Руските сили са превзели две украински ядрени централи, напредват към трета

Зеленски: Под техен контрол са Запорожката централа и Чернобил
5 мар 2022 22:03, Анисия Иванова
388
Руските сили са превзели две украински ядрени централи, напредват към трета
Снимка: БГНЕС

Руските сили сега са превзели две украински ядрени централи и напредват към трета. Това е заявил украинският президент Володимир Зеленски по време на видеоконферентна връзка с американски сенатори днес, предаде Асошиейтед прес.

Под руски контрол са Запорожката ядрена централа в югоизточния град Енергодар, която е най-голямата ядрена централа в Европа, както и Чернобил, която не е активна, но в която има персонал, който я поддържа.

Още по темата

Зеленски поясни, че третата централа под заплаха от превземане е Южноукраинската ядрена централа, намираща се на 120 километра северно от град Николаев, един от няколкото украински града, които руските сили се опитват да държат обкръжени днес.

В Украйна има четири ядрени централи с общо 15 реактора.

Днес Международната агенция за атомна енергия заяви, че според украинския ядрен регулатор системите за безопасност на Запорожката централа са невредими и радиационните нива са нормални. Там при руски обстрел възникна пожар в обект в пределите й в нощта срещу петък, но той беше потушен, без да има радиационно изтичане. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
5
 
29
 
! Отговори
! преди 2 години
Зеленски, току-що разбрах как си пратил 150 000 войска в Донецк и Луганск да убиват хора и рушат, както и си заплашил с ядрено оръжие , освен това, работиш непрекъснато срещу цяла Европа, не само защото,заради теб, се срина енергийно и икономически, но и си посписал договор с Полша и Англия ,като така си образувал клин между Европа и запушваш пътя на европейските търговски, енергийни,туристически и други връзки! Сега цяла Европа трябва да ти го сложи задружно и да те осъдят в Хага за геноцида!
236
8
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Умолявам всички Българи да намерят време и начин,тъй-че да се сдобият със стръкче цвете,което да поднесат на Паметниците ни,посветени на Руските Освободители в чест и памет на убитите от украинските нацисти Руски армейци. Доколкото знам за момента има убити около 500 Наши момчета. Поклон ничком!
235
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тцъ, тцъ, тцъ.... Казаха ви, че украинците си я обстрелваха сами, ама вие не, та не.. пропагандата ви не струва
234
5
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Украинците,които цапаха и се гавриха с Паметникът на Съветската Армия,който е строен от моите Дядовци и Баби Българи ще бъдат осъдени на смърт,защото извършиха вандализъм срещу Свободата,без очи в очи да спорят за правота с покойните ми предци. Присъдата е само смърт! Този Паметник не е посветен на Сталин евреинът,а на Руският Войник-бдден,гладен,морално и етически силен,българолюбив. Съд за номадите фашистки украински,които превземат антифашистка България! Българо-Руски Съд над съдбите им!
233
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин да гледа филми от последните дни на Хитлер и да се сеща!
232
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
347 не опира до Зеленски въобще. Проблемът е членството на Украйна в НАТО. Путин няма против ЕС, но НАТО все още е съюз, чиято цел е "защита от Русия", това не е премахнато от договора, с който е учредено. За това Путин няма да позволи да има обща граница с НАТО. Единствения изход е независими републики, които и без това са си руски на границата й. Не й ли дадете това, няма да спре.
231
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам златна рибка,златна чантичка,златно телефонче..голема чистка ще пада и тук в България!!
230
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия се изпотрепаха! България е следващата и ще трябва да ни изпратят руски хубавици да ни бият! Ще им се предам във плен!
229
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нима има учудени? Путин ясно каза, че няма да има ядрено оръжие, без значение от какъв вид в ръцете на държавата, която ще го насичи към Русия!
228
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търговията между САЩ и РУ не е спряла. Банките, които обслужват търговията с газ, петрол и други стратегически продукти не са изключени от SWIFT. Това са двата аспекта на войната- цинично- прагматичният и нравствено- емоционалният. Така е било винаги, за съжаление.
227
1
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
До 339.Въпроса не е в Земенски, а в това кой го командва?
226
3
 
0
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 2 години
До 343: Току що проверих, всъщност са 73% ... недей да лъжеш колега!https://google/amp/s/bbc/news/world-europe-48007487.amp
225
4
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 343 === Виждам, че си добър в сметките. Айде сега изчисли с колко процента е правителството, което ни управлява в момента, колко процента има БСП и защо имаме министър на икономиката Техноимпекс и с колко гласа е избрана :))) В проценти и гласове ако може да го изпишеш
224
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма значение с колко % е избран Зеленски... Избран е ЗАКОННО...
223
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мой приятел е женен за украинка от Одеса отпреди 8 години. Говорил съм много пъти с тях. Абсолютни лъжи са, че някой в Украйна тормози рускоезичното население. В Харков 80% са рускоговорящи и хората си живеят живота чудесно. В Донецк и Луганск бяха изпратени хиляди руски криминални елементи, които заедно с КГБ провокираха събитията там за да има Путин основание за инвазия по всяко време.
222
13
 
11
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 2 години
Любимата опорка на без.моз.ъчните русофили е т.н. "Де-нацификация", само, че забравят две неща: 1. Сепаратистите в Донецк и Луганск са подстрекавани от Русия 2. Зеленски е евреин, избран със 70 процента мнозинство, значи украинците са нацисти нацисти, колко да са нацисти???
221
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Криминалните наци бригади години наред се гавриха и отнемаха живота на хората в Донецк и Луганск, със съгласието на правителството и външни сили. Рускоговорящите в страната бяха дискриминирани по всякакви начини. Има много репортажи за това в нета. Защо Запада си правеше оглушки? Ето го резултата - ужасна война и всички в Европа губим. Дано не стане фаталното. Каквото и да спечели, Путин губи и е свършен политик. Но истинските губещи са обикновените хора- страдащи, умиращи, загубили всичко...
220
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От нас пт какво повече ни е страх някой да не ни нападне с аромна бомба или да не ни нападне само нас с атомна бомба. Има достатъчно оцелели българи по целия свят няма да се затриете. И как Ще го скрият с електронно затъмнение. А защо точно биха ни нападнали сигурно ще ни спасяват от мъките. Да ни спасяват. Щом искат да са спасители
219
6
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Цецка сачева,даниел митов, томислав дончев докато не ги разкарате от герб,партията ще продължи да затъва,кръвоносните съдове за запушени и кръвта не може да цирколира в организма.
218
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще е Демократично да пуснеш атомна бомба без война