Помирение: Германия дари ?12 млн. на Русия!

Причината – 75 години от края на блокадата на Ленинград
27 яну 2019 19:05, Петя Славова
242

Снимка: БТА

Германия дари 12 милиона евро на Русия по повод 75-ата годишнина от края на опустошителната блокада на Ленинград, предаде ДПА.

Хуманитарното дарение ще бъде използвано за нуждите на болница и за създаването на руско-германски център, съобщиха външните министерства на двете страни в съвместно изявление.

"Уверени сме, че това доброволно действие ще подобри качеството на живота на оцелелите от блокадата и ще помогне за историческото помирение между народите на двете страни като основа за бъдещи двустранни отношения", се казва още в него.

Над един милион души загинаха по време на продължилата около две години и половина нацистка блокада на Ленинград (Санкт Петербург), посочва БТА.

Русия отбеляза освобождението на Санкт Петербург с военен парад, на който присъства и президента Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим е руски55 На колене пред Русия са рубладжиите и предателите.Няма велика страна под санкции.
39
12
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Ами бая е шумничка ,,ракета,, На вторични ще я вземат веднага....От СССР е....Като се сетя колко гадни бяха съветските ръчни машинки за подстригване на коса...направо ще ти свалят скалпа!
38
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми е известно друга държава да е успяла да издържи 872 дни обсада на противника при Ленинград, след което при Сталинград да отблъсне най-голямата конфронтация за цялата Втора Световна Война и да е обърне дефанзивата в офанзива, стигайки чак до Берлин. Съвсем нормално е руснаците да почитат това постижение.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен56 12-те милиона от Германия не са обезщетение,а пари за мемориал на загиналите.
36
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен56 Русия трябва да върне всички откраднати произведения на изкуството,злато и пари,които е ограбила от редицза страни,включително и от съюзнически.А това са стотицимилиарди.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Василевбрей Василев много ги разбираш нещата бе.
34
6
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Техните ,,Уралец,, бяха гавра със съветския човек-само вие...Съветските ръчни друлки бяха такова мъчение че нови от магазина направо ги хвърляха в кофата и купуваха български бормашини на Елпром в Ловеч както и ъглошлайфите дето ги наричаха ,,болгарки,, щото ние бехвме първите чуждестранни работници в СССР и те за първи път виждаха такава техника....
33
17
 
12
 
! Отговори
Крим е руски преди 5 години
Германия е отново на колене пред Русия и сипе пари и армагани към император Путин президент на най-великата държава на света. Тъжен ден за краварските говедари и техните васали, хахаха.
32
4
 
8
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Хитлер и Сталин бяха кукли на ционистите, такава беше обстановката в света, че нямаше незасегнати страни в Европа, всичките минаха под месомелачката, освен Швейцария, която имаше обща граница с Германия, ама банките финансираха хем нацисткия , хем сталинисткия режим, и после си сприбраха с лихвите всичко живо и неживо , което беше на терен!!!В момента е същото, само че целта сега е да се вкарат десетки милиони бежанци от Африка и Близкия Изток, плюс мюсюлманската дъга на Балканите!Карагар!ЦРУ!
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Уверени сме, че това доброволно действие ще подобри качеството на живота на оцелелите от блокадата"E, навреме се сетихте да обезщетите оцелелите от блокадата. Двамата ми дядовци са били на по 10 когато е започнала и си отидоха то този свят на по 80 години, а вие сега "подобрявате" живота на участниците в блокадата...
30
13
 
7
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Ми все още днес има изветряли русофили които продължават да чистят с 40 годишни ,,Уралец,, дето вдига шум като мисквич със съсипани гарнитури,а и прах не мое да дига!
29
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен45 Ха,ха,затова ли,на няколко пъти "бедните"българи платиха на руските сноби самолетите,да се върнат обратно в Русия,тъй като, тур-операторите им бяха пред фалит и не можеха да си приберат туристите.Имаме си достатъчно други туристи.
28
6
 
21
 
! Отговори
V преди 5 години
Кви точно прахосмукачки се произвеждат в Европа ??? Моята е LG .Русия е европейска все пак .Както в Европа не се правят прахосмукачки така и в Русия ;) Аз мисля че Русия печели от Европа .А от бизнес с Русия печели само Германия .Останалите са на минус ;) Ама те сами са си виновни. Все пак Германия и Русия дето са си ляли кръвта успяха да превъзмогнат миналото и да направят северен поток даже две .А по простите зяпат мухи и крещят срещу Русия ;)
27
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
27 Само че,суровините на Русия си вървят заедно с диктатурата,безправието и корупцията,с убийствата от руските служби и войните...не,мерси!Русия,каквато е сега,няма място в ЕС.Русия винаги е подкопавала запада и ще продължи да го прави и занапред.
26
2
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
един човек който нищо не е прочел един човек който нищо не е чул Той не само ще даде пари Той ще се подчини ще се превърне в хазяин на наематели ще повярва в обещанията за лична карта ще повярва в обещанията за заплата всички народи които повярваха изчезнаха недейте да мислите че може да намерите човек от Батак недейте да мислите че можете да намерите човек от Германия недейте да мислите че можете да намерите човек от Ислямска държава затворете този цирк
25
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Loyko27 Само че,суровините на Русия си вървят заедно с диктатурата,безправието и корупцията,с убийствата от руските служби и войните...не,мерси!Русия,каквато е сега,няма място в ЕС.Русия винаги е подкопавала запада и ще продължи да го прави и занапред.
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До30. Русия е голям балон пълен с азиатци. и какво като и е голяма територията Руснаците са вече монголо- славяни. То и Дания има остров Гренландия голям колкото Европа, но икономиката и е зависима 80% от Германия.
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен30 Когато освободи колониите,завзети от царете й през Средновековието,които са й съседни,ще стане само Русия и няма вече да е на половината земно кълбо.
22
15
 
9
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Да ви разкажа за съветските прахосмукачки . През 1950 година КПСС взема курс за подобряване живота на трудещите се . На научни екипи са поставени задачи за конструиране на битова техника . Научният екип занимаващ се с прахосмукачките , 5 години конструира . Накрая намират открадната от Германия документация на прахосмукачките " Електролукс " производство 1930 година и през 1959 година по съветската търговска мрежа се появавя прахосмукачката " Ракета " едно към едно копирана от Електролукс 1930 година . Че за тази Ракета , се чакаше с талон даден от профсъюза от 6 месеца , до 1 година ..
21
19
 
7
 
! Отговори
Hafen der Wahrheit преди 5 години
Нямам думи!!Немците винаги са признавали вината на нацистка Германия, а руснаците винаги са празнували победата над нея въпреки, че от тогава мина повече от половин век!!Сега кво прави Путин, само "копае" срещу ЕС, а те взели пари да му дават!! Да се маха Меркел и да идва, да ги стегне Каренбауер!