Всеки медал в Рио – уникален успех за България

Читателите на Dnes.bg не са оптимисти за представянето ни на Олимпиадата
15
Всеки медал в Рио – уникален успех за България
Снимка: Булфото

Само ден остава до откриването на XXXI-те олимпийски игри, които ще се проведат в Рио де Жанейро. Това ще са и първите летни олимпийски игри, които ще се състоят в държава от Южна Америка, но организирането им бе съпътствано от доста трудности и скандали.

Още по темата

В крайна сметка на откриването на игрите утре се очакват едва 28 държавни и правителствени ръководители – доста по-малко от очакваните от организаторите над 50.

Разбира се, за нас българите, най-важен си остава един въпрос: Как ще се представи родната делегация и Колко медала ще спечелим от Олимпиадата в Рио? Точно с този въпрос се обърна екипът на Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1375 души.

Оказа се, че голяма част от читателите ни не са големи оптимисти за родното представяне на олимпийските игри. Едва 2% от анкетираните споделят оптимизма на спортния министър Красен Кралев, че имаме сили да вземем медали в общо 8 спорта, в които участваме.

Малко повече наши читатели – 8%, очакват да спечелим около 5 медала в различните спортове.

Почти всеки пети (22%) очаква, че представянето ни на игрите в Рио ще бъде идентично на това от последната Олимпиада в Лондон, където спечелихме 2 медала.

Други 32% пък допълват, че ако спечелим и един медал в Бразилия ще бъде голям успех.

Не липсват и крайните песимисти, които не виждат кой от нашите спортисти може да вземе медал. На това крайно мнение са 21% от нашите читатели.

Цели 15% пък отчитат, че макар Олимпийските игри да са най-голямото и важното спортно събитие в света, те не смятат да ги гледат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте плюли наште! Като сте толкова велики защо не се класирате вие и не спечелите вие медал, а? А купата къде е? Че не ви виждам тука!
8
0
 
5
 
! Отговори
Азззз преди 7 години
Нищо друго не искам от състезанието, само да се нокаутира САЩ!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УНИКАЛЕН - хаха, хе-хе
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 5Ако не ни бяха спрели щангистите щяхме да се придвижим още по-напред в класирането в Сеул 88, но административните неспортни фактиро, които не са се събличали по физическо, се погрижиха това да не се случи!? По същия начин спряха и великия Бен Джонсън! Приказките за допинга са врели/некипели!? В днешни време всеки култирист с бицепси над 45 см. се зоба по три пъти на ден, но никой от нях не може да вдигне не 200, а 150 кила над главата си от земята...
5
2
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Трети бяхме в Москва. Проблемът не е дали ще вземем медал, а дали няма да ни го откраднат. Като гледам каква улична престъпност е в мангалскто Рио...
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помням си ЕДНА Олимпиада по Татово време когато станахме ТРЕТИ по МЕДАЛИ в СВЕТА а сега един медал щял да бъде уникален па бил той и ТИКВЕН.ЗдравейтИ смешници.
3
2
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Медали ли беше някога ,а сега сме в миманса и между другото кой по-точно ще донесе тези медали ,че не мога да се сетя.
2
5
 
12
 
! Отговори
ъ преди 7 години
И какво от това нима ще станем по ДОБРЕ ??По честити по здрави ! АМИ !! Грешни народни пари за нищо-след няколко дни -и забравено !
1
1
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Стефка деградацията е позор,пак без злато,на бас!