Как са загинали офицерите в руската подводница?

Действали са като герои, заяви руският министър на отбраната
3 юли 2019 15:52, Елка Василева
185
Как са загинали офицерите в руската подводница?
Снимка: Военный Осведомитель/ВКонтакте

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу разкри подробности за инцидента на научно-изследователския дълбоководен апарат в Баренцово море. Трагедията, при която загинаха 14 души, стана на 1 юли.

Във вторник Шойгу пристигна в Североморск, за да чуе докладите за причините за случилото се, както и да подкрепи семействата на загиналите.

„В критичната ситуация моряците-подводничари са действали като герои. От отсека, който е бил обхванат от огъня, те първо са евакуирали цивилния представител на индустрията, затворили са плътно зад него люка, за да не допуснат разпространение на огъня в целия дълбоководен апарат, а самите те докрай са се борили да спасят кораба“, каза Шойгу на съвещание.

Руската подводница АС-12 - част от уникална структура във ВМФ

Министърът подчерта, че военните „с цената на собствения си живот са изпълнили трудната задача – ликвидирали са огнището на пожара, спасили са своите другари и дълбоководния апарат“.

Още по темата

„Седем от загиналите са капитани първи ранг, а трима – капитани втори ранг. Двама са Герои на Русия. Всички загинали офицери ще бъдат представени за държавни награди“, добави Шойгу.

Той разказа, че загиналите са били уникални военни специалисти, професионалисти от висока класа. Те са провеждали важни изследвания за изучаване на хидросферата на Земята.

„Министерството на отбраната ще окаже необходима помощ и подкрепа на техните семейства“, заключи Шойгу, цитиран от РИА Новости.

По-рано от министерството заявиха, че няма да могат да огласят подробна информация за случилото се, тъй като тя е от държавна тайна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
13
 
0
 
! Отговори
стейси преди 4 години
Нямам думи само тук важи твоята смелост анонимен 162, то да драскаш тук не е нужна доблест и да скверниш паметта на хора който не познаваш , тъпо е.
137
17
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Чудно ми е ако се приеме закона за забрана на анонимните коментари дари ще има толкова гнусни коментиращи.Едва ли
136
5
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
........действали са като герои......Също като в Чернобил и Курск, нали!
135
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В мъки и дано са се пекли дълго прaсeтaтa квик квик
134
13
 
22
 
! Отговори
Добрев преди 4 години
Разликата между Русия и САЩ и между социализъма и капитализъма е като разликата между ръждясал Москвич и Мерцедес S класа
133
10
 
23
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
На руска кола, руски самолет и руска подводница да не се качвате! Каквито са им подводниците такава им е цялата държава, че и нашата искат да направят по този начин.
132
22
 
16
 
! Отговори
n преди 4 години
Простотията Бг няма равна. Само злоба в тоя отхвърлен от всички народ. Страна която няма дори една подводница, коментира нещо което неразбира. И как, само с гадни и *** злобни епитети , от които и маймуните биха се погусили . Затова и ЕС не ниска Бг Злобно и завитливо гадно плаеме
131
30
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Реалноста"Няма да рева за руски oтпaдаци насочили ядрено оръжие към децата на страната ми Дано са мрели и страдали дълго"Рева ли преди за НАТОвските отпадъци насочили ядрено оръжие към вероятно тогава несъществуващите твои деца но със сигурност срещу теб и срещу твоите родители?Запит ли се КОГА България стана цел на ракетите на РФ?Когато влезнахме в НАТО?НЕКогато дадохме полигони и авиобази за учения и то безплатно?НЕКогато САЩ направи команден пункт до Варна? ДАНАТО сложи бойни бази!
130
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В това Баренцово море скоро няма да може да потъват кораби, защото ще е пълно с руски подводници.
129
3
 
18
 
! Отговори
До Лора преди 4 години
За мен, като Българин е обидно когато някой започне така елементарно да ме манипулира.Уважението изисква взаимност Лора! Отправям ви забележка!
128
2
 
18
 
! Отговори
издадоха се преди 4 години
Героизма на тези офицери буди сериозни съмнения, предвид методите за борба с пожари в малки ограничени помещения. Тук някой се опитва неловко да излезе от положение.Това е високо рискова тактика, тъй като борбата с пожари не е някоя тайна наука и е достатъчно известна на широката публика.
127
0
 
21
 
! Отговори
странни работи преди 4 години
Накратко, задушили са пожара, като са преустановили подаването на въздух към отсека. Остава да разберем защо не са напуснали отсека и те.
126
14
 
0
 
! Отговори
Прокоба преди 4 години
До Анонимен 159Твоята карма е ужасна - ще агонизираш дълго и ще виеш от болка! Твоят рак е следствие на изгарящата те злоба, ще гориш още на този свят! Заслужи го!
125
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вие сте (153,154,155,158,159,160) добиток. Има само една думичка... ***..
124
16
 
20
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Няма да рева за руски oтпaдаци насочили ядрено оръжие към децата на страната ми Дано са мрели и страдали дълго
123
11
 
3
 
! Отговори
луд козар преди 4 години
до анонимен 144 до до ВМФ России От каква овцевъдна организация си?
122
8
 
4
 
! Отговори
Чичо сам преди 4 години
До Анонимен 144 до до ВМФ России Пишу на български,кожено палто . Имаш ли добри цъ рвули?
121
28
 
23
 
! Отговори
РККА преди 4 години
НЕ Е СРАМНО ДА ЗАГИНЕШ ЗА РОДИНАТА,СРАМНО Е ДА УМРЕШ БЕЗРОДНИК....ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА ВИ БРАТЯ..
120
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИзключително просташко изказване. Ще умреш от злоба човече...събуди се. Освен на носа си нищо друго не виждаш.
119
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО 146Винаги е имало гнусни индивиди като тебе, но той Господ си знае работата!