Нацистите мислеха, че ще стъпчат СССР, но това не стана!

Бляскав парад на Червения площад и без ВВС
9 май 2019 12:30, Елка Василева
713

Снимка: Reuters

Безнаказаността помътняваше погледа на нацистите, те си мислеха, че могат да стъпчат Съветския съюз, но това не стана, заяви президентът на Русия и върховен главнокомандващ руската армия Владимир Путин на парада на Победата в Москва.

"В историята на нашата страна има немалко героични подвизи, но специално място има победата над фашизма, възмездието на нацистите за техните безчинства, за това, че те се въобразиха за висша раса и разпалиха страшна война. На тази нагла сила се покориха много държави и безнаказаността помътни погледа на нацистите. Те си мислеха, че могат за броени седмици да стъпчат и Съветския съюз – хилядолетната историческа Русия. Не се получи", каза Путин.

Още по темата
В редица държави издигат нацистите за кумири, това е недопустимо, заяви руският президент.

Западът не може да прости на Русия невероятния й подвиг!

"Да, след вероломното нахлуване на врага на наша територия имаше и поражения, и отстъпления, и тежки загуби. Но това не сломи Русия", добави Путин.

Той припомни, че вече в началото юли 1941 г. в армията се включват над 5 милиона бойци, десетки хиляди доброволци отидоха в народното опълчение, а под огъня на изток бяха изнесени стотици големи заводи, в най-кратки срокове производството им беше възстановено – в Урал, Поволжието, Сибир. "Всичко за победата" стана девизът на тила“, припомни руският държавен глава.

Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава отворена за сътрудничество с други страни в борбата с тероризма, екстремизма и неонацизма, заяви още Владимир Путин.

Тази година поради лошото време в парада не участваха военновъздушните сили.

На Червения площад в Москва по повод 74-ата годишнина от Победата на съветския народ във Великата отечествена война участваха 13 000 души и 130 единици бойна техника.

Тази година за първи път в парада се включиха жени-военнослужещи от Военната академия на Въздушно-космическата отбрана, кадети от корпуса на Следствения комитет "Ал. Невски" и курсанти от московския университет на МВНР "Владимир Кикот". На парада за първи път бяха показани два автомобила Aurus.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


713
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
455
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До 480 С това, което пишеш, отново показваш, че си озлобено и нещастно потомствено нацистче. А разсъждаваш с манипулации от типа , ако баба беше с колела, щеше да е трактор. По време на войната в окупираните територии умират 7 милиона руснаци и украинци от глад, а други 9 милиона са разстреляни. Жертвите са толкова много, защото Германия извърши геноцид. Да се благодарят немците, че руснаците накрая постъпиха великодушно с тях.
454
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от ГерманияГермания губи по официални данни 8 милиона(10% от населението) 5 милиона от тях са военни като там не се включват евреи, непълноценни и прочие унищожени в конц лагерите.80% от всички военни сили на Германияса били срещу постоянно срещу СССР колко повече да съсредоточат?Чети история и не се излагай в ефир.
453
12
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Руските " победители " с чужда пита помен правят! Американците и другите съюзници бомбардираха стратегически немски градове които препъткани със заводи и фабрики за производство на оръжия и прочие /Аален ,Дрезден и други/ унищожиха ги и сринаха до земята , нападнаха Германия от западния фронт и значително отслабиха нерската армия и немското производство на оръжия , така разчистихя пътя на руснаците до Берлин! Рузвелт и Чърчил казваха така - враждата към комунизма на заден план , ще им помагаме
452
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До Justice DefenderПрекалил си с веселата тревица май,а?
451
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СССР никога не се е месил в във вътрешното управление на държавите от източните държави,напротив,дори ни помагаха,през соациализма живеехме като в рай,всички бяха задоволени,обслужени,живота беше по-качествен и спокоен,имахме свобода,каквато държавите от западна Европа никога не са имали,те не знаят какво е истинска свобода,нямаше и убийства,именно защото СССР никога не е била агресивна държава,тя загуби битката,но от падането на СССР,загубиха и държавите от западна Европа и ще страдат от това
450
0
 
0
 
! Отговори
чарли преди 5 години
До Някои данниПропуснал си и колко войници са изпратили ?
449
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До привет от Германияи до останалите ОПОРНО ТОЧКОВИ ЛОЗУНГОВИ1. Военните доставки от ВБ и САЩ са били 20% от загубите на фронта за 1941- началото на 19432. 1943 година не военните доставки са 2,3 пъти повече от военните - стругове и прочие обрудване3. 1944 СССР произвежда вече такива количества оръжие че изхода от войната е предешен - във Берлинската операция е имало по 100 оръдия/минохвъргачки и катюши на километър фронт4. Да САЩ са хранили СССР Беларус и Украйна са 70% от хран производст
448
12
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Въпреки огромната помощ на съюзниците , руснаците дадоха 30 милиона жертви ,а германците малко над 4 милиона жертви ! Представете си колко могъщи са били германците ! Ако ги нямаше съюзниците и ако германците си бяха насочили армията единствено срещу СССР , тогава руските жертви нямаше да са само 30 милиона ,а щяха да са 300 милиона ,тоест два пъти повече от населението на СССР , с една дума Хитлер можеше да унищожи две Русии !
447
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе някой знае ли колко държави и народи е "освжбодила" Московската Орда и е забравила да се изтегли до ден днешен от териториите им !?Затова Хитлер е решил и той да "освободи" руския Гулаг от болшевишката диктатура и сатрапа Сталин !...е единия диктатор е имал повече "късмет", но не и народа му !
446
8
 
