Откровено от Путин: Санкциите за Русия са вредни и за Европа!

Той призова за отмяната им, ползата щяла да е за всички
Обновена: 5 юни 2018 20:44 | 5 юни 2018 19:55, Камелия Цветанова
117
Откровено от Путин: Санкциите за Русия са вредни и за Европа!
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин каза днес, че Русия е преодоляла всички трудности, предизвикани от западните санкции и добави, че тези санкции са вредни и за двете страни, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Още по темата

Той говори на пресконференция във Виена след разговорите с австрийския президент Александър ван дер Белен.

"Санкциите са вредни и за тези, които ги инициират, и за тези, срещу когото са насочени. Струва ми се, че всички са заинтересувани от отмяната им. Ние също. Прекрасно разбираме и си даваме сметка, че за всяка страна от ЕС поотделно е сложно да говори за това, но всичко, което става в тази сфера, не ни пречи да развиваме отношенията си с Австрия", каза Путин.

Ван дер Белен, цитиран от Ройтерс, повтори на пресконференцията австрийската позиция, че в отношенията с Русия Виена ще действа в унисон с Европейския съюз.

Посещавайки Австрия в началото на четвъртия си президентски мандат, Путин избра една от западните страни, които се стреми да поддържа диалог с Москва, въпреки различията за руската намеса в конфликтите в Украйна и Сирия, посочва ДПА.

За разлика от много европейски страни, дясното правителство на Австрия не изгони руски дипломати заради отравянето във Великобритания на двойния руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му. Агенцията подчертава и думите на Путин от вчерашното му интервю по австрийската телевизия О Ер Еф, че "Австрия традиционно е един от най-надеждните ни партньори в Европа".

Очаква се по-късно днес Путин да разговаря и с австрийския федерален канцлер Себастиан Курц, който е привърженик на поетапното вдигане на санкциите на ЕС срещу Москва, ако е налице прогрес в уреждането на украинския конфликт. А крайнодясната австрийска Партия на свободата, която е коалиционен партньор на Курц, е още по-явен привърженик на отмяна на санкциите, добавя ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименЕххх експерте и всички любители на конспирациите за подмяна с двойнициСъвременните фотоапарати (професионалните) снимат с такава зверска разделителна способност че се виждат всички несъвършенства на кожата на човека а ако сензора е малко по-особен така да се каже мултиспектрален може и кръвоносните съдове непосредствено под кожата да се заснемат. А това си е вид БИОМЕТРИЧНА ИДЕНТИФИКАЦИЯ.и Въпросната височина ще покажат на "клиента"
82
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам снимките на тоя през последните дни и ми се струва, че не ни показват един и същ човек всеки път е различен, май. Явно имат набор от двойници и ги менкат според случая. Забелязах мекото на ушите отдолу. огледайте снимките добре и ще видите, че са различни.
81
0
 
1
 
! Отговори
Кен преди 5 години
До АнонименНе. Просто се разходих на чист въздух, хапнах, пийнах и сега ще си почивам.
80
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кен"-чето направо го смачкаха... Скри се вдън земя. Така е. Срещу фактите и троловете мълчат
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die Wahrheit"Путин проговори на немски в Австрия! Каза две изречения!"---Хафене, на международни форуми, ПО ПРОТОКОЛ се говори на родния език. С превод.За колоритност се допуска да кажеш "две изречения" на езика на страната-домакин.Но това не е материя за теб. По-добре си заври "варения хайт" в "хафена" и си трай. И да си оправиш "лузър нейма"! :)
78
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Кени такаГражданска платка със 100 транзистора 100*20цента = 20$Военна платка със 100 транзисторанаправена от робот 100*20$ + 10$робот = 2010$ - не може да се ремонтиранаправена ръчно 100*20$ + 100$ за лелките = 2100$ - МОЖЕ ДА СЕ РЕМОНТИРА примерно цена на ремонт 2*20$ + 100$ за инженер 140$ е много по-евтино от 2010$ за нова платка направена от робот
77
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До КенЕстествено че не са нито по-производителни нито по-надеждни от робот. Но за да е ефективен робота ти трябва да проектираш платката така че елементите да се монтират върху повърхността с ограничен или без корпус - а такава платка посмъртно от човек не може да се поправи ако нещо се скапа се хвърля цялата платкаНо разбери един транзистор(от по-мощните) за гражданския пазар струва 20 цента за военните е 20 долара заради ГАРАНЦИЯ ЗА ХАРАКТЕРИСТИКИ СЛЕД РЕАЛНИ ТЕСТОВЕплатката колко струва?
76
1
 
