От фитнес маниак до масов убиец – кой е Брентън Тарант

През последните години той пътувал до Пакистан, Южна Корея и няколко страни в Европа
Обновена: 16 мар 2019 11:35 | 15 мар 2019 20:58, Нели Христова
252
От фитнес маниак до масов убиец – кой е Брентън Тарант
Снимка: Facebook

След подобна атака, като тази в джамията Ал Нур в Крайстчърч, Нова Зеландия, винаги изниква въпросът – какво е накарало един човек да извърши такова кърваво престъпление?

От русо, къдраво и сладко малко момче, Брентън Тарант се превръща във бодибилдър, а по-късно и в масов убиец на 49 души.

28-годишният терорист оставил след себе си манифест, подобно на Андеш Брайвик, в който определя себе си като "обикновен бял мъж“. Той е дълъг 73 страници и носи заглавието "Голямата подмяна“.

Още по темата

Тарант е роден в бедно семейство с шотландски, ирландски и английски корени. Роден е в градчето Графтън, щата Нови Южен Уелс. Баща му, Рудни, бил атлет. Починал през 2010 година от болест, причинена от вдишване на азбест. Майка му и сестра му още живеят в района и по информация на ABC са добре познати там.

Масовият убиец наследил от баща си любовта към спорта. Той нямал интерес да продължи образованието си, така че след като завършил през 2009 г., започнал работа като фитнес треньор. Живял в Графтън до 2011 г.

Собственикът на залата, в която работел Терант, твърди пред  Daily Mail Australia, че мъжът спазвал строг режим, който включвал усилени тренировки. Той потвърждава, че терористът е бил негов подчинен.

Според друга жена, която твърди, че познава Тарант, той бил напълно отдаден на тренировките си и на това да тренира другите: "И като казвам отдаден, имам предвид по-отдаден, отколкото всеки друг човек би бил. Той прекарваше по цял ден във фитнеса, вдигайки тежести. Напълно трасформира тялото си“, обяснява госпожа Грей.

Тарант печелел пари от търговия с криптовалути и вложил много средства в своите пътувания из Европа, Южна Корея и дори Пакистан. И според госпожа Грей, точно там нещо се объркало и мъжът се радикализирал.

"Когато преди това сме си говорили за живота, никога не е звучал като човек, който има крайни виждания“, твърди тя, но признава, че никога не са водили разговор на тема политика или религия.

"Знам, че се отдаде на много пътувания след като напуска Графтън. Прекоси морета. Навярно нещо се е случило тогава“, казва госпожа Грей.

За Пакистан той пише във своята Facebook страница: "Това е невероятна страна, изпълнена с най-милите, добри и гостоприемни хора в света. Красотата на долината Хазна през есента не може да бъде надмината“.

В своя манифест, Тарант обяснява, че "планирал атаката преди около две години“, но на друго място. Той твърди, че повратната точка за него било поражението на Марин льо Пен през 2017 г. на президентските избори във Франция. Текстът е публикуван  в Twitter и в него се декларира, че ще последва атака срещу мюсюлманите с цел да се предизвика расово насилие и "допълнително разделение между народите в Европа и нашествениците, които сега окупират европейски земи".

Заглавието "Голямата подмяна" е същото като на тръгнала от Франция конспиративна теория, според която европейското население се подменя с имигранти, които раждат много повече деца. Манифестът се обявява срещу масовата имиграция и приемането на това, че развитите страни са с общества от хора с разнообразен етническа и религиозна идентичност. Говори се за "геноцид срещу белите" и се цитира популярен сред белите расисти като "14-те думи" девиз "Трябва да гарантираме съществуването на нашите хора и бъдещето на белите деца".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До Я.стреб М.анафлиятаАма те ритаха в главата, а? Спомни ли си? ***, ама яко биеха, а?
105
4
 
4
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До OSMAN AGAПроспал, ама Бай *** е с пет пъти по-голяма територия от Аспарух от тебе, а ти си с 50 пъти по-малка територия от Осман!
104
2
 