2
 
! Отговори
Justice Defender преди 5 години
Слава Богу, че нацисткия терористичен престъпен режим е победен, макар едва след няколко години на престъпления срещу човечеството,-грабежи, измами,геноцид, фалшива пропаганда.Но засклугата за спиране на обсежбенияни от дявола масов убиец Хитлер не е на Съвестски съюз дори Сталин му бил съюзник,а на мъдрите лидери на демократичнит държави като САЩ Англия и др. които се протопоставят на демонизирания ислмкски психопат Хитлер. А и диктатор Сталин е продължил престъпния геноцид на Хитлер срещу
445
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента и Франция и Англия и славянските държави и обединението на Германия, съществуват благодарение на руската намеса,когато е трябвало да се намесят,без дори да са имали изгода от това руснаците,много пъти са спасявали европейските държави, още от късното Средовековие,та до днес!И няма да допуснем да всявате конфликти между европейските държави,включително и срещу Русия,повръща ни се от кавги,интриги и конфликти внесени отвън!
444
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтига си писал глупости,преди руснаците да сключат договор с немците за ненападение през ВСВ,руснаците са обиколили главните държави в цяла Европа да преговарят и дори с щатите,но европейските държави не се съгласяват да сключат договор за взаимопомощ с Русия в случай на нападение от страна на немците и това принуждава руснаците да сключат договор за ненападение с немците.Руснаците са спасявали много пъти и много държави в Европа от немската и австроунгарската агресия
443
13
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Неблагодарни сибирски диваци , ей ! Пак нищо не споменават за огромната военна ,материална ,финансова ,логистична помощ на съюзническите сили ! Ако не бяха американците и другите съюзници днес в русия щеше да се говори немски език , Путин и другите сибирски диваци много добре го знаят !Помощта на съюзниците започва още в първите седмици от започването на войната ! Къде са станали руснаците да си мерят с немците , Хитлер само за 1 седмица превзе 1/3 от тази огромна територия !
442
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглост и перверзия е да празнуваш деня в който България е окупирана от съветска Русия и е ноложен най-страшния геноцид над българите от русофилите-продажници незапомнен дори от османско робство !Позор !
441
13
 
14
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Към 470Добре, че САЩ дават на СССР 22500 самолета, 380 000 камиона и т.н.Катюшите са с американски камиони.Най-добрите руски асове са летели на американски изстребители. Защо трябва да се отрича решаващата американска помощ СССР е нямал даже храна за армията и 5 години всички ядат американски консерви, а офицерите са ги продавали на черния пазар.Щото са високоморалниНавсякъде има добри и лоши.Не трябва да се фаворизира никоя нация.Но като кажеш на руснак, че Корольов е украинец, кръв пикае.
440
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликата между Сталин и Хитлер е, че единия е изпреварил да нападне другия, иначе и двамата са кървави сатрапи жадни за грабеж !Не виждам защо Европа трябва да празнува "победата" на единия изверг над другия, като потърпевшите са всички европейците и мужиците в руския Гулаг !
439
20
 
24
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Кво празнуваме? победа ли? Каква победа над нашата държавност и териториалната цялост на България която при Хитлер е била на 3 морета? Какво празнуваме? Празника на Европа ли ? на 9 май 1945г Европа е разделена и половината е под контрола на руски концлагеристи. А си опитал да идеш до Париж а та са разстреляли на берлинската стена пресичаща цяла Европа.
438
4
 
8
 
! Отговори
Към 470 преди 5 години
На 22 юни 1941, Червената армия губи 1811 самолета от които 1489 на земята. Това е най-голямото унищожение на въздушна бойна техника в историята. Германците губят около 50 самолета този ден.
437
12
 
11
 
! Отговори
Който ще да е преди 5 години
Те ссср и сега се тъпчат сами. Ей така за спорта. Ако погледнем от 1945 г. насам от къде са започнали и до къде са стигнали едните и другите, ще видим. До сега не съм чул много германци да искат да живеят в Русия,щото там е по-добре.Едната нация иска постоянно да се развива, да си подобряват непрекъснато начина си на живот, а пък другите си го карат номадски живот, с някои изключения де. Ама никой не може да му обясни на пещерния човек, че трябва да излезе от пещерата!
436
3
 
14
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Само пленените шваби при Сталинград са повече от цялата армия на Ромел в Африка.Затова победителите правят военни паради ....