и господа,качете се на тротоарите ,за да минат колите на ДРУГАРИТЕ"....!
110
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърт на комунизма - мор за народа.Видяхме го нагледно повече от 20 г.Народа имаше своя власт, държава, сигурност, морални устои.Взеха му всичко и го карат да се радва.
109
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО ВСИЧКИ ГЕРБЕРСКИ ***- толкова сте жалки че е по добре да си заврете главите в *** на БОКО и там да грухтите в л*йната му
108
2
 
1
 
! Отговори
jrs преди 11 години
тия АНКЕТИ са много смешни - в статията пише, че Станишев победил в някаква анкета. На челото пък на същата статия има Анкета, на която убедително води Първанов! Въобще за какво става дума в тая държава.
107
0
 
4
 
! Отговори
ванюша преди 11 години
Искам да питгам знае ли някой колко партии са в българия и п о колко пари им дават НАРОДНИ
106
7
 
10
 
! Отговори
ИЦО преди 11 години
СМЪРТ НА КОМУНИЗМА- СВОБОДА НА НАРОДА
105
3
 
5
 
! Отговори
майтап преди 11 години
"Партизан за ---БОЙКО се стяга...."!Колко пъти се е стягал......,и нищо?
104
4
 
10
 
! Отговори
инфо преди 11 години
ВМЕСТО ДА УДАРЯТ ОБЩИЯ ВРАГ БОЙКО И НЕГОВАТА АРМИЯ, ПОПОГРЕШКА ПЪРВАНОВСКИЯ И СТАНИШЕВСКИЯ ПАРТИЗАНСКИ ОТРЯДИ ВЛЯЗОХА В ЛЮТ БОЙ ПОМЕЖДУ СИ. ВСЕ ОЩЕ НЯМА ИНФОРМАЦИЯ, КОЛКО СА ЖЕРТВИТЕ.
103
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Конгрес на левите Геийове избират баш Гея да ги води към Светлото бъдеще на кражбите.По канализация 3 сашо дупкоффф ги дава директно целия конгрес Гей за бой се стяга...
102
5
 
7
 
! Отговори
ИЦО преди 11 години
Защо не ги дават по теливизията,да им гледаме сиира,сигорно не е за пред хора.
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Четвърт век я трепете тая партия, а все още е по-жива от вас!През това време що политическа слуз се отече и още ще се отича.Водата вече е пусната.Голямото ако ще се запъне още малко и ще отлети надолу по тръбата.
100
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бандата на Оушън е добро определение за БСП ... :)Окрадоха, ограбиха де що имаше и сега и конгрес си правят.
99
3
 
5
 
! Отговори
Дедка преди 11 години
Те двамата са точно "хвани единия, утрепи другия". Със сигурност никой от тях няма да доведе партията до по-добри времена.. за държавата и дума да не става. Такива добре познати политически фигури, които не се славят с кой знае какви грандиозни постижения, освен огромни скандали, нямат бъдеще тук. А и само БСП ли не схванаха, че през последните 2 десетилетия у нас вървят по-добре новите лица, защото на всички ни е ясно, че със стари ку*ви нов бардак не се прави?
98
3
 
3
 
! Отговори
до 129 преди 11 години
Голям страх ги тресе пък били циркаджии-ти знаеш ли на кой свят си бе льольо