Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война

"Има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия"
Обновена: 29 мар 2018 10:43 | 28 мар 2018 16:30, Елка Василева
224
Руски посланик: Гоненията на дипломати водят към нова Студена война
Снимка: архив, Reuters

Съгласуваното експулсиране на руски дипломати от Запада заради нападението с нервнопаралитично вещество във Великобритания може да доведе до положение на Студена война, предупреди руският посланик в Австралия, цитиран от ДПА.

Най-малко 24 страни и НАТО гонят общо над 140 руски дипломати в отговор на отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри. Великобритания твърди, че нападението е било заповядано от Москва и че е било извършено с разработено от Русия нервнопаралитично вещество, припомня агенцията.

Още по темата

Пред журналисти руският посланик в Канбера Григорий Логвинов днес каза, че има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия и той е започнал, когато страната е станала по-независима след 90-те години на миналия век.

"Ако Западът продължи да следва този курс, се опасявам, че може да се окажем в ситуацията на Студена война", предупреди Логвинов.

Посланикът каза, че двамата служители на разузнаването, които Австралия вчера обяви, че ще изгони, са "напълно законни дипломати от кариерата".

Той постави под въпрос и случилото се с баща и дъщеря Скрипал, които са в болница в критично състояние.

Кой е виждал Скрипал след тяхното, както се твърди, отравяне? Видял ли е някой какъвто и да било медицински доклад, подкрепящ политическите изявления, че те са отровени с предполагаемо нервнопаралитично вещество?, запита Логвинов и подчерта, че Русия няма причина да се интересува от двойния агент.

"Скрипал беше осъден, излежа присъдата си и беше освободен. Той повече не е интересен за Русия", добави той.

Посланикът каза, че руският президент Владимир Путин чака препоръки как да отвърне на масовото експулсиране на руски дипломати.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕЛЕН ОПИТ!-ГЕРМАНИЯ С УНИКАЛНО РЕШЕНИЕ ЗА РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ. БЕРЛИН РЕШИ ДА ИЗГОНИ ЧЕТИРИМА РУСКИ ДИПЛОМАТИ ,КАТО ПОКАНИ МОСКВА НА ТЯХНО МЯСТО ДА ИЗПРАТИ В БЕРЛИН НОВИ ЧЕТИРИМА РУСКИ ДИПЛОМАТИ КОИТО ДА ЗАМЕСТЯТ ИЗГОНЕНИТЕ.ТОВА СЪОБЩАВА НЕМСКАТА ОСВЕДОМИТЕЛНА АГЕНЦИЯ AFP ЦИТИРАНО ОТ БЪЛГАРСКАТА АГЕНЦИЯ ФИКУС..../ТАЗИ ДИПЛОМАТИЧЕСКА(КРИЗА) МЕЖДУ РУСИЯ И ЗАПАДА НАКРАЯ ВЗЕ ДА ЗАПРИЛИЧВА НА ФАРС ОТ СТРАНА НА ЗАПАДНИТЕ ***.
133
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен147 Сибирските диваци искаха проливите,а не да ни освобождават.Просто,където им се пресякоха интересите с останалите сили,там и ние намерихме свободата си,с цената на много военни и цивилни жертви.Къде бяха 5 века преди това,ами чакаха когато Османската империя стана"болния човек в Европа"?
132
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Употребата на забанено химическо оръжие на чужда територия,шпиономанията,хибридната война,намесата във вътрешните работи и избори на други държави...от страна на Русия,води до Студена война.
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От проф. по БОВ и ПОВ не разбрахме, кой от двата вида предпочита да му се сервира и пейката ?
130
22
 
