Конфликтът в Украйна взе нови жертви въпреки примирието

Има десетки убити и ранени през последното денонощие
Обновена: 13 фев 2015 14:15 | 13 фев 2015 11:20,
79
Конфликтът в Украйна взе нови жертви въпреки примирието
Снимка: Архив Reuters

Осем украински военнослужещи и трима цивилни са убити през последното денонощие в проруските сепаратистки райони на Източна Украйна въпреки новото мирно споразумение, подписано вчера в Минск. Това показват предварителни данни на Киев и на отцепническите власти, предаде Франс прес.

Още по темата
Военният говорител на Киев Владислав Селезньов съобщи за 8 военни, загинали при обстрели и в бой, както и за 34 ранени.

Трима цивилни са убити, а петима са ранени при обстрели в Луганск, една от сепаратистките крепости, по данни на местното кметство, предаде Ройтерс.

Тази нощ украинските въоръжени сили дадоха 42 жертви, а 30 бойци на Киев бяха ранени, заяви днес на брифинг военният говорител на сепаратистите в Донецк Едуард Басурин, цитиран от ТАСС.

Според него силите на сепаратистите са унищожили през нощта два бронетранспортьора, четири танка и четири автомобила на Киев.

Седем души, включително три деца, са загинали през нощта при обстрели срещу селища в Донецката народна република. Петнайсет мирни жители са ранени, заяви неин представител.

По думите му през последното денонощие украинските силови структури са подложили на обстрел над 40 пъти различни селища в региона, с което са извършили "42 нарушения, от тях 19 в Донецк".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
17
 
! Отговори
9944 преди 9 години
Тези наши журналисти неграмотни ли са или са правят на такива. Примирието спиране на огъна става на 15-2 в 0.00 часа.
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе знам какво ще направя, но със сигурност знам едно - животът е нй - голямата ценност и не бих го рискувал в някоя война, ако трябва ще се прекръстя и на Х.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
dostavkite na orajie za ukraina zapochnaha da pristigat ot anglia,polsha,litva i USA. voynata edva sega zapochva. USA deystvitelno shte se bie do posledniyat ukrainec.
22
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето как за пореден път укрофашистите от Киев не спазват примирието!
21
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците явно имат застояло оръжие и за да не плащат за утилизация си направиха малка войничка
20
1
 
16
 
! Отговори
Така е! преди 9 години
Войната е Кръв Много сълзи и Миризма на Смърт....
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до Анонимен 25никой не иска да се бие. но ако дойде на земята ви, къщата ви, е забранено да говорят на децата си на български език, напишете вашето име в паспорта не са "Николай" и "Микола" какво ще правиш?
18
4
 
7
 
! Отговори
До доброволеца преди 9 години
На който му е толкова акъла, никой не го спира да ходи да се бие! Но като заявяваш такива желания, хубаво е да знаеш, че там няма да си зад дистанционното, а ще играеш ролята на телевизора! Каквото ти наредят това ще правиш! Нямаш собствен живот и собствено мнение!Понимайш?
17
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те не са "сепаратисти", те са освободители
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Минск2 е като Минск1 - тонове хартия изписани за примирие, които ще бъдат обагрени от кръвта на невинни жертви
15
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да отиде човек доброволно на война, трябва да е *** или социопат. А времето прекарано в казармата е най - безмислено загубеното в живота.
14
0
 
16
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 12Отностно ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА НЕЗАВИСИМОСТ (не за референдум) потъпкваща местното законодателство САЩ пръв го направи в КОСОВО и създаде прецедент.
13
3
 
3
 
! Отговори
до номер 13 преди 9 години
Ами запиши се сега доброволец бе, кой те е спрял! Ей я Украйна, кой те е спрял!***!
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам нито на едните, нито на другите, много дезинформация има.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой знае ли за пророчествата на Ванга за 2016 година. Аз ги четох преди 5 години и не вярвах на прочетеното, защото и даже най-малкоя признак за някакъв явен конфликт не съществуваше.Но от миналата година всичко така бързо се разви, че всичко си идва на мястото. Ще ви кажа само едно - еуропката не я чака нищо хубаво.Не го казвам аз, казали са го преди години.Само едно потвърждение -"Крим ще се откъсне от единия бряг и ще отиде към другия"!Тогава всички се чудехме какво е това,сега вече е ясно
10
3
 
8
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
До ДО 12То е ясно, че си куха лейка! И внимавай какво си пожелаваш, понякога желанията се сбъдват! Пази Боже! Иначе такива клавиатурни храбреци като теб ги знаем! Сигурен съм, че и в казарма не си ходил, че и автомат как се държи! Да не говорим, дали ти са пищели куршуми край ушите!***! По-добре мълчи, не се излагай!
9
2
 
7
 
! Отговори
макето преди 9 години
до 16 ами ние руските *** си кръкаме другаря Путин ни подкрепи с по кашонче самагона на вас дядя Обамич не отпусна ли по глътка
8
3
 
18
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Те и Бжежински, и нашия мегагеополитик Паси чакаха Русия да се разпадне нейде към 2000г., пък тя взе, че почна да се интегрира - Крим, Абхазия, Ю.Осетия. Ако четете сводките на ОБСЕ от Украйна, излиза, че там се случва нещо абсурдно - хора воюват срещу географски посоки. При обстрела на Мариупол и Волноваха виновни се оказаха опълченците, а при този на спирката и болницата в Донецк, снарядите идвали от север, северо-запад. Толкова са купени и убити тия от ОБСЕ, че няма накъде повече.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСъс сигурност има разпад на Украйна и той е в ход от май месец миналата година. За Русия за сега сме свидетели само на териториално разширение.
6
3
 
25
 
! Отговори
До 7 преди 9 години
Да, за укросомалията си прав. Както не е съществувала, така трябва да се закрие. А на 8 да му обърнеме внимание - КОЙ ЗАПОЧНА ЦЯЛАТА ТАЗИ ИГРА ОКОЛО ГРАНИЦИТЕ НА РУСИЯ??????? Какво си мислиш, както на тебе не ти се мре, така и на руските момченца не им се мре. И забележи - НИТО ЕДНА ВОЙНА ДОСЕГА НЕ Е ЗАПОЧВАНА ОТ РУСИЯ!!!!!! Успокояваме само това, че ВИНАГИ Е ЗАВЪРШВАНА ОТ ТЯХ! Е, който не чете история, пак настъпва винаги една и съща мотика, ама това естественно си е за негова сметка!