Ще увреди ли Светослав С. имиджа ни в Германия?

Българинът от метрото в Берлин продължава да се укрива
16 дек 2016 14:00,
265
Ще увреди ли Светослав С. имиджа ни в Германия?
Кадър: YouTube

Берлинската прокуратура разпространи съобщение за унизителния инцидент в метрото, в което се казва: "Мъжът, ритнал жена в берлинското метро, е идентифициран и срещу него е издадена заповед за арест. Издирва се 27-годишният български гражданин Светослав С., който се укрива. Разследването срещу него и тримата му спътници продължава. Към настоящия момент не могат да бъдат огласени повече подробности".

Още по темата

Още преди то да бъде разпространено, говорителят на прокуратурата Мартин Щелтнер заяви за Дойче Веле следното: "Идентифицирахме основния заподозрян, но все още не сме го заловили. Към момента е трудно да се каже дали той е в България или в Германия".

На въпрос дали има информация за предполагаемата принадлежност на четиримата заподозрени към ромското малцинство и за роднинските връзки помежду им Шелтнер каза: "За роднинските връзки не мога да опровергая, по другия въпрос нямам информация".

Това няма да увреди имиджа на българите в Германия

Дойче веле търси за коментар и българския посланик в Берлин Ради Найденов, който настоява, че не може да коментира разследването, по което компетентни са двете министерства на вътрешните работи.

Посланик Найденов подчерта обаче, че е горд с бързината, с която е бил идентифициран предполагаемият извършител - само за един час в сътрудничество между полицейските служби на двете страни.

В отговор на въпрос дипломатът казва, че престъплението в берлинското метро няма да увреди имиджа на българите в Германия.

"Много германски граждани се обърнаха към посолството с призива да сътрудничим. Но хората винаги правят разлика между България и този отделен инцидент, който не формира образа на българските граждани. Правят разлика между възмездието за извършителя и образа на българите", категоричен е Найденов.

Случаят в метрото предизвика шок в цяла Германия. Записът, показващ престъплението, бързо се разпространи в мрежата и хвърли хиляди хора в потрес.

Пред агенция ДПА медийният експерт Мартин Емер коментира този феномен така: "Повечето хора навярно са си помислили: "И аз можех да бъда на нейно място”. Това чувство шокира хората и същевременно предизвиква техния интерес". В публичната дискусия се включиха и редица германски знаменитости.

Актьорът Ян Йозеф Лиферс, известен с ролята си на патолог в популярния телевизионен сериал "Местопрестъпление", написа в профила си във Facebook: "Берлинчанки и берлинчани! Дали някой от Вас разпознава тези идиоти?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 80Я се скрий!Русия помислили за нас,когато ни отне българската област Македони и Западните покрийнини?
66
6
 
0
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 7 години
Истинския ми пост е само този дето писах стига сте го дъвкали. Другия е жалък имитатор. И ко ще постигнеш с имитацията бе оръфлек?!
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЯ се скрий!Русия помислили за нас,когато ни отне българската област Македони и Западните покрийнини?
64
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука има един ***, който взима по 2 копейки всеки път като напише: "" Крим е руски. Въпросът е затворен. ""трябва да е събрал вече 2-3 рубли !
63
5
 
2
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 7 години
Някой пише от мое име. Чак и аватара ми копирал. Наглец.
62
5
 
8
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
СамОто заглавие буди ехиден присмех. Как може да бъде увредено нещо, което липсва?!
61
1
 
4
 
! Отговори
кардашиянци преди 7 години
До Анонименами инвазия, дженерала играе арменски мулат под дъгата
60
13
 
8
 
! Отговори
Продажници преди 7 години
Какво като е ром нали е българин! Ако бяхме нормални щяхме да си го браним с всички средства и да го пазим! Нз дали въобще е той! Може да е някой мигрант от тия дето се напълниха там! Пък и тоя от клипа хич не прилича на Светльо! На Меркел ся и трябват много удобно виновни за заблуда щото тя е жив-зян!Майкъл Шилдс осъкати едно бг момче! Но цяла Англия го защитаваше и го извадиха от затвора! Без да ги е грижа кво си мислим за тях! И за тва те са империя а ние бедняци!
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКрим е руски. Въпросът е затворен.
58
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Абе ния българите сме най-стабилната нация, най-якия народ сме, трудолюбив, инителигентен, културен, ние сме дали компютъра и писмеността на света, културата сме дали на света, но ромите ни увреждат имиджа, имиджа ни увреждат римите, иначе ние сме най-якия народ.
57
1
 
4
 
! Отговори
шалом преди 7 години
До Анонименкакто ги обработят медиите, това ще знаят, и най-вече което искат да чуят за момента.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе от сумати време ме тормози еднd мисъл, че всъщност човечеството е заплашено.Войната не e религиозна, расова или национална, а междувидова.Ей го генерала Гадорян е ДНК несъвместим с HOMO SAPIENS, глей какви ги пише.Това е инвазия!DD
55
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 63 Въпросния е член на ромската културна общност в Русия. Информация РУСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР ВАРНА.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До GENERAL GADORIANDD Прегрея ти чипа, бегай да се охладиш
53
0
 
7
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
Не коректни медии! Ако заглавието беше коректно от самото начало щеше да е:"Ром от български произход изрита жена от немско турски милет в метрото."И до тук без напрежение м/у двете страни!Така утре някое наше студентче може да го отнесе от немските скинове!
52
2
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
Естествено че ще навреди на имиджа, който и без това не е от най-дорите. За съжаление "благодарение" на такива *** по някога ме е срам да кажа къде съм роден и от къде идвам в Германия.
51
0
 
10
 
! Отговори
rty преди 7 години
На хора с криминално досие трябва да се забрани излизане н чужбина.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не се изненадатe ако се окаже, че българин е убил Кенеди D
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 53., НЕ СИ познал. Борисов с Макаров са в тангото. Две напред една назад.
48
10
 
2
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 7 години
тези новобългари са много по стойностни хора от вас.Може да има някоя черна овца но поглеждали ли сте нашите новини що за стока са населяващите балканите?Те ви водят здрави прави работоспособни хора на крака ви идват и вие се мръщите?Защо бе ***?Нещо лошо направили ли са ти? На теб точно конкретно нещо направили ли са ти че мразих хора които никога не си виждал?Само ни излагате пред чужденците който искат да дойдат тук, срам ме е от такива "патриоти" първични първосигнални клошове