Гаврата на "България търси талант" и Росен Марков

Защо снощи се подиграха с болните от СПИН и цироза?
Обновена: 24 мар 2015 14:25 | 23 мар 2015 09:46, Александър Попов
91
Гаврата на "България търси талант" и Росен Марков
Росен Марков с табелата си. Единственото хубаво е, че все пак не видяхме целия му "номер". Снимка: bTV

Предаването "България търси талант", което върви по bTV, често е хвалено като най-рейтинговото в българския ефир. И наистина събира стотици хиляди пред екрана, които се надяват да се забавляват с номерата и възможностите на участниците.

Снощи обаче шоуто удари дъното, като вината е изцяло на продуцентите и телевизията.

В разгара му на сцената се появи 58-годишният варненец Росен Марков, който от години привлича вниманието с нестандартни изяви.

"Обещал съм да направя, нещо, което не е виждано", заяви Марков, който се определи като "безработен темерут".

Той се появи на сцената с табела, на която пишеше: "В България търси талант последно желание. На умиращия от СПИН и цироза Росен Марков".

"Ако не е вярно това е много жестоко, което правиш с нас и публиката", заяви Дарина Павлова.

След като разбра, че Росен Марков не е болен, Илияна Беновска и Дарина отказаха да видят номера му, а публиката започна с рефрена "Довиждане".

"Не си прави шеги с тези работи, има наистина болни хора. Да се шегуваш с това нещо не е шоу. Не искам да те гледам", каза и Иво Сиромахов.

Илияна Беновска пък определи появяването на Росен Марков като "чудовищно".

И наистина е така. Въпросът е защо bTV и продуцентите на "България търси талант" го допуснаха в ефир. Защото това е също толкова чудовищно, колкото и самият "номер" на Марков.

Рейтинг ли се гони? Защото от телевизията още преди излъчването ни "подгряха", че има номер, който няма да бъде допуснат. Да си правиш реклама на гърба на наистина болни хора е дело само на някой болен мозък.

Толкова ли беше важно излизането на Росен Марков, че не беше кастрирано - все пак шоуто не се излъчва на живо и фактът, че е оставено означава, че е търсен ефект.

Може би има нещо поучително в цялата история, но зрителят така и не го разбра. Аз също, сигурно и още десетки хиляди пред екрана. Хубаво би било от медията или пък продуцентите да излязат и да ни кажат какво точно искаха да ни представят с тази гавра.

Помислиха ли как ще се чувстват хората, които страдат от тези болести? Със сигурност някои от тях възприемат всеки нов ден като дар Божий и в същото време някакъв "безработен темерут" им се подиграва.

Дарина Павлова също бе ясна - това е жестокост с публиката. За единия рейтинг обаче телевизията ни поднесе тази жестокост, друго логично обяснение просто липсва.

Дотолкова ли отговорните за показването на този "талант" смятат публиката за оскотяла? А дали наистина сме такива скотове, че да търпим подобни чудовищни простотии? Всъщност какво ли зависи от нас, това е поредният щрих от глупостите в телевизионните ни риалитита и със сигурност няма да е последният.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
14
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Ееее абе мойта баба викаше-що не идеш и ти бе мажо да покажеш онят номер с пианото-да са пуснеш кат на пързалка по капака и да не забрайш са поклониш после на хората-виж онят дет с корема лашкаше вратата на хладилника пък твойто ша е искуство-на пиано ша работиш,пък яз и рекох-ми с кво да го носа туй пиано до тамка *** пък и яз може съм прос ама чак толкоз да съм ич не вервам...
16
1
 
9
 
! Отговори
до автора преди 9 години
Браво Александър - най- накрая изразяваш позиция, а не преписваш от чужди сайтове!
15
1
 
19
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
А "VIP брадър" какво е?!
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** НАРОД - ЛИПСВА ДЪРЖАВА.ИМАМЕ НУЖДА ОТ СЕРИОЗНА ЧИСТКА ...
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИМА ЛИ ОЩЕ ОВЦЕ КОИТО ДА ГЛЕДАТ БГ ТЕЛЕВИЗИИ? ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ ИМА ДОСТА ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ЗА ТЕЗИ 25 ГОДИНИ ДУМУХРАЦИЯ.
12
2
 
42
 
! Отговори
анонимна преди 9 години
тази година и жури и участници са под всякаква критика-пълна тъпотия
11
1
 
35
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
"Измислени хора се представят за елит, всичките са преживели мозъчен фалит!!!" bTV и СИЕ....
10
3
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това жури е ли критерият за талант?1.вдовица на разстрелян мафиотски бос2.нереализиран жирнализин3.амбициозен гей4.неуспял драматург-писателда живей
9
1
 
50
 
! Отговори
M преди 9 години
Еманация на упадъка в това общество....
8
3
 
44
 
! Отговори
добрите намерения преди 9 години
Наистина продуцентите трябва да решат дали рейтинг на телевизията ще гонят или уважение на публиката. Аз обикновено не гледам това предаване, но снощи се позагледах. Беше непрофесионално и глупаво предлагането на този гаф. И една молба към операторите - нека да насочат камерите към изпълнителите по време на представяне на номера им, а не кълченето на водещата зад кулисите или емоционалните преживявания на журито. Аз искам да видя таланта на човека.
7
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То като цяо предаването е тъпичко, а и продуцент Слави???
6
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИЩО НЕ МОЖЕ ДА МЕ УЧУДИ И РАЗОЧАРОВА ПРИ ТОВА "ШОУ", СЛЕД КЛОУНСКИТЕ ИЗЯВИ НА СИРОМАХОВ И НЕАДЕКВАТНИТЕ РЕШЕНИЯ НА ЦЯЛАТА КОМИСИЯ!ТЕ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ,ЧЕ ТОВА НЕ Е "ШОУТО НА СЛАВИ", А ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ ТАЛАНТ!НО ЗА ДЕ СЕ ТЪРСИ ТАЛАНТ,ТРЯБВА ДА ИМАШ ПОНЕ МАЛКО ТАЛАНТ,А ТАКЪВ ЛИПСВА В ЦЯЛОТО ЖУРИ!
5
2
 
33
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Болни мозъци се цанят за участници в тези псевдо-телепрограми;на първо място визирам продуцентите и журито.
4
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За чий са тия предавания режисирани от слави трифонов?
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те гагаузите обичат да се правят на оригинални, за да привлекат вниманието и евентуално да станат столица. Преди години, техния идол шамара, се появи на сцената на един концерт в двореца им на спорта и културата на инвалидна количка и със системи, бутан от една полу-разголена мед. сестра, ама сега отиде да кара камиони в щатите.
2
2
 
62
 
! Отговори
Кой гледа ??? преди 9 години
Ама, наистина ли това е най-рейтинговото предаване.Ако е така, със сигурност сме удалирили дъното като общество.
1
2
 
47
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Тя да е една простотия,с мед да я позлатиш,ама много станаха!