Смела украинка срещу руски войник: Вземи тези семена, да поникнат от гроба ти

Украйна даде 137 жертви в първия ден от нападението
Обновена: 26 фев 2022 10:37 | 25 фев 2022 18:36, Нели Христова
482
Смела украинка срещу руски войник: Вземи тези семена, да поникнат от гроба ти
Снимка: Twitter

Украинка бе приветствана за храбростта си, след като се изправи срещу тежко въоръжен руски войник и му предложи слънчогледови семки - за да цъфтят, когато той умре.

Русия нахлу в Украйна в четвъртък, с танкове, минаващи през границата, и въздушни удари, насочени към големите градове. Украйна твърди, че е претърпяла 137 жертви през първия ден от войната.

На видеото се вижда как пита войниците "Кои сте вие?", на което стоящият на улицата войник отговаря: "Тук имаме учения. Моля, вървете напред."

След като пита дали са руснаци, тя казва: "И какво, по дяволите, правиш тук?"

Докато войниците се опитват да я успокоят, разярената жена казва: "Вие сте окупатори, вие сте фашисти! Какво, по дяволите, правите на нашата земя с всички тези оръжия?"

"Вземете тези семена и ги сложете в джобовете си, така че поне слънчогледи да пораснат, когато всички умрете тук", заявява тя. Няколко секунди тя продължава да му предлага слънчогледовите семки. Слънчогледът е националното цвете на Украйна.

Видеото е споделено онлайн от Internews Ukraine, независима медийна благотворителна организация, базирана в Киев. Оттогава то става популярно в социалните медии с повече от два милиона гледания и предизвика емоционални коментари.

"Предстоящите дни и нощи в #Украйна вероятно ще бъдат дълги и трудни. Но с дух, какъвто показва тази жена, #Путин може да открие, че е отхапал много повече, отколкото може да сдъвче. #PocketSunflowers да отглеждаме слънчогледи от гробовете им!“, написа потребител в Twitter.

"Единствено аз ли чета това отново и отново и всеки път ме побиват тръпки?", написа Крис Тейлър, друг потребител на Twitter.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
3
 
9
 
! Отговори
Маршал Георгий Жуков преди 2 години
Добре, че те спасих от военен трибунал през 41-ва като нов комдващ на разбития ти Западен Фронт и те назначих за свой заместник. Не че не съм касапин и аз, даже най-големия.
291
41
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е непобедима .............разбрахте ли?След няколко часа руснаците ще са в Минск и ще стане много лошо за украинските фашисти, бандеровците и гадините от "Десен сектор!!"
290
10
 
29
 
! Отговори
до 355 - допълнение преди 2 години
В Одеса имаше и изгорени живи хора (вкл. бременна жена) при организиран пожар + погром в офисна сграда при подобна ситуация.Не отъждествявам действията на т.нар. "десни" терористи/главорези с политиката на официалната тогавашна укр. власт, вярна на Путин.Организирано/инсценирано и платено...от знаете кой.
289
20
 
63
 
! Отговори
111 преди 2 години
Тая безвкусна простотия може да бъде измислена само от джархедски ограничен мозък. И понеже руските войничетаа са инструктирани да не отвръщат на провокации, за да не създават конфликти, номерът минава. И после, тая, очевидно ментално засегната женица може да е баба на войничето. Как да отговори на подобна дивотия?
288
8
 
62
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 2 години
Още помня едни кадри от февруари 2014 г. Извергите от "Десен сектор" бяха нападнали с метални пръти едни възрастни хорица, които бяха дошли с автобуси от провинцията за митинг в подкрепа на Янукович. По тротоарите се търкаляха тела. Някои агонизиращи, други направо без признаци на живот. Кървища и мозъци навсякъде, а един маскиран бандит с камера обикаля и старателно заснема всичко с подробности за назидание на останалите. Контрастът в поведението на едните и другите е очевиден, не мислите ли?
287
17
 
12
 
! Отговори
факт преди 2 години
това е снимка от България, протеста срещу Борисов!
286
10
 
31
 
! Отговори
В Канада на Трюдо преди 2 години
На тази лелка щяха да и спрат доходите, да и запорират сметките и куп други хубавини.
285
15
 
55
 
! Отговори
Neno Stefanov преди 2 години
Чудно ми е кой ще повярва на тази художествена измишлютина . Спрете се журналистчета .. часът по литература свърши.. стига тъпотии кой ли ви се хваща ????
284
32
 
72
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Изключителна реклама за достойнството на руския войник. Американец щеше да изпразни пълнител в нея.
283
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По много от коментарите си личи, че днес е петък - вечер.
282
48
 
20
 
! Отговори
Миренясал кор преди 2 години
Да се сринат и изпочупят всички руски паметници било то и надгробни плочи
281
8
 
3
 
! Отговори
Грух преди 2 години
Имам кафяв пояс,ама не по карате с по пиене на водка и насиране в гащите
280
11
 
42
 
! Отговори
Км преди 2 години
Защо не предложи семки на техните войници,които убиваха деца в Донбас?
279
10
 
44
 
! Отговори
Дивергент преди 2 години
Чиста провокация. Дразни войника и я снимат. Елементарна пропаганда, като за деца.
278
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, края на войната се вижда. Ама защо беше това палене преди нея, как украинската армия ще окаже яростна съпротива? Реални бойни действия изобщо не се състояха. Руснаците можеха да влязат с ладите, нямаше смисъл да тропат с танкове и ракети да хабят.
277
15
 
47
 
! Отговори
Ебтер преди 2 години
Тази надъхана от нацистите украинка да се радва, че Путин е добър човек и заповяда руските войници да се държат с уважение към тях!!! Даже войниците, които се предават по никакъв начин да не се унижават! А ако така се държеше тази *** с американски войник и бяха в Афганистан, тя ...можеше да бъде и застреляна, на краварите много много не им дреме! Я си спомнете онези американци, които нападнаха българско предприятие в град Игнатиево Пловдивско, после как те "самоубиха" българския офицер и ....
276
1
 
5
 
! Отговори
Човекът преди 2 години
Билденгерите във действие със плана превземане на окупирана Украйна от сепаристи тук играят много пари на масата като цяло
275
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупаво е постъпила. Ядосала е войника. Защо? Едва ли нещо добро ще произтече от това. Нали виждате като безсмислено ядосват Путин, на другия ден е в Киев, а половината държава минава в Русия. Няма смисъл.
274
10
 
20
 
! Отговори
Враг преди 2 години
По добре женицата да си задържи семената в джопа че скоро ще и потрябват. И те сами ще си никнат от джопа, а тя ще е естесвена тор. Аман от *** народ изкуфял.
273
6
 
30
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Чкукаш на вратата 2 месеца .......накрая баба меца излиза защото и е писнало ..и ти си обзет от истерия "аааа баба меца агресоррр аааа да се пребирааааа" И на мойта врата да *** някой така ще го смачкам като за добре дошъл !