2
 
! Отговори
до 120 преди 5 години
ами редно е да се бориш за хората си, какъв будист си иначе, ако ги оставиш в комунистическата примка, която бавно но сигурно ги задушава?!
103
3
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До Я.стреб М.анафлиятаКато онези тъпите червени барети, дето през 1985 г. те ритаха в главата всеки ден ли?
102
1
 
20
 
! Отговори
българина преди 5 години
манфест за ГОЛЯМАТА ПОДМЯНА НА БЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ, е най важния документ, който ако бъде гласувен в ЕП, бялото население в европа има шанс, човека е обиколил света и навсякъде е видял едно и също, от саш през европа, балканите и до австралия и нз, мигрантите и особено фесовете стават повече, не се интегрират и искат земите на белите. oсобено се отчаял когато в няколко френски града с по 20 хил жители, видял едно и също докато стоял в рента кара на паркинга, на всеки французин влизат по 2 а феса!
101
5
 
4
 
! Отговори
до 118 преди 5 години
ходи се бори за Тибетска независимост, ККП ще те прати в техните ГУЛУГ и повече няма да чуем от тебе, което ще е екстра за форума!!
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детенцето е бяло и лицето му се вижда сложете мишена на лицето му. Толкова сте некомпетентни.
99
4
 
21
 
! Отговори
християнин преди 5 години
Мюсюлманите,Юдейте, Будистите и т.н. да си ходят по родините - Белите Държави са създадени от Християни от Европеидната Раса и са тяхна родина!!
98
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детенцето е бяло и лицето му се вижда сложете мишена на лицето му. Толкова сте некомпетентни.
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПеркоАко беше с калаш убитите щяха да са повече
96
7
 
4
 
! Отговори
OSMAN AGA преди 5 години
BAY GANYO PROSPAL 200+557 SEGA GOLIAM BABAIT
95
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Един се радикализирал, друг се балканизирал! В крайна сметка тупове, БХК заработва ...
94
4
 
4
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Ами ако беше стрелял с Калошником ...Ужас
93
7
 
23
 
! Отговори
пр0р0к преди 5 години
това е само началото, Белите Християни почват да се събуждат и осъзнават, че правителствата им от Глобалисти ги заливат с Африканци и Мюсюлмани с цел асимилирането им! Това е Геноцид над Белите Християни!!
92
4
 
8
 
! Отговори
Овчар преди 5 години
Поредната Жертва на една перверзна система, стала нейна жертва, като убива ненужно хора, за да може стадото да бъде постоянно разделено
91
7
 
16
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Не желая този да си свързва името с български царе и битки! НИКОГА българи не са воювали срещу мирни хора, молещи се в храм, пък бил той и джамия! С това си действие не е по-различен от изтребителите на хората в Батак. Ако ще гърми някъде - ми да ходи да помогне в Сирия срещу ИД!
90
3
 
2
 
! Отговори
OSMAN AGA преди 5 години
До Абе AXMAK TOVAE RABOTA NA DC VIJ ARXIVITE
89
0
 
15
 
! Отговори
до 94 от славянин преди 5 години
А проблемът с прекомерното размножаване на ''правоверните'' няма да се реши със симетрично прекомерно размножаване на ''неверниците'', ако ''неверниците'' се размножаваха както ''правоверните'' откъде ще дойде папането за всички - ресурсите на Земята не са безгранични!?
88
0
 
15
 
! Отговори
до 94 от славянин преди 5 години
Когато Природата иска да се справи с прекаленото размножаване на гризачи и други *** им праща някой, който да ги редуцира, я четирикрак, я двукрак - гледай от време на време Animal Planet!
87
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инцелът не може да прави бебета, щото *** дори след всичкият бодибилдинг не му достига на ръст и в други области за да се задоми със съвременна жена и нейните безкрайни изисквания. И затова тръгва да впечатлява женските с измислен героизъм. Хаха