Помирение: Германия дари ?12 млн. на Русия!

Причината – 75 години от края на блокадата на Ленинград
27 яну 2019 19:05, Петя Славова
242

Снимка: БТА

Германия дари 12 милиона евро на Русия по повод 75-ата годишнина от края на опустошителната блокада на Ленинград, предаде ДПА.

Хуманитарното дарение ще бъде използвано за нуждите на болница и за създаването на руско-германски център, съобщиха външните министерства на двете страни в съвместно изявление.

"Уверени сме, че това доброволно действие ще подобри качеството на живота на оцелелите от блокадата и ще помогне за историческото помирение между народите на двете страни като основа за бъдещи двустранни отношения", се казва още в него.

Над един милион души загинаха по време на продължилата около две години и половина нацистка блокада на Ленинград (Санкт Петербург), посочва БТА.

Русия отбеляза освобождението на Санкт Петербург с военен парад, на който присъства и президента Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До АнонименГермания беше поделена според процентното участие на съюзниците определено в Ялта. А то беше СССР 29, Британия - 29, САЩ - 29. Франция - 10.
59
9
 
2
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Какво доказа на практика Втората Световна Война, че един затворен таен елит, в който членуват най-умните и богати мъже може да върти замното кълбо така както ученик си върти глобуса и си го носи с една ръка!Казах ви да работите качествено и ефективно, защото иначе ще бъдете роби, селяни прости!!!Животът е жесток!Агент Арвин Бейкър!ЦРУ!!!
58
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До юбералесВсъщност ГДР беше на територия по-малко от половина на ФРГ, т.е. СССР е победил 1/3 от Германия. Числово така се получава.
57
6
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Защо толкова добре са прегърнали идеята за нацизма и комунизма немците и руснаците???Защот ционистите са им подхвърлели или по-точно са вкарали езотерични учения в Германия и СССР, които са по силни от религията, за чистата раса , която е богоизбрана и трябва да господства от една страна, и от друга страна идеята за свобода,равенство и братство, край на експлоатацията и мизерията!Целта е световно господство и Нов Световен Ред!С цената на милиони жертви това беше постигнато!Агент МенсълЦРУ!!!
56
16
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
До Анонимен 93СССР победи половин Германия. Участието на Русия в СССР бе наполовина. Възраждането на Германия дойде от СССР(Съветско-Германския договор за приятелство), Британия първа откри фронт срещу Германия. ''Руската кампания'' беше втория фронт. Това запомни.
55
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия воюва с Германия още много преди СССР, а САЩ са във войната от края на 1941 г. Англия съвсем сама е унищожила половината Луфтвафе и целият надводен немски флот. През това време Сталин е бил съюзник на Хитлер и му е помагал.
54
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Геноцидът над украинският народ е една измислица, дори в Уикипедия пише, че няма никакви данни за масови жертви от глад, ами че няколко години поред е имало лоша реколта. Жертвите няколко милиона се калкулират от регистрите за новородените - раждаемостта е паднала и за тези години са родени няколко милиона по-малко бебета.
53
11
 
7
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
До Анонимен 86Помня далаверката с маратонките....помня......А ти спомняш ли си че навремето пращахме по пощата дъвки на приятели и роднини,оженили се за мамашки в СССР......?
52
6
 
9
 
! Отговори
179 преди 5 години
Загубила да е.... цял свят дърпа да работи и живее в Германия. Колко и да я плювате, това е истината. Във момента в Германия има над 1 милион Руснаци и сигурно половин милион наши граждани. Ако в България и Русия всичко върви добре тези хора ще се върнат по родните места но уви ;/
51
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия сама изнесе тежестта на ВСВ и сама скърши гръбнака на Германия която беше финансирана от САЩ и Англия. САЩ се намесиха едва в края на войната само за да попречат на победния марш на Червената армия.
50
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия подари на Сърбия 25 изтребители Миг-25 които в повечето си показатели превъзхождат F-16, a България плаща 3 милиарда за 8 американски самолета които щели да бъдат доставени някъде към 2025г. ако изобщо бъдат доставени.
49
18
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
По времето на Сталин е извършен чудовищен геноцид над украинския народ, но никъде не пише че е имало холокоста над украинския народ, за разлика от измеслените милиони жертви от евреите!!!Агент Морти Харингтън!ЦРУ!!!
48
20
 
10
 
! Отговори
патриот преди 5 години
а кога русия ще плати на половин Европа заради 45г обсада да краде полезните изкопаеми и всичко произведено в тези държави. За стотиците хиляди избити.
47
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей, колко алчни били руснаците за българските тракийски саркофази, Русия мисли само как да изпримъкне тракийските саркофази от България, не е ясно за какво са им, но щом се говори сигурно са ги изпримъкнали, и за азбуката кажи, и за азбуката как са изпримъкнали руснаците, какво се говор за азбуката?
46
4
 
23
 
! Отговори
времето ще покаже преди 5 години
все пак ЕВРОПА ако има и умни и прозорливи ръководители ще разберат че с Русия може да се изгради мощен ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ .
45
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер се занимаваше с окултизум и спиритизъм, успя да се добере до високи технологии и почти създаде атомна бомба, САЩ и Англия го финансираха в експериментите му с единствената цел да унощожи Русия, и въпреки всичко това съветска Русия сама успя да победи Германия и спаси Европа от фашизма.
44
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имат един Пакт за Ненападение,за който и двете страни са знаели,че е просто официално отлагане на сблъсъка..-Ами тогава и двете страни са еднакво виновни. Затова и комунизмът беше приравнен с фашизма, затова и *** трябва да се бутне.
43
19
 
8
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Германия и Раша може да са страшилище само за държави като Корея и то Северна.Допотопно примитивно образование просто население едните се напиват с бира другите с водка.Технологии равни на 0.Едните един дизел неможаха да направят другите пребоядисват Миг-29 и го кръщават Миг-35.Щели Германия и Русия какво какво ще направят тези нещастници.Нищо!
42
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не е крала никакви произведения на изкуството, имало е дори специални указания към армият да пазят произведенията на изкуството. Тези които крадоха са англичаните и САЩ които всичко отмъкнаха от музеите по цял свят и сега го показват в Лондон, Париж, Ню Йорк. Русия си има собсвени произведения на изкуството.
41
6
 
8
 
! Отговори
Ozzy преди 5 години
Всеки път, когато руснак за пръв път стъпи в Германия се чуди кой всъщност е спечелил войната.