2
 
! Отговори
Кен преди 5 години
До БобиВ случая с танка Т-90S, топловизьорът Catherine (https://thalesgroup/en/worldwide/news/catherine-complete-family-thermal-imagers) се явява компонент от оборудването му. Изделие е от гледна точка на компанията, която го произвежда - френската Thales.Не е сериозно да се опитваш да ни убеждаваш, че "леличките" са по-надеждни от роботите. Да не говорим за по-производителни. Сигурно и по време на война ще използват газови поялници.
75
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До КенКолегаТопловизиорът е ИЗДЕЛИЕЛещата е компонент, Транзисторите, диодите, кондензатори и прочие са компоненти.В руската армия се прави по възможност така оръжието че да може да се ремонтира от хора. Тоест лелички а не роботи лепят компонентите по платките - допотопно ще кажеш но сигурно че и по време на война леличките ще продължат да произвеждат оръжия, Защото робота да е ефективен се нуждае от СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КОМПОНЕНТИ и МНОГО ПО-КАЧЕСТВЕНИ а това при война е трудно да се осигури
74
1
 
2
 
! Отговори
Кен преди 5 години
До БобиАко беше нещо много хубаво, досега да им се е случила национализацията.Не знам какво имаш предвид под компоненти, но и топловизьорът на танка е компонент.Не съм русофоб - дори напротив, но за съжаление, като се изключи оръжейната останалата руска промишленост е много назад.
73
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До КенВ руските оръжия(електроника) се ползваха западни компоненти защото са по-качествени за съответната цена. Самата схемотехника си е чисто руска. Е импортозаместването се изразява в принуждаване на руските производители на компоненти да произвеждат по-качествена стока ставаща вече за ползване от военните. За съжаление това в повечето случаи все още е по-скъпо от колкото вноса. Но това принуждава фирмите да се развиват, защото ако не искат или бавят може и национализация да им се случи ...
72
2
 
2
 
! Отговори
Кен преди 5 години
До ЕСофобниковАко ставаше дума за България, сигурно щеше да се оплакваш, че оръжейни технологии не се ядат и пият.Освен това в новите оръжия на Русия се използват много западни технологии и след въвеждане на санкциите това доведе до отказ на някои страни да купуват вече руско оръжие - просто не е конкурентно. Предпочетоха кое - котайското.
71
2
 
4
 
! Отговори
8===o преди 5 години
джуджана преди обясняваше колко са полезни санкциите за русия.
70
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 76В парка до нас почти в Центъра на София поставиха временно Кафе за лятото - Тоалетните са ЕКО ТОИ - което е по гадно от външна тоалетнапп На село не зависимо че имаме тоалетна и баня в самата къща имаме външна баня(слънчева) и външна тоалетна също така. До колкото знам в повечето села в България това е практика.
69
1
 
1
 
! Отговори
До 75 преди 5 години
До АнонименХаха, вярвай си.
68
4
 
5
 
! Отговори
DO 69 преди 5 години
До рускиняАми, че в Русия и до днес са с външни тоалетни, бе, уушанкее.
67
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип Путин е прав. Планчето за разрушаване на Европа е в Америка, не в Русия.
66
6
 
14
 
! Отговори
ЕСофобников преди 5 години
Влади(владей)мир(света) ще го постигне.Политиците си пеят,а бизнеса бе на крака в Русия.Гледах министъра на промишлеността носи метър високи папки договори със западни компании,пъшка-"Едвам смогваме да подпишем".Терресса Змей бълва огън,а праща цвета на икономиката и банковия сектор в Русия.За Анхела да не говорим,Микрон гледаше като след двойка.Целта на санкциите бе лишаване на Русия от авангардни технологии,които да използва във въоръжението си.Русия показа новите си оръжия.ЕС или US?
65
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До мазепа: След връщането на Крим? Няма да има такова нещо. Санкциите няма да отпаднат, но ще бъдат сведени до минимум. Както казват "и вълкът сит, и агнето цяло", но в дипломацията не могат да минат без известна доза лицемерие.
64
4
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 68: Че взаимните санкции Русия-ЕС вредят и на двете страни, това е ясно. Въпрос на време е да бъдат отменени и колкото по-рано, толкова по-добре.А за Крим украинците сами са си виновни. Готвеха се да правят американска база там, но не мина номера.