Откровено от Путин: Санкциите за Русия са вредни и за Европа!

Той призова за отмяната им, ползата щяла да е за всички
Обновена: 5 юни 2018 20:44 | 5 юни 2018 19:55, Камелия Цветанова
117
Откровено от Путин: Санкциите за Русия са вредни и за Европа!
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин каза днес, че Русия е преодоляла всички трудности, предизвикани от западните санкции и добави, че тези санкции са вредни и за двете страни, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Още по темата

Той говори на пресконференция във Виена след разговорите с австрийския президент Александър ван дер Белен.

"Санкциите са вредни и за тези, които ги инициират, и за тези, срещу когото са насочени. Струва ми се, че всички са заинтересувани от отмяната им. Ние също. Прекрасно разбираме и си даваме сметка, че за всяка страна от ЕС поотделно е сложно да говори за това, но всичко, което става в тази сфера, не ни пречи да развиваме отношенията си с Австрия", каза Путин.

Ван дер Белен, цитиран от Ройтерс, повтори на пресконференцията австрийската позиция, че в отношенията с Русия Виена ще действа в унисон с Европейския съюз.

Посещавайки Австрия в началото на четвъртия си президентски мандат, Путин избра една от западните страни, които се стреми да поддържа диалог с Москва, въпреки различията за руската намеса в конфликтите в Украйна и Сирия, посочва ДПА.

За разлика от много европейски страни, дясното правителство на Австрия не изгони руски дипломати заради отравянето във Великобритания на двойния руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му. Агенцията подчертава и думите на Путин от вчерашното му интервю по австрийската телевизия О Ер Еф, че "Австрия традиционно е един от най-надеждните ни партньори в Европа".

Очаква се по-късно днес Путин да разговаря и с австрийския федерален канцлер Себастиан Курц, който е привърженик на поетапното вдигане на санкциите на ЕС срещу Москва, ако е налице прогрес в уреждането на украинския конфликт. А крайнодясната австрийска Партия на свободата, която е коалиционен партньор на Курц, е още по-явен привърженик на отмяна на санкциите, добавя ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин се гъбарка с ЕС както си иска.
22
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се сетя каква еуфория пораждаше у русофилите врътването на самолетчета по границите на Европа, невидими ракети, всеки ден се остъкляване Америка..., а ето ти го сега Путин смирен и хрисим, появил опашка - моли за отмяна на санкциите !Е, такова унижение и Радев не би си позволил !
21
5
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Аз също ще посетя София Прайд.
20
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
За един ден това идва малко много... - първо заявява, че е за цялостта на Европейския съюз, а сега, че е загрижен и за неговата икономика... - а истината, както обикновено е точно обратно...
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зозо, подготви ли си флагче с дъга за парада?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересни коментари има за Зозо в тоя линк
17
13
 
6
 
! Отговори
Друго не знам преди 5 години
Но у нас заплатите са по- големи отколкото в кочинатаИмат богатства обаче са само за приятелите на ***
16
2
 
13
 
! Отговори
ледът се пука преди 5 години
Независимо какво е отношението ни към Путин и Русия,трябва да се стремим да мислим реално и да гледаме истината в очите,иначе ни чакат и други провали освен Южен поток и Белене!Санкциите срещу Русия скоро няма да бъдат вдигнати,но това няма да спре големи фирми да продължават бизнеса с Русия-даже така вероятно е по- изгодно,защото руснаците ще бъдат по-отстъпчиви!Но тази политика крие големи рискове за нас,защото големите държави ще се сдавят един ден заради печалбите ,а нас-на кучетата!
15
15
 
12
 
! Отговори
Ало, напредналия преди 5 години
"Та руснаците една лека кола или дори шевна машина не могат да произведат като хората..."Ти можеш ли?
14
15
 
9
 
! Отговори
руска изостаналост преди 5 години
Руската изостаналост е пословична, а има ли изобщо нещо "ново руско" , което да не е оръжие?! Та руснаците една лека кола или дори шевна машина не могат да произведат като хората...
13
7
 
23
 
! Отговори
ХАХАХА преди 5 години
"Връща откраднатия Крим..."Ама той е руски. Не свикна ли вече? Ще го върне в знойното куково лято, на 31 февруари, по време на цъфтежа на налъми и крушобера от върби, точно когато евреите се върнат от жътва за да обръснат кьосето. Заедно с КУРилските острови на Япония. Понял?
12
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин тръгна да проси. Дано не го арестува някъде Интерпол за престъпленията си !
11
19
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
А днес в кочинката има протести заради повишаване цената на горивата. Сръбите нали им се водят по акъла и при тях повишение на цената и там протести. Джуди се прави на велик, ама в скоро време ще реже и яде ракетите от глад :))))))))))))))))))))
10
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50Ама по времето на Елцин БВП на Русия беше по - голям от сега! Сега глад и мор.
9
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия тряблва да бъде изолирана! Чумна е .....
8
21
 
13
 
! Отговори
И Що така? преди 5 години
Нали санкциите помагаха на *** да стане отново велика :))
7
27
 
13
 
! Отговори
Лесна работа преди 5 години
Връща откраднатия Крим, плаща репарации на Украйна, плаща обещетение за сваленият от пияната му армия самолет и отива доброволно в съда в Хага. Ще видите че санкциите ще паднат на другия ден!
6
18
 
15
 
! Отговори
50 преди 5 години
Абе,г-н Путин,какво ново казваш?Те го знаят това,но санкциите са извън икономическа принуда,използвана по времето на феодализма!Искат да ви изолират от Европа,ако не и от света,докато не поставят послушни управници от рода на Елцин!Въпросът е в това ще го допуснете ли!?Не разчитайте на тяхно великодушие!На война като на война-с всички средства трябва да се борите!С вас са много народи,които страдат от американския гнет и държави като Китай,Индия,Бразилия,ЮАР и много други!Не се предавайте!
5
9
 
7
 
! Отговори
Гога преди 5 години
Вова,иска да ги хваща не на гола кука,а на крив пирон!
4
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мри ве джудже смотано ! глей си *** и остави европа на мира.