От Орлов мост до Плиска – нерви, псувни и засичания

Или как изминахме с автомобил 2,5 километра за 40 минути
Обновена: 1 юни 2015 13:57 | 1 юни 2015 09:30,
171

Тук кола, там кола, коли навсякъде. Снимка: Dnes.bg

Дойде 1 юни, а с него и поредният летен ремонт на "Цариградско шосе" в София. Очаквано преминаването в участъка се превърна в ад, но пък, както се казва: "Трай, бабо, за хубост".

От Dnes.bg се качихме рано-рано по колите не само, за да допринесем за невъзможния трафик, но и за да проверим как се минава в ремонтирания участък.

И така: часът е 7.38 и ние вече сме на Орлов мост. Преди това минахме покрай президентството, Булбанк, Военния клуб и Народното събрание. Трафик там нямаше, но опитът ни подсказа: затишие пред буря! Оказахме се прави. Ужасяващата гледка от ниската част на булеварда подсказваше, че ще си повисим не малко време в задръстването.

Въоръжени с търпение, пропътувахме последните 100-150 м., за да спрем в започващата от автобусната спирка на Орлов мост задръстване.

Още по темата
Както написахме, часът беше едва 7.38, но се очакваше да прекараме в симпатичната компания на автобуси в дясно и всякакви МПС-та в ляво не малко време.

Денят напредваше, а ние все още не бяхме стигнали и до БТА. Нямахме и идея как и къде ще бъде вливането. Дали ще бъдем в една или две ленти и в крайна сметка броим ли за дясна лента бус лентата. Табелките за предстоящия ремонт бяха поставени доста по-нагоре по Цариградско, а някои бяха обърнати успоредно на движението. Не разбрахме дали някой ядосан шофьор си е излял яда върху тях и ги е обърнал, или пък от общината предвидливо са ги обърнали, но това няма значение.

Ироничен знак ни предупреждава да се движим с не повече от 60 км/ч. Под нея е поставена и почти уточняваща табелка, че лявата лента трябва да се влее в дясната. Пак не разбираме дали можем да се престроим в бус лентата. В нея вече са се настанили удобно и маршрутки, и автомобили, които по-скоро биха се блъснали в МПС-то пред тях, отколкото да пуснат опитващата се да се престрои от ляво кола (госпожата с черната Мазда, за Вас говорим).

Лентите за движение вече са две, а по някое време започваме да виждаме и бул. "Пейо К. Яворов". Вече започваме да се движим с една постоянна скорост от около 15 км/ч. Клетниците, движещи се в посока центъра по Цариградско, се вливат в нашето платно. Хем споделяме мъката им, хем малко злорадстваме, че и те ще се помъчат.

8.12 ч. вече минаваме бившия хотел "Плиска" с около 60 км/ч, които на фона на преживяното можем да опишем като "мръсна газ". Трафикът в обратна посока болезнено ни напомня за преживяното. Задръстването там започва на 4-ти километър.

И така с нерви, псувни, засичания и препичащо слънце за малко по-малко от 40 мин. Минахме разстоянието от Орлов мост до "Плиска". Искрено се надяваме новата настилка да е качествена и да не се налага скоро отново столичани да преживяват същото след ремонта. Защото адът покрай Цариградско шосе доведе и до ад по бул. "Шипченски проход", по бул. "Сливница", локалното платно на "Цариградско"...

Иначе компютърът на колата ни показа, че средната скорост, с която се придвижихме до офиса, е 5 км/ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важно е всяка година Цариградско да се ремонтира, че далаверата да не спира. Откъде пари за пенсии, трябва да продължат пенсионните експрименти, пардон, реформи.
107
6
 
3
 
! Отговори
верно ли преди 8 години
Пак нещо доукрасихте ама нейсе. В 8:20 бях на Орлов Мост. 8:40 на Плиска - 20 минути. Колеги влезнали в задръстването по-рано, примерно към 7:40 са преминали с 5-10 минутно закъснене. След 8 часА минутките за чакане в задръстването се увеличават главоломно, но за преди 8 не ги оцветявайте толкова нещата. Ко сте правили вие 40 минути, освен сигурно да се преустройвате от ляво в дясно, че да губите време, па може и към телевизионната да сте свили и после обратно-ей така, да оправдаете горивото.
106
10
 
7
 
! Отговори
дддд преди 8 години
Абе я стига реване, бе хора! Искате хубави пътища, нали? Искате да няма дупки?! Еми ще трябва да изтраете малко по задръстванията, но пък после ще бъдете доволни. Няма как да се радваме на асфалтиран път без да има затворени участъци. И Царигарско определено има нужда от ремонт! Аз също така съм свидетел и на ремонти на квартални улици... смятам, че няма за какво да се оплакваме..
105
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Вие не висите в задръстване, вие сте задръстването!"Тази мисъл ми хареса!
104
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласувайте пак за Фандъкова и Борисов. ГЕРП-ЕС!
103
3
 
