Откровено от Путин: Санкциите за Русия са вредни и за Европа!

Той призова за отмяната им, ползата щяла да е за всички
Обновена: 5 юни 2018 20:44 | 5 юни 2018 19:55, Камелия Цветанова
117
Откровено от Путин: Санкциите за Русия са вредни и за Европа!
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин каза днес, че Русия е преодоляла всички трудности, предизвикани от западните санкции и добави, че тези санкции са вредни и за двете страни, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Още по темата

Той говори на пресконференция във Виена след разговорите с австрийския президент Александър ван дер Белен.

"Санкциите са вредни и за тези, които ги инициират, и за тези, срещу когото са насочени. Струва ми се, че всички са заинтересувани от отмяната им. Ние също. Прекрасно разбираме и си даваме сметка, че за всяка страна от ЕС поотделно е сложно да говори за това, но всичко, което става в тази сфера, не ни пречи да развиваме отношенията си с Австрия", каза Путин.

Ван дер Белен, цитиран от Ройтерс, повтори на пресконференцията австрийската позиция, че в отношенията с Русия Виена ще действа в унисон с Европейския съюз.

Посещавайки Австрия в началото на четвъртия си президентски мандат, Путин избра една от западните страни, които се стреми да поддържа диалог с Москва, въпреки различията за руската намеса в конфликтите в Украйна и Сирия, посочва ДПА.

За разлика от много европейски страни, дясното правителство на Австрия не изгони руски дипломати заради отравянето във Великобритания на двойния руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му. Агенцията подчертава и думите на Путин от вчерашното му интервю по австрийската телевизия О Ер Еф, че "Австрия традиционно е един от най-надеждните ни партньори в Европа".

Очаква се по-късно днес Путин да разговаря и с австрийския федерален канцлер Себастиан Курц, който е привърженик на поетапното вдигане на санкциите на ЕС срещу Москва, ако е налице прогрес в уреждането на украинския конфликт. А крайнодясната австрийска Партия на свободата, която е коалиционен партньор на Курц, е още по-явен привърженик на отмяна на санкциите, добавя ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
15
 
! Отговори
Красив преди 5 години
китай или сащ ако лапнат сибир, ще поевтинеят ли природните ресурси? петрола и газта ще ги подаряват ли ?
42
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Америка купила Аляска от Русия, а да сте чули Русия да е купила някоя от заграбените територии !?...това е и една от разликите, и защо се нарича империя на злото !
41
3
 
11
 
! Отговори
ку40 преди 5 години
турция има ли санкции, за това че прилапа половин кипър със същото основание като путин, а именно защита на собственото население.
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те така и камчатка ще прилапат...
39
4
 
9
 
! Отговори
ku40 преди 5 години
къв кьорав бе парсал, с война сащ прилапват 50% от територията на мексико. путин бил злодей, а всички други ангели. това че руснаците пият боряшник си е вътрешна работа.
38
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПациВ грешка си мой човек, повече от седем милиарда считат Путин за велик. Дори неродените бебета...
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ку40Кьорав карти не играе,то и с Аляска така е станало,разбрали са,че има злато там,затова са поискали да я купят от руснаците.
36
0
 
19
 
! Отговори
ку40 преди 5 години
2 години преди сащ да анексират Калифорния, там е открито злато. Случайно ?
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свободна пазарна икономика и свободна далавера. Какви санкции? Европа иска да залее Русия с евтина, субсидирана храна. Русия не ще. САЩ искат да забранят на европейски компании да участват в руските проекти. Европейците едва ли ще фалират заради прищевките на Тръмп и други временни недоразумения. Това не е Куба или Северна Корея или Либия да ги плашиш. Кучето скача според тоягата, а тоягата на Европа не е малка, а може да стане много голяма, при нужда.
34
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвсем е изпостилял.Както казваше баба ми: Никой не е по-голям от ХЛЯБА !Крим не се яде !
33
21
 
6
 
! Отговори
Единен подход преди 5 години
САЩ, Великобритания, ЕС и Япония унижават Русия, защото е нагла и бедна, а тя нас, защото сме братя...
32
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б. Немцов: Не вярвайте нито дума на Путин !
31
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците разбират, уважават и се кланят САМО НА СИЛАТА. Просто те друг език не разбират и не приемат. Русия трябва да бъде изолирана от цивилизования свят , отрязани корените и коренчетата с Европа и руснаците сами ще свалят /и подобаващо рендосат/ Путин Първий Късий....
30
2
 
20
 
! Отговори
ку40 преди 5 години
1848 сащ въвеждат робството в завладените територии от мексико, а ние по това време се борим за независимост. Разлика ?
29
15
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До ku40А 1867 Русия продава един милион и половина квадратни километра за смешните 7.2 милиона долара, а сега краде чужди територии...
28
14
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До Анонимен"Путин е велик лидер"...---------------------------------------------------------------------------------------------Наистина е велик... - кръвни братя превръща в кръвни врагове...
27
4
 
19
 
! Отговори
ku40 преди 5 години
1848 сащ взема 50% от територията на мексико. Сега им строят стена. Наглост
26
5
 
14
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До # 24. Нищо подобно щом не усещаш замисъла на Путин. Той сега и с нашата Тиква прави една загадъчна усмивка тип "Мона Лиза", но ще дойде момента,когато ще го опъне яко и може би ще го свали от власт. Тиквата дотърча при Путин и за това,че скоро ще му спрат еврофондовете и няма да има приходи,а без тях Герб ще трябва да взема нови заеми,а ако беше умен политик до 2020 година щеше да се изгради Южен поток и част от АЕЦ Белене щеше да влезе в действие и да му носят приходи,а сега е твърде късно..
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е велик лидер.
24
4
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Защо Борисов направи ляв завой към Русия? На него му трябват избиратели,които остават все по-малко,а с тази маневра се опитва да спечели поне част от русофилско настроените избиратели...