6
 
! Отговори
Коми АССР преди 6 години
Щом е руснак, нищо не става от него.
129
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 123Ето още един ЕКСПЕРТПрав е Боби! Ако тоя бинарен газ не може да утрепе два Срипала защо въобще са го разработвали!?Химически вещества се разработват за ПРОМИШЛЕНОСТТА - ПОВ - Промишлените Отровни Вещества са МНОГО МНОГО ПО-ГАДНИ от БОВ - Има някои вещества които буквално разнищват ДНК Други са с летален изход в рамките на 30 секБинарен/Тринарен БОВ - Съхранява се като две/три нетоксични вещества и се смесват ПРЕДИ ПОЛЗВАНЕ
128
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сибирските диваци те освободиха от цивилизованите турци. Сигурно не си чувал за Кандински, Рахманинов, Чайковси и още стотици "сибирски диваци". Или като ти покажат 2 лева и си готов да храчиш като обезумял??
127
0
 
6
 
! Отговори
Патриота преди 6 години
Мога да гарантирам 99.99% че това е ответна мярка след като ЦРУ и Вашингтон обявиха , че Федерацията се е намесила в предизборната кампания на Тръмп. Аз живея в Щатите и знам какво става тук . Шефа на ЦРУ го смениха след тези изказвания . Масово бяха уволнени хора на високи постове , включително Главния прокурор . Ама това е Америка а не България. Американският президент Доналд Тръмп уволни изпълняващата длъжността министър на правосъдието и генерален прокурор на САЩ Сали Йейтс броени часове, след като тя си позволи крайно необичайната стъпка да се опълчи на Белия дом, предаде Ройтерс.
126
2
 
3
 
! Отговори
До122 преди 6 години
Студените войни губят, ама винаги печелят топлите войни.
125
1
 
12
 
! Отговори
до Анонимен 137 преди 6 години
Ще направим Анонимния русофоб шеф на американските бази в България.
124
1
 
19
 
! Отговори
🇺&#1 преди 6 години
Като е бил толкова ценен Скрипал аз питам защо Скотланд ярд не е предотвратила това . ? Едно нещо не можаха да разберат Българите . Нещата се дирижират от Англия а не от Вашингтон . Дори нямате идея колко тясно са свързани двете Държави . p.s. Америка я има в момента в следствие на Английското колонизиране . Изводите са за Вас .
123
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетете това "Има заговор между западни страни за дискредитиране на Русия"България НЕ отхвърля и не прави нищо лошо на Русия,така че моля,всякакви рубладжии да не приписват на българите, прегрешенията на западняците спрямо Русия Българският народ е миролюбив народ,и понякога великите сили си позволяват да се гаврят и да си правят шеги с търпението и добронамереността на българите.
122
4
 
9
 
! Отговори
До 136 преди 6 години
Може да изгоним американските бази от България, без да излизаме от НАТО!
121
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двата Скрипала са едни симуланти и нищо повече. Сега си чакат парите за театрото.
120
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Prostaschko e tova koeto se pravi bes 100 % dokasatelstvo i sigurnost 4e rusia e vinovna
119
3
 
18
 
! Отговори
Дарко преди 6 години
Вашингтон отделя 20 милярда долара за НПОта в Русия да провокират акции срещу Путин и свалят неговото правителство. Западът е бесен че той спечели с такава подкрепа от народа а те не могат да издържат още 6 години с Путин срещу тях. Западните хиени ще напрадят всичко да компроментират Русия с всякакви средства, за тях закони и човечност не съществуват. Те си свалиха сами кулите близнаци и в резултат 3 хиляди от техните граждани загинаха та мислите че ще се замислят за граждани на други държави.
118
11
 
5
 
! Отговори
до безродника преди 6 години
До Искам, а теб трябва службите да те издирят и да ти отнемат българското(европейското) гражданство и да те депортират в сибирския рай.....
117
2
 
16
 
! Отговори
Хопа преди 6 години
Излизаме от НАТО, гоним американските бази от България, разкриваме Анонимния русофоб и го пращаме в Сибир.
116
15
 
8
 
! Отговори
кой ми сра в гащи преди 6 години
Каквото търси Русия си го намира...
115
3
 
12
 
! Отговори
Искам преди 6 години
Трябва да изпратим Анонимния русофоб на предната линия да се бие с руснаците.