ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие на Одеска област

Руската армия възобнови настъплението в Мариупол
Обновена: 5 мар 2022 21:57 | 5 мар 2022 21:36, Анисия Иванова
225
ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие на Одеска област
Снимка: БГНЕС

ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие в Одеска област, гласи съобщението в събота на официалната страница на ВМС в социалната мрежа Фейсбук.

"На вниманието на жителите на Одеса, жителите на Одеския регион и гостите...Молим ви в никакъв случай да не се движите по крайбрежието на Одеска област.

Това е опасно за живота ви. Призоваваме рибарите и собствениците на лодки да не се отдалечават от бреговете на Одеска област, за да не се излагате на опасност да попаднете под евентуален огън и минни полета", пише в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Руската армия е подновила офанзивата в украинския град Мариупол, след като бе отложена евакуацията на цивилни от два обсадени града в Югоизточна Украйна, сред които и самият Мариупол, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на говорителя на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

"Заради нежеланието на украинската страна да повлияе на националистите или да удължи прекратяването на огъня, офанзивните операции бяха подновени в 18 ч. московско време", казва Конашенков във видеоизявление.

Украинците обаче няколко часа преди това бяха отложили евакуацията на цивилни от Мариупол, както и от другия обсаден град, като казаха, че имало нарушения на прекратяването на огъня от страна на руските сили.

Продължават боевете и в други части на страната, като ожесточени сражения има около столицата Киев.

МВФ предупреди, че настъпилите сериозните глобални икономически последици от войната в Украйна ще бъдат "още по-опустошителни", ако конфликтът ескалира.

„При крайно нестабилна ситуация и изключително неопределени перспективи, икономическите последици вече са много сериозни“, се казва в изявление на МВФ след заседание на изпълнителния съвет в петък. "Ако конфликтът ескалира, икономическите щети ще бъдат още по-опустошителни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
8
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА преди 2 години
Укрите са промити мозъци, на дистанционен контрол от Задокеанската страна на Злото!!!
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Заради нежеланието на украинската страна да повлияе на националистите или да удължи прекратяването на огъня, офанзивните операции бяха подновени в 18 ч. московско време" ______ Бендеро-нацистите от "Азов" не си дават живия щит. _____ При крайно нестабилна ситуация и изключително неопределени перспективи, икономическите последици вече са много сериозни________________________ Последици са много сериозни, но перспективи са кристално определени - демилитаризация и денацификация на Украйна.
70
6
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Веселинъ 7112136860 === Ахахахахахахахахаха...Веско, предполагам това ти е ЕГН-то. Значи си на 51 години :))) Ама много си спрял бе човек, ама много :))) Още не си дърто, сенилно старче, не знам защо си изкукуригал на такава средна възраст. Пий там нещо, не знам и аз какво точно, лекарите след комисия ще ти посочат правилното лечение :)))
69
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, и не само там.Не е ли долазателство за това, че Украйна е била до зъби милитаризирана държава.Трябваше всеки дрн да пишете за минните полета, включително в малки населени места.Напишете и че наш цар Киро бил говорил по телефона със Зеленски.
68
9
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Руската армия е подновила офанзивата в украинския град Мариупол" === Ахахахахахаха :)))))))))))) Абе, да ва eва в джурналята, този град Мариопул колко пъти ще бъде превземан и ще се водят битки за него? :))) Вчера писахте, че е съветско владение, днес се водели битки за него
67
0
 
13
 
! Отговори
Зелени преди 2 години
Къде са екоорганизациите? Унищожават плажната ивица.
66
32
 
19
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Основната цел на фашистката украинска армия? Блокиране пътят на Освободителната Антифашистка Руска Армия към Свята Поробена Майка България! Е,аз и друг път съм казвал,че аврамовите нямат Добро в змийските си същества дори когато на смъртният си одър. Пепелянката чувства няма.Смърт за еврейският фашизъм ! Русия е и в Братска Сърбия,така че единственно Зеленската импотентност е минирана!
65
34
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Ако не го знаете ,учете ,,Здраствуите братушки ,, ! Ако не ,дисагите, гарата и на гей парадите в Брюксел ,Берлин и Гейвропата !При многополовите и демократичните ценности .
64
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен И да минирати да преминират ,, ухилените нацисти от снимките с надписаните снаряди ,,Все лудшее детам Донбаса ,, ще бъдат изровени ,ако трябва от Ада и разчекнати !
63
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвременния национализъм в нови измерения! Ако веднага беха се предали руснаците вече щеха да са вън а целия свят щеше да работи за тях!
62
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извършва се геноцид над славяните - и над украинци и над руснаци, както и над цялото население на Украйна, това е истината, Зеленски е време да бъде осъден в Хага, за причинените щети на населението и цяла Украйна, да не говорим, че и самия Зеленски се страхува от украинските нацисти, всички се страхуват от украинските нацисти и Украйна е парализирана от страх! Към нацистите , влязоха и чуждестранни групи, това е намеса в чужда държава, пратили са и българска военна колона
61
6
 
0
 
! Отговори
Ха така преди 2 години
Браво !
60
0
 
3
 
! Отговори
супер *** преди 2 години
изпълнение
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как го минираха като избягаха от там ?
58
22
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Още ли не сте разбрали, че Русия настъпва към България? Целта е да има коридор през Украйна и България, за да нападнат Европа. Много голяма грешка на Путин, трябваше да нападне през Полша. Скоро Русия няма да съществува.
57
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може просто да се каже как се изказва руската за украинската страна като власти с еднакви предназначения на управленията от значение на думата и като власти с различна насоченост за нагласа на управленията по назначение от значение на думата,понятия въобще приложени за обяснение на власт,че да повлияе на националистите за удължаване срока на примирието щот по значение на думата,понятието националистите биват по значение с произлизане от национално и нагласа идейно течение като и управленията.
56
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън правилно каза, че малкия пcиxap в Кремъл си няма идея, какво ще се случи на Русия в близки дни...
55
9
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Да не би вече да няма места в мазетата и дупките.Та смелите украински воини ще се окопават в пясъка с надеждата руснаците да ги подминат.Затова ли натовските инструктори ги обучаваха 8 години.Та тези смели украински воини трябваше да влезат в Москва
54
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре Путин ще се самоубие
53
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ изпраща частните си военни формифования анaлог на руската "Вагнер" в Украйна... Руснаците са обречени... Путин ще трябва да поръча още хиляди черни чували от AliExpress.