Слаба държава, за нагъл пагон – няма закон

Кой им разреши на полицаите да блокират незаконно страната?
Обновена: 4 ное 2015 11:15 | 4 ное 2015 09:00, Александър Попов
421
Слаба държава, за нагъл пагон – няма закон
София бе блокирана от спонтанния протест на полицаите. Снимка: Булфото

Аз съм "За" протестите, когато исканията са важни. И без това ни се присмиват постоянно, че сме най-бедните в Европа, но и най-покорните. Питайте гърците какво мислят за нас и ще ви стане неудобно, че въобще водите този разговор.

Но това, което направиха полицаите снощи е незаконно, нагло и незачитащо всякакви права, които уж са призвани да спазват и налагат.

Още по темата

Всичко ескалира, след като униформените научиха от финансист №1 в държавата Владислав Горанов и от прекия им началник – МВР шефката Румяна Бъчварова, че в техен интерес ще бъдат орязани парите им при пенсиониране от 20 заплати до най-много 10, ще им намалят отпуските от 30 на 20 дни, служителите, които не са униформени полицаи, пък вече няма да получават 2% добавка за прослужено време към заплатата. Искат да махнат и други социални придобвки като безплатното пътуване в градския транспорт.

И се събраха "спонтанно" на протест, който се изроди. Много може да се спори дали е толкова спонтанно и неорганизирано. И как така спонтанно се блокира целия център на столицата, магистрала "Тракия" и най-важните проходи в страната?

Полицаите имат право да протестират за социалните си придобивки и трябва да протестират. Но си има законни начини, регламентирани.

Помислиха ли, че като блокират най-важните артерии на столицата и страната десетки хиляди загубиха време и пари? Ще ги възстановят ли полицаите от техните придобивки?

Помислиха ли, че затрудниха движението на линейки и застрашиха живота на болни хора, тъй като никой не бе предупреден, че центърът на София ще бъде затворен?

Помислиха ли, че в тази държава освен тях живеят и други хора с права?

Помислиха ли, че с демонстрацията на сила и неспазването на закона настройват обществото срещу тях?

Дали няма да поискат подкрепа от обществото за социалните си искания? А дали ще го получат?

Помислиха ли, че с действията си насърчават беззаконието, срещу което трябва да се борят?

Не, нямаше нищо такова. Просто една демонстрация за силата на пагона. Една прослойка, която се слави с най-много привилегии като професия в бедната ни държавица.

Искат подкрепа от обществото, но не беше далеч времето, когато пак на протести те биеха, ако се затвори някоя улица. Нали си спомняте окървавените глави и как ни убеждаваха, че е това е кетчуп. Защо тогава палките влизаха в действие срещу хора, които също мирно вървяха по булевардите да изкажат мнението си за управляващите? При това протестите бяха ясни, регламентирани и разрешени от общината. И всички столичани бяха наясно къде и какво ще бъде затворено.

Трябваше ли да има палки снощи срещу вас? Все тая, има една друга палка - обществената, която ще е разединена и няма да застане плътно зад вас. Заради наглостта да се поставяте над всички.

А протестите ви? Ами политиците отново ще ви използват за целите си. Едни ще леят помия срещу социалната политика на правителството, други ще използват момента да припомнят, че съществуват, може да се стигне до лесната смяна на вътрешния министър Румяна Бъчварова, която не може да се похвали с някакви особени успехи.

Полицаите протестират и за децата си, които искат да живеят днес. И ние имаме деца, и ние искаме нашите деца да растат тук. Но вчера вие станахте поредните, които показаха, че за някои в тази държава няма закони. Включително и заради такива като вас Терминал 2 продължава да е особено актуален и широко отворен.

Лъснахте дупето на една слаба държава, в която пагонът не зачита закона!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До @До до 233Това са служители в Министерство на вътрешните работи, всички служители а в другите държави бройката е само за полицаи имайте го в предвид.
232
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до г-да полицаитеКоя гвардия викаш националната, значи според теб едни доброволци застават срешу обучени хора и ги смазват айде стига смешки. Просто в нормалните държави рядко служителите имат повод за социални протести. И в нормалните държави когато протестират протестират всички , така се постигат добри заплати за работниците, никой капиталист няма да ви даде повече ако може да даде по малко. Помислете преди да лаете защото днеска тях утре вас.
231
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАбе пич, като ти е тежка работата и парите ти се виждат малко, смени я с друга, която да ти допада. Е*ати готованковците- "давали им били много малко"...виж как точно си употребил думата-"дават ви", а не си ги спечелвате! На мен, да ти кажа, държавата нито един лев не ми дава, ама за сметка на това, аз давам и то доста. Знаеш ли колко работни места и професии съм сменил? Ама комай не ви се пуска питомното за да гоните дивото....услади ви се държавния кокал..
230
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Armiqta trqbva da vutvori red,kakvo e tova ne6to?
229
0
 
