Младост, "Малинов", мор, мъка, мрънкане...

Ремонтите не секват, метро има, пътища – няма
Обновена: 5 авг 2015 11:36 | 5 авг 2015 11:35,
97

Снимка: Dnes.bg

Метрото до Бизнес парка в "Младост" 4 вече е факт, но "Малинов" из Младост – не. Булевардът е в ремонт от месеци и краят му сякаш се не вижда.

От Столичната община ни обещават, че скоро, живеещите в квартала, ще си отдъхнат и ще подкарат колите си без пътни строители да им объркват плановете.

Още по темата

Какво ни обещават от септември: булевард с шест ленти, нови тротоари, осветление и озеленяване.

Но какво е сега, през август: разкъртено дясно платно от ХМС до Била, което предизвиква километрично задръстване в посока "Младост", а и към Летище София. Сутрин и вечер - неспирно трафик шоу.

Но пък от септември живеещите в квартала ще си имат съвсем нова екстра – нова част на "Малинов", по която в момента кипят усилени ремонти. Отсечката тръгва от новичката метростанция "Балан" и ще стига до южната дъга на Околовръстното.

И макар юлските жеги да морят строителите, работите там са напреднали доста – асфалтират ударно, слагат се и тротоари. Друг е въпросът как полагат плочките – върху пясък, без цимент. После знаем – пропадат. Пък и кой инженерен гений продължава да настоява шахтите да са по средата на пътя?

Остава и въпросът, защо тази отсечка (1,5 км ) не беше направена и пусната, заедно с метрото.

Но да спрем с мрънкането – след като бул. "Александър Малинов" беше затварян и разкопаван вече няколко пъти заради строежа на метрото – скоро от "Цариградско шосе" до околовръстния път ще има новоасфалтирана 3,5-километрова отсечка с по 3 ленти в посока. Докога ли? Докато тръгне метрото към Околовръстното, например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До oт Сидни Ав$тралияайде бегай сега да миеш кенефите а нас ни остави тук в гадния бизнес парк :)
30
16
 
7
 
! Отговори
Анг преди 8 години
А какво са направили предишни управления, че плюете само сегашното? Преди нищо не се правеше, пари имаше, ама те просто потъваха някъде. Сега било прашно, шумно, ремонти имало, задръствания - е кво, да стоим без никакъв прогрес? На мен пък сега ми е добре - мостът на 4-ти км беше зле, ама сега е приказка, алея Яворов също е приказка, минава се за минута, като изключим разпръснатите шахти по платната, другото си е ок. Но нали трябва да плюете по някого, щото ви плащат, затова сте жалки тролчета.
29
19
 
4
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Авторе, много слабо...
28
28
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
Другари не си харчете парите за платени ***, в София никога не сте печелили и няма и никога да спечелите, софиянци са умни и интелигентни хора и на червени номера няма да се хванат. Насочете си усилията и парите в спечелването на изборите в общини като червен бряг и попово, там имате добър шанс да излъжете местните изкуфяли пенсионери. В София - където е събран умственият елит на нацията нямате никакъв шанс. Айде със здраве
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЯНе сме платени ве, просто софия запад завижда
26
18
 
8
 
! Отговори
Я преди 8 години
Леле, колко платени тролчета! Абе хора, вие толкова ли сте прости, че сте навили да сте ***? Не си ли давате сметка, че така показвате колко сте некадърни да си намерите работа? И всъщност вашите "работодатели" ви се смеят на акъла (дето го нямате), ама нали плюете по техните противници, ви пускат по някой лев. Вие сте за съжаление!
25
1
 
12
 
! Отговори
Житал на Ню Йорк преди 8 години
До Жител на МладостТи от младост ли си наистина?
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МладостТи да нямаш някоя панелна гарсониерка да продаваш,из пустата Младост,много реклама,много нещо!?
23
9
 
20
 
! Отговори
Жител на Младост преди 8 години
Каква е тази еуфория, че в Младост ще има път с 6 ленти, не мога да разбера. Че това направо си е убийство за жилищен квартал - трудно пресичане, замърсяване на въздуха от автомобилите, много шум и не на последно място - никаква сигурност за децата.Защо е нужно да си причиняваме всички тези неудобства - че нали имаме метро, имаме още 4-5 автобуса, които преминават през квартала.
22
32
 
9
 
! Отговори
Младост преди 8 години
Младост е топ квартала на София.10 Мин до центъра и Борисовата* Цариградско, * Околовръстното, * Сахаров, * МетротоПътни връзки на 2 ниваСега и разшияват и Малинов.Бизнес Парк2 МолаВисок стандарт на живот и успели хораМного хора работят в ИТ Сверата, която също се изнесе в източна софия
21
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бойте се,на есен го откриват,е на пролет пак го затварят,но другата есен,пак,ще го открият.Изобщо,оптимизъм струи отвсякъде.
20
2
 
22
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 8 години
Е нали има метро, за какво да се придвижваме с автомобили?
19
19
 
8
 
! Отговори
Тошев преди 8 години
Коментар 21 съм го чел вече няколко пъти в различни електронни издания, явно един и същ човек спами по цял ден по опорни точки от БСП. А бе ремонтите се правят от фирми спечелили обществени поръчки, *** следващият път подай и ти оферта и го направи пътя по-добре и по-евтино бе!!!
18
21
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
платена статия от БСП пълна с платени ***, колкото и да се пънете Фандъкова ще ви издуха още на първия тур, борете се там с Реформаторите за второто място, че и то не ви е сигурно. Айде лек ден!
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста ще захлеби Картофка от ремонтите, ще кихне и на Тикваров, и на изборите са победили всички други партии. Добре, че изборите у нас са честни и не се купуват избирателите.
16
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Младост е топ кварталът на София
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз откак се помня този булевард е вечно в ремонт! Пък и последните няколко години само малко да се постопли и веднага се затапва Цариградско на всевъзможни места. Сега като започне и строителството на новият комплекс на мястото на Деница ще видите облекчен трафик през крив макарон! Вечно се правят ремонти на едни и същи места и резултатът винаги е един и същ. И как очаквате различен резултат, при положение че всичко се прави по един и същи начин?
14
3
 
23
 
! Отговори
Край няма... преди 8 години
От 2007 работя в Младост 4 - кошмара по булевард Малинов не е спирал и за ден...Вече не ми се вярва, че ще има момент, когато да мога да премина без да има нечовешко задръставане или ремонт понеже с такова качество на строене, след 2 месеца ще трябва нов участък да се ремонтира.
13
23
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
По-големи мрънкалници от софиянци нема! Радвайте се, че ви оправят града, защото в провинцията е пълна трагедия. И другото нещо, което мога да ви кажа е, че града ви е проектиран за 400 000 човека най-много и то с велосипеди и каруци, а не за 2 млн селяни с коли. Лек ден от провинцията
12
3
 
38
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Не забравяйте и новия супер, хипер, мега турски проект на "Деницата" който ще продължи 2г. Това означава 2г. масово преминаване на тежкотоварна техника и разсипване на новия булевард.