Помирение: Германия дари ?12 млн. на Русия!

Причината – 75 години от края на блокадата на Ленинград
27 яну 2019 19:05, Петя Славова
242

Снимка: БТА

Виж други галерии »
Германия дари 12 милиона евро на Русия по повод 75-ата годишнина от края на опустошителната блокада на Ленинград, предаде ДПА.

Хуманитарното дарение ще бъде използвано за нуждите на болница и за създаването на руско-германски център, съобщиха външните министерства на двете страни в съвместно изявление.

"Уверени сме, че това доброволно действие ще подобри качеството на живота на оцелелите от блокадата и ще помогне за историческото помирение между народите на двете страни като основа за бъдещи двустранни отношения", се казва още в него.

Над един милион души загинаха по време на продължилата около две години и половина нацистка блокада на Ленинград (Санкт Петербург), посочва БТА.

Русия отбеляза освобождението на Санкт Петербург с военен парад, на който присъства и президента Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
2
 
! Отговори
Руснак преди 5 години
Не торгуваме своите роднини! Те са бесценни за нас. Нека да върнат живот на моете деди!
119
2
 
2
 
! Отговори
Руснак преди 5 години
Благодарен съм много на всички хора, кои имат акъл. Много харесвам България и сега живея тук (на своята пенсия) :-))). На други мога да пожелавам повече работи и по малко чеши своят язик! Това ще бъде подобре на всички.
118
2
 
2
 
! Отговори
Руснак преди 5 години
До Анонимен 151 " Всеки, който се подписва "руснак" е нашенец - провокатор. "Ха-ха! Голям ***! Ако аз мога да говоря на български и мога да чете вашите глупости, значи провокатор съм, нали? Ако някой руснак не може да говоря български - значи не уважава българи. Фко може, значи провокатор! Цирк уехал. Клоуны остались.
117
1
 
2
 
! Отговори
Руснак преди 5 години
До Анонимен"Никакъв руснак не си, руснаците не говорят така."Ха-ха! Во, блин! В болгары записали! Хорошо! Пенсия позволяет жить в Болгарии!
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
75 години по-късно дали 12 мильона?за 12М немжеш един 4 бункеров център за радиотерапия да построиш.Жестът е повече от обиждаш. В деня на пробива на блокадата да дадът пари. Блокада която отне живота на стотици хиляди деца, жени старци и 1.5М войници.За тези пари и тогава не е могло да се възстановят разрушенията от бомбите.Да след войната в Русия е имало "Арбайт махтс Къщайтен"килърите дали пари на неубитите, е тва само извратеняк може да направи
115
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 149 преди 5 години
По този повод ще разкажа една ИСТИНСКА история. Възрастен немец и българин често си пият заедно питието и си приказват. Немецът:"Аз бях офицер от СС, излежах си наказанието и сега съм свободен човек. Воювал съм на всички фронтове. Войници бяхме само ние и руснаците. Американците бяха л*****! Щяхме да ги набутаме в Атлантика, но ни свърши бензинът!".На немците не може да им се отрече, че са много добри войници. Този подарък е израз на благородство, но и на изчистване на гузна съвест! Има защо!
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 150Това е целта на занятието, драги! Всеки, който се подписва "руснак" е нашенец - провокатор. Както и онова мучащо двукопитно с четирикамерен търбух, което пише нещо за 35 лв на час, а през живота си не е пипал жена, защото е скопено.Темата беше друга. Това, че подаряват тези пари, е благородно, макар и закъсняло. Колко милиарда изплатиха на Израел, за са успокоят гузната си съвест, че не помня?
113
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РуснакНикакъв руснак не си, руснаците не говорят така.Смешно е как в България българите започнаха да се правят на по-католици от папата. И на по-руснаци от руснаците. И чак да си въобразяват, че са руснаци и да правят лоши опити да имитират развалено говорене на руснак уж опитващ се да говори български.Харесвам и уважавам руснаците, но ето заради такива "артисти" може да ме накарат да ги рaзлюбя.
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
POXVALNO GERMANIQ I RUSIQ NQMA DA VOIUVAT NIKOGA VECHE VIJ S USA E DRUG VUPROSYT TIQ DOKATO NE QDAT BOQ NQMA DA MIRNAT
111
2
 
15
 
! Отговори
Руснак преди 5 години
До Анонимен"Ти чети и тогава пиши. Как се живее в Русия с пенсии от по 3500 рубли (85 лева) и заплати по 11000 рубли (275 лева). И как жените се продават за 35 лева на час (1500 рубли)."Кой на теб каза тези глупости? Пенсионер съм. Пенсия 19500 рубли. Примерно 490 лева. Когато бачках, заплата беше 70000 рубли. Тогава примерно 3181 лев. Колко струва жените, мен не интересува, защото имам жена рускиня и любовница българка. Кажи, по пътя на Ямбол, има жените. Колко те струва сега? Интересно е
110
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzТи чети и тогава пиши. Как се живее в Русия с пенсии от по 3500 рубли (85 лева) и заплати по 11000 рубли (275 лева). И как жените се продават за 35 лева на час (1500 рубли). Копейка писател, не читател?
109
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Няма разликаЗа Фашистите, Нацистите и Болшевиките ще се съглася с теб, но Комунизъма е просто Утопична идеалогия. Това че дадена идеология е ИЗВРАТЕНА от някой ВЛАСТОЮБИВ ИНДИВИД не означава че трябва да се забрани идеологията а само да се осъдят действита на индивида.
108
11
 
9
 
! Отговори
Като гледат преди 5 години
Как живеят победените , на победителите им се иска да са като тях
107
14
 
7
 
! Отговори
Няма разлика преди 5 години
Между нацизъм и болшевизъм/ комунизъм И двете идеологии трябва да бъдат преследвани от закона!Нацисъите са убивали чужди , комунистите свои -това е разликата.
106
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
12евро за убит човек. Егати подигравката!!
105
3
 
20
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 141: Чети и тогава пиши. Русия съвсем не е обедняла, а има ръст и на БНП и на средната заплата за 2017 и 2018. Но за това у нас не се пише.А това, че Германия е решила да построи една болница в Русия е добре, но това за такава огромна страна е по-скоро символичен жест.
104
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак дойде време за хуманитарна помощ за Русия. Мине се не мине и тия обеднеят. Предният им фалит беше 1999 г., значи точно през 20 години гушват икономически букета. Срам и резил, толкова ресурси имат, а хората просяци.
103
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
I NA MEN TAZI SUTRIN GENATA MI PODARI TRI LEVA I OTIDE NA RABOTA,A AZ OTIVAM DA SI KUPYA POLOVINKA RAKIA I DA ZAPOCVAM DA TROLIM.
102
42
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В крайна сметка се оказва, че е по-важно кой ще спечели от мира.Германците спечелиха от него, а руснаците си останаха само с военните паради, горди и бедни, биещи чело пред поредния цар-батюшка!
101
48
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pycoфилите са пoмияpи. Не си мият зъбите и миришат на пoт. Не се къпят.