7
 
! Отговори
Ккк преди 8 години
Вижте в Румъния какво става ...Хората си искат държавата
228
18
 
4
 
! Отговори
даниел стоев преди 8 години
Не плювайте полицаите защото тяхната професия изисква уважение.Вие се водите саво от това което пише в пресата за тях.Но всъщност всеки втори полицай пие лекарства или от кръвно или от диабет.Това трябва много да ви говори! Но когато вие спите в къщи през ноща тези хора трябва да търпят мнного стрес , така че вижте и другата страна на монетата.
227
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извикайте полиция да ги арестува тези протестиращи
226
1
 
21
 
! Отговори
иван иванов преди 8 години
Уважавам правото на всеки да не съгласен с нещо и да го изрази в граждански протест, но на един въпрос не мога да намеря отговор. Защо сега протестиращите не ги разпръснат с палки и щитове? както често случва
225
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагъл лъжец-Министър председател -слаба държава . Че и комунист ,натуй отгоре !
224
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЛКОВА СТЕ ЖАЛКИ.....НАГЛИ И ГНУСНИ МИЛИЦИОНЕРИ
223
2
 
9
 
! Отговори
Слаба Държава преди 8 години
За НАГЛА МУТРА - НЯМЯ ЗАКОН
222
10
 
12
 
! Отговори
съпричастен преди 8 години
напълно подкрепям хората от сектор Сигурност-това са хора на не номиниран работен ден, хора които рискуват живота си всеки ден за страната ни,а какво получават-унижение по най-наглия начин.Това правителство явно иска да закрие целия сектор,само ми е интересно когато успеят от къде ще започнат да режат пари??????????
221
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненаситни хора.. Не стига че заплатите не им се облагат с данък пъм и претенции. Клсс да имат, 30 дни отпуск, 20 заплати. А нещо друго не искате ли? Ние със майчинство от 300 лева, без детски как си гледаме децата? Нас пита ли ни някой как сесе справяме? Не никой. Живеем си мизерно и си мълчим.
220
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите не направиха нищо повече от"умните" и "красивите". Незаконни протести и окупации,след което се на мърдаха във властта.С какво Иванов,Ненчев,Танев,Близнашки,Ваньо Шарков и т.н. трябва да са по привилегировани от полицаите?Та дали тогава живееха и други хора в държавата и които също имаха права?Защо за онези можеше /маже би защото се домогваха до властта/ а за тези да не може ? Дали онези задържаха линейки ?Аман от двойни стандарти. Ха бъдете поне веднъж честни господа журналисти .
219
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хубава статия...нямам никакъв респект от хората с пагон в Бг!
218
7
 
8
 
! Отговори
Гоше преди 8 години
Напротив малко излезнаха и за кратко време, винаги ми е било странно понятието - законен протес , двете се обезмислят Въф Франция и Гърция да беха оставили шефа си по *** а тук нищо.
217
10
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
Искам дисциплинарни уволнения в МВР, има снимки има камери, знае се кои са. Бойко покажи че си мъж, или излизаме пред парламента и се моли тези с 20-те заплати да те пазят!
216
5
 
18
 
! Отговори
N преди 8 години
Кавали
215
11
 
39
 
! Отговори
.... преди 8 години
Ама чакай бе аланколу.Къде дават така по 20 заплати като се пенсионираш?Защо аз ще се пенсионирам на 65,а тея михлюзини на 50 ? А нима трудът им е по-тежък от моя ?Как имат претенции за големина на заплати като едните си клатят краката в офисчетата,а другите си возят дебелите *** в патрулките ?Значи аз като не си върша работата ще ме уволнят,а тея след тези ниски проценти на разкрита престъпност и осъдени престъпници не биват уволнени,а даже и се увеличават.
214
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави са полицаите. Но аз искам така. Утре излизам да затварям улиците. Искам 20 милиционерски заплати и да се пенсионирам на 50 а не а 65. 65 да е само за новоназначени.