Руските сили са превзели две украински ядрени централи, напредват към трета

Зеленски: Под техен контрол са Запорожката централа и Чернобил
5 мар 2022 22:03, Анисия Иванова
388
Руските сили са превзели две украински ядрени централи, напредват към трета
Снимка: БГНЕС

Руските сили сега са превзели две украински ядрени централи и напредват към трета. Това е заявил украинският президент Володимир Зеленски по време на видеоконферентна връзка с американски сенатори днес, предаде Асошиейтед прес.

Под руски контрол са Запорожката ядрена централа в югоизточния град Енергодар, която е най-голямата ядрена централа в Европа, както и Чернобил, която не е активна, но в която има персонал, който я поддържа.

Още по темата

Зеленски поясни, че третата централа под заплаха от превземане е Южноукраинската ядрена централа, намираща се на 120 километра северно от град Николаев, един от няколкото украински града, които руските сили се опитват да държат обкръжени днес.

В Украйна има четири ядрени централи с общо 15 реактора.

Днес Международната агенция за атомна енергия заяви, че според украинския ядрен регулатор системите за безопасност на Запорожката централа са невредими и радиационните нива са нормални. Там при руски обстрел възникна пожар в обект в пределите й в нощта срещу петък, но той беше потушен, без да има радиационно изтичане. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, ти извършваш геноцид над украинския народ, върви си, нациосте! Ти си за съда в Хага, заедно с Коломойски! .............Статия в "Афера" ..........................................................................- "Е, КЪДЕ Е ЗАПАДА? ОЩЕ ЛИ ПУТИН Е АГРЕСОР? ГОВОРИМ ЗА ЦЯЛ ГРАД ЗАЛОЖНИЦИ! АЗОВЦИ СА ВЗРИВИЛИ СГРАДА С 200 ДУШИ ЗА ДА СПРАТ ЕВАКУАЦИЯТА! СВИДЕТЕЛСКИ РАЗКАЗ НА УКРАИНЕЦ КАК СА РАЗСТРЕЛВАНИ ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА НАПУСНАТ ГРАДА!"
196
2
 
3
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 2 години
Батка охрана на 900 лв заплата, това пропусна да кажиш. Аз ям по 2 броя Шпек Бургас на ден, а ти си карай Гегата с къркорещ стомах.
195
1
 
2
 
! Отговори
IT 1800лв заплата преди 2 години
Ние IT-така сме едни черноработници, ако знаете какъв комплекс ми е че работя за индийска компания идея си нямате. И в същото време гледам някой батка охрана бръмчи с G-класа, а пък аз със моята КИА никой не мога да впечатля.
194
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, пуснете хората, престанете да ги държите като заложници и ги убивате! Дори при войните в Азия и Африка, пускаха хората, който иска да се спасява от войната като бежнаци, а ти и това не правиш, ти не си украинец и не ти пука за славяните, върви си!
193
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Квантова Физика Не знам дали си виждал нашия кмет, но ако се обръсне и подстриже ще изглежда точно като Зеленския от снимката ДБ. Съвпадение - не мисля.
192
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен А каква е приликата между САЩ и Райха ?
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Какво стана ,че изведнъж всички ,свидоме украйнци , и най свирепите започнаха да говорят на руски ,а не на мова ?
190
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали каза, че им нанесли големи загуби, тръгвали в настъпление и т.н.? Това ли е? Как така Русия постоянно напредва след като губи всяка битка?
189
0
 
6
 
! Отговори
Лили иванова преди 2 години
Най се е наело жълтото еврейче,мaнастир да купи мила мамо
188
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАко източника изобщо е достоверен, защото дълбоко се съмнявам, че е. Хазария е една краткосрочна държава от около един век, но в същия този източник пише, че говорят на диалекти и се разбират без превод хазари и българи, хазари и руснаци, което означва, че езика им е славянски! Така, че и този мит рухва и изпушва. Всъщност, някои руснаци, първи се опитват да създават тюркски тези през миналия век и през социализма, но това са пълни глупости и измислици на психопати
187
0
 
4
 
! Отговори
Идва време преди 2 години
До Анонимен Има едно стихотворение ,,Здраствуите братушки ,, и заради простотиите и изцепките на политическият ,,елит,,сиреч ,продажниците ,ще се наложи да си го спомним !
186
0
 
2
 
! Отговори
Хе хе преди 2 години
До Велико Видяхме ,че си велик дръвник .
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ,,Тайно ,,посещение на Нафтали Бенет в Москва ? Явно хазарският проект ,,Нова Хазария ,, рухва ? Нали целият политически и икономически елит са евреи ?
184
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Страхотна Логика!Защото Украйна винаги е била Русия, преди тридесет години я откъснаха от Русия с измама , без дори да питат населението , дали иска да се откъсва от родината си Русия!
183
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Барни Ръбел Вятър работа . На война ,като на война ! Куршума или снаряда не признава ,свободно пътуване в безкрайната енропия или генерираш ново ,неоткрито ,създаваш ново настояще ,, Садай си на ...
182
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самия факт че в Украинската национална гвардия има формирования като Азов (чиста проба нацисти) значи че това джудже трябва да бъде хвърлено на бунището на историята...
181
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен253 Гейташкото порно е за евроатлантици и демократи ,като теб. Евроатлантическа ценност. И да се омъжиш ,европеецо !
180
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте в "Скандално.нет" какво пише, пратили са най-жестоките нацистки убийци от "Азов" и "Айдар" в Одеса, където хората са настроени против украинските власти, "Зеленски назначи нацистки главорез за губернатор в Одеса. Задачата му е да окървави проруския град" ........ Там има и много българи. Спрете го! Зеленски използва и населението в Украйна и украинците като жив щит, този е нацистки престъпник за съдене в Хага!
179
0
 
3
 
! Отговори
Жълтото еврейче преди 2 години
Така ще да е
178
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕргенътАЕЦ Козлодой, ние сме си я платили на руснаците отдавна, а украинците нищо не са платили на Русия и обезщетение за това, че всичко в Украйна е построено със средства и труд на Русия,СССР !