Откровено от Путин: Санкциите за Русия са вредни и за Европа!

Той призова за отмяната им, ползата щяла да е за всички
Обновена: 5 юни 2018 20:44 | 5 юни 2018 19:55, Камелия Цветанова
117
Откровено от Путин: Санкциите за Русия са вредни и за Европа!
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин каза днес, че Русия е преодоляла всички трудности, предизвикани от западните санкции и добави, че тези санкции са вредни и за двете страни, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Още по темата

Той говори на пресконференция във Виена след разговорите с австрийския президент Александър ван дер Белен.

"Санкциите са вредни и за тези, които ги инициират, и за тези, срещу когото са насочени. Струва ми се, че всички са заинтересувани от отмяната им. Ние също. Прекрасно разбираме и си даваме сметка, че за всяка страна от ЕС поотделно е сложно да говори за това, но всичко, което става в тази сфера, не ни пречи да развиваме отношенията си с Австрия", каза Путин.

Ван дер Белен, цитиран от Ройтерс, повтори на пресконференцията австрийската позиция, че в отношенията с Русия Виена ще действа в унисон с Европейския съюз.

Посещавайки Австрия в началото на четвъртия си президентски мандат, Путин избра една от западните страни, които се стреми да поддържа диалог с Москва, въпреки различията за руската намеса в конфликтите в Украйна и Сирия, посочва ДПА.

За разлика от много европейски страни, дясното правителство на Австрия не изгони руски дипломати заради отравянето във Великобритания на двойния руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му. Агенцията подчертава и думите на Путин от вчерашното му интервю по австрийската телевизия О Ер Еф, че "Австрия традиционно е един от най-надеждните ни партньори в Европа".

Очаква се по-късно днес Путин да разговаря и с австрийския федерален канцлер Себастиан Курц, който е привърженик на поетапното вдигане на санкциите на ЕС срещу Москва, ако е налице прогрес в уреждането на украинския конфликт. А крайнодясната австрийска Партия на свободата, която е коалиционен партньор на Курц, е още по-явен привърженик на отмяна на санкциите, добавя ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
9
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
До абсолютно верно!само виж,кой говори за аборигени - майко мила. да не би можеш да се похвалиш с производство на тесла, космически модули? Единствено е има производство на чушкопек, ама виж как се разпенявил. Освен това - Русия за разлика от тебе чудесно се справя с космически технологии и от от средата на миналия век, докато ти още в външна тоалетна ходил. Та се върнем към аборигени..
62
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брех, много загрижен за Европа джуджето.А като влизаше в Крим, не го интересуваше кое е добре за Европа.Санцкии до дупка за тези евразийски мародери.
61
6
 
10
 
! Отговори
Рускиня преди 5 години
До tiДонбас е украински? Дали се сещаш за декрета на Ленин с който той прехвърля тези територии към Украинска република, с цел да увеличи процентно работнически клас в тази аграрна територия? Или амнезия те тресна? Донбас до декрета е бил точно руска територия - не Покрайна. чети история
60
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ - оставка!ГЕРБ са отрова за България,унищожиха страната,напълниха гробищата и населението се стопи,стига!Стига!
59
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бас държа,че европейците са се разбрали не само за северен поток,но и са се договорили с Путин да се спре потока към България,уреждайки своите ползи,зад гърба на България.skandalno.net/цветан-цветанов-за-провала-на-южен-по-180861/ГЕРБ са вредни за България!Оставка!
58
3
 
14
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Че санкциите са във вреда и на двете страни,могат да го разберат даже и децата!Истината,че огромната бюрократична машина на Европа е васално зависима от САЩ( и продажна разбира се!)Колкото не им е ясно,че емигранската политика е самоубийство,толкова и със санкциите!Само,че си мислаят:"Аз да си се оправя да гушна паричките,докато съм във бюрокрацията,а пък после ще видим(има го и елемента и на страха да не те шамароса дългата ръка на чичо С.Само,че продажните им мозъчета,не виждат,че после няма!
57
11
 
2
 
! Отговори
ti преди 5 години
Az, ако има някой да не харесва(меко казано) руснаците колкото мен, евала! Има, обаче, историческа ИСТИНА, която е хубаво да се има предвид! Крим не е украински. Никога не е бил! Аз имам прачичо, почетен лекар на руския цар Николай Втори. Той е получил от царя имение в Крим. Крим е татарски, и където са татарите, там е и Крим. В русия. А Донбас е украински и ТРЯБВА да се управлява от Украйна! И това е ИСТИНА, с която руснаците следва да се съобразят.
56
20
 
9
 
! Отговори
az преди 5 години
Прав е Путин, санкциите трябва да паднат - за това се иска толкова малко, само трябва да изтегли зелените си човечета от Донбас и да върне Крим.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СатаНАТО 53Не е добре . Сега сме 2018 ... щом само помниш .
54
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин на колене пред Курц.Няма как оснповния ти дял от икономиката да е продажба на суровини и да си голям.Това беше преди много,много години.
53
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали Джуджагин си носи възел Инче, или ще разчита на безвъзмезден от ЕС.Май ще лиже дупето на баба Меркел?
52
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано или късно Русия ще бъде германска провинция!
51
17
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Путин проговори на немски в Австрия!Каза две изречения!Меркел знае перфектно езика на врага!
50
5
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Малко прилича на 3РО, но му е опадало златното покритие...
49
6
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
На мене си ми е супер - още помня евтините френски сирена и вина от 2015 година. Още санкции да наложи джуджето!
48
10
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Хитрец Кремълски.................
47
1
 
4
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 години
ДрагалЪвският Ман Гел и Сашо Нереза са над тези неща.Откраднатото ще им съгне за три живота,но д4обре,че им се вижда края!
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости плещи Путин. Санкциите само усилват руската икономика и създават импортозамещение. Всяко премахване на някоя санкция е предпоставка за съсипване на Русия. Не случайно все повече русняци прозират, че Путин е пета колона на посебни смрдляви предавници и фашитачки гадови.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това не отговаря на истината, ние имаме демократична държава и се движим в конституционната рамка" Путин даде и пример за демократичност с това, че конституцията на Русия не позволява, както в Австрия, повече от два последователни президентски мандата.
44
3
 
16
 
! Отговори
:):) преди 5 години
възхищавам се на австрийците, хора умерени знаещи интереса си, Поддържат в центъра на Виена мемориал на загинслите съветски войни. Виена го поддържа не Москва. Сърдете се на рузвелт и Чърчил че дадоха Бя на Сталин на срещата им в Ялта.Победителите режат баницата. Е във Виена е имало руснаци до 48 год. но тя не е парче от руската баница и се изтеглят.