8
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
До Селтик ФростАЗ СЪМ ОТ ГОЛЯМ ГРАД,НО НЕ ОТ СОФИЯ И ИСКАМ ДА ТИ КАЖА,ЧЕ ТОВА ИЗКАЗВАНЕ"***..."Е ГРОЗНО,ВУЛГАРНО И ФАЛШИВО.ИСТИНСКИТЕ СОФИАНЦИ СА ДО 09/09/1945 ГОДИНА И МНОГО СКРОМНИ И ЗЕМНИ ХОРА...ОТ МАЙКА МИ ГО ЗНАМ-РОДИТЕЛИТЕ МИ СА ЖИВЕЛИ ТАМ ДОКАТО БАЩА МИ Е СЛЕДВАЛ ВЪВ ВОЕННА АКАДЕМИЯ.ИМАХ И КОЛЕЖКА ,ВНУЧКА НА ИЗВЕСТЕН СОФИЙСКИ ГИНЕКОЛОГ И ОЩЕ НЯКОЛКО КОЛЕГИ-СТУДЕНТИ...ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА СМЕС И ПРИШЪЛЦИ И СТРАШНО НАХАЛНИ,ЗАЩОТО С ТОВА СИ КАЧЕСТВО ДРАПАХА И ПОСТИГАХА ЦЕЛТА СИ ЗА ..
102
3
 
34
 
! Отговори
пена преди 8 години
Имаше един лаф - Вие не висите в задръстване, вие сте задръстването! Като се правите на тарикати вместо да се качите на градски транспорт поне за 1-2 месеца, ще висите в задръствания ...
101
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И полицията не си е на мястото.Бус лентата дори и в такива ситуации ТРЯБВА да си остане бус лента. И ако прекрачиш там с кола... БАМ! Глоба!И тогава нашите лай*ари, които се взимат за много важни и пътуващи с колата си даже само 1 човек в тая кола, ще се научат да спазват ред и движението ще върви гладко и нормално, макар и с повече коли.
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТАНИШЕВасВалт не знам кво е!
99
8
 
3
 
! Отговори
СТАНИШЕВ преди 8 години
Вярно че бавно става,но ние асвалтирахме по бързо...............а къде ,къде е нашия асвалт че не мога да се сета ????????
98
3
 
6
 
! Отговори
mdaa преди 8 години
До АнонименОколо моста на седми го ремонтираха и миналата година. Сега махнаха напълно читав асфалт и слагат нов на негово място.
97
4
 
1
 
! Отговори
до Селтик Форс преди 8 години
Ако някога беше излизал извън БГ, (а предполагам, че и от Люлин не си излизал през мизерния си животец), нямаше да ръсиш такива *** изказвания. Но понеже си *** и неграмотен и вероятно бачкаш като кифладжия в закусвалнята на баба си, може и да ти е простено. Приеми го природата е жестока и произвежда недоразумения като теб.
96
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ако може утре един полицай да "помага" на псуващите и нервни, путъващи САМИ в колите си ,за да може поне простосмъртните в градския транспорт да пътуват по-нормално. БУС лентата е за автобуси, а не за джипове и прочие....
95
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Дубай започнаха подмяната на асфалта на 5 км участък от магистрала вечерта след работно време - на следващият ден сутринта, когато започна работният ден асфалта беше сменен и хората отиваха нормално на работа. В банановата република в която живеем, горд член на еврогейският съюз НАТО и т.н. - 200 метра асфалт ще се подменят 1 месец.
94
10
 
14
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 8 години
АКО СОФИЯНЦИ СИ БЯХА РАЗМЪРДАЛИ ЗАДНИЦИТЕ И БЯХА ПЪТУВАЛИ С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ - НЯМАШЕ ДА ИМА ЗАДРЪСТВАНИЯ...
93
13
 
20
 
! Отговори
Селтик Фрост преди 8 години
*** се изсипаха с талигите си и ни задръстиха. Що не плащат данък в СФ ами си държат таралясниците пред блоковете и задръстват улиците?! Щото 90% Парламент е *** и затова!
92
4
 
18
 
! Отговори
Лора преди 8 години
С градския транспорт днес отсечката от Орлов мост до болница Св. Ана ми отне точно 15 мин - това около 8.30ч. Автобусът не беше претъпкан и беше климатизиран. Ако не гледах през прозореца, а си четях книгата - задръстването нямаше и да го отразя.
91
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази отсечка можеше да изкара още. Има стотици места които плачат за ремонт но са по-трудни и сложни. Но парички ще се краднат, вижда се. А организацията е трагична. Картофке, в други държави се прави за два пъти по-бързо. Но..едно е да искаш, друго е да можеш и трето да го направиш.
90
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обяснението е, идват избори и на Рапона му трябват пари. Трябва да ни монтира отново даскалката - некадърница а за това ще се плаща на комисии, избиратели, полицаи и броячите. Който брои той решава у нас. Така Картофената принцеса ще краде, ще дава на Рапона и ще си живеят щастливо. А народа кучета го яли!
89
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
108,истината ли говориш?Та ако от Орлов мост до алея Яворов го мислиш за ремонтирано, защо ли ние СОФИЯНЦИТЕ , му викахме на тази отсечка " Цариградско МОРЕ " ???