ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие на Одеска област

Руската армия възобнови настъплението в Мариупол
Обновена: 5 мар 2022 21:57 | 5 мар 2022 21:36, Анисия Иванова
225
ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие на Одеска област
Снимка: БГНЕС

ВМС на Украйна минираха черноморското крайбрежие в Одеска област, гласи съобщението в събота на официалната страница на ВМС в социалната мрежа Фейсбук.

"На вниманието на жителите на Одеса, жителите на Одеския регион и гостите...Молим ви в никакъв случай да не се движите по крайбрежието на Одеска област.

Това е опасно за живота ви. Призоваваме рибарите и собствениците на лодки да не се отдалечават от бреговете на Одеска област, за да не се излагате на опасност да попаднете под евентуален огън и минни полета", пише в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Руската армия е подновила офанзивата в украинския град Мариупол, след като бе отложена евакуацията на цивилни от два обсадени града в Югоизточна Украйна, сред които и самият Мариупол, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на говорителя на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

"Заради нежеланието на украинската страна да повлияе на националистите или да удължи прекратяването на огъня, офанзивните операции бяха подновени в 18 ч. московско време", казва Конашенков във видеоизявление.

Украинците обаче няколко часа преди това бяха отложили евакуацията на цивилни от Мариупол, както и от другия обсаден град, като казаха, че имало нарушения на прекратяването на огъня от страна на руските сили.

Продължават боевете и в други части на страната, като ожесточени сражения има около столицата Киев.

МВФ предупреди, че настъпилите сериозните глобални икономически последици от войната в Украйна ще бъдат "още по-опустошителни", ако конфликтът ескалира.

„При крайно нестабилна ситуация и изключително неопределени перспективи, икономическите последици вече са много сериозни“, се казва в изявление на МВФ след заседание на изпълнителния съвет в петък. "Ако конфликтът ескалира, икономическите щети ще бъдат още по-опустошителни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво се дърляте бе? Истината е че дребния от Кремъл още не е извадил сериозните оръжия, засега воюва с 18 годишни дечурлига. Вкара ли по сериозна войска напушения е довиждане за нула време.
91
2
 
15
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До ХА,ХА,ХА- 171- Втори добър и логичен коментар от теб. Въпреки че надушвам че си опасен русофил. Истината за тази война е обаче е най-важна . И кой я предизвика всъщност. И кой я премълчава?
90
2
 
20
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА преди 2 години
До Глух Пор.Да,така е целият Свят е подложен на терор от Глобалистите.Фиксирам САЩ,защото,атам е центъра на Глобалиският образно да го наречем щаб.Те си направиха една силна дъжава ,която да им е жандарма с който могат да наказват(разбирай избиват) несъгласните по целият Свят!
89
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА,ХА,ХА - Слушай негоднико като не знаеш не пиши .
88
3
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
...като имат всичко
87
8
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Глух Пор === Ще ти отговоря на теб, а не на онзи анацефал ХА,ХА,ХА, защото няма смисъл да комуникирам с безмозъчни индивиди с промити от съветската пропаганда и лъжи мозъци. Моят отговор към теб всъщност ще бъде зададен под формата на въпрос. Говориш ми, че психясалото джудже убиец иска да се защити от Новия Световен Ред, нали така? А задавал ли си си въпроса кои искат НСР? Ами тези дето имат сили и възможности, нали? Тоест тези дето сега са Старият Световен Ред. Защо им е да променят нещо :)
86
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е страната получила най-много територия като подаръци без да е проляла капка кръв в света.Примера с Крим-16 войни между Руската и Турската империи и след един запой Хрушчов го харизва на УССР.Затова укрите се държат нагло и тук и в Молдова Румъния и Полша-те са свикнали само да им се дава.НАТО натъпка до горе Украйна с оръжие последните години като прибавим и живия щит от цивилни-напълно логично укрите се държат още.
85
7
 
10
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА преди 2 години
До Пианицата!!!Празна консервена кутио,не ми харесва изкривената Ви предсатва за демокрация!!!Я се огледай във България и виж колко затворени заводи и предприятия,за да не бъдат конкуренция на Западните Демонкрати.Няма да ходя в Русия,ще остана тука,за да изчистим България от такива вредни елементи,като тебе!
84
3
 
12
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До пияница мистик- Като изтрезнееш ще разбереш че демокрацита в ЕС и Запад отдавна свърши. Радвам се че поживях в нея поне двадесет години. Все файда!
83
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киевските фашаги отново доказаха че не спазват никакви закони, противопехотните мини са забранени.
82
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолет на президентският авиоотряд на РФ лети към Вашингтон. Много скоро ще научим как стават за смях васалите, когато не чуват какво им говорят господарите. .
81
9
 
12
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА преди 2 години
Сега аз да ти обясня,защото мозъкат ти е с ограниено поле на разсъждения!Ако САЩ не бяха направили преврата(Майдана) нямаше да се появят такива престъпници,като десен сектор,Азов и др,които 2015 г изгориха 50 човека в Одеса,душели са с кабел бременна жена ,преди да я игорят.За 8 г са убили над 14000 човека.Крим е Руски!Русия е водила войни с Турция за него и си го е взела.Ако твоите ментори бяха са съгласили,да подпишат писмени гаранции за неразполагане на ядрено оръжие,военна операция нямаше д
80
9
 
10
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До пияница мистик- Ако Украйна не се бе подвела по гайдата на глобалистите и не бе настоявала за НАТО , това с Крим нямаше да се случи и щеше да си е цяла. Същото важеше и преди за Грузия. Колкото и Русия да не ми е по сърце, имам предвид правителството и, има право да се защити от Новия Световен Ред.
79
8
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До ХА,ХА,ХА === Другарю Олиг, като не ти харесва демокрацията, винаги можеш да отидеш да живееш в диктатурата на джуджето убиец, Венецуела при Мъдурko, при Ким Грух в Северна Корея или Куба. Бай дъ уей, личния ми съвет към теб е да избереш Куба. Бил съм там във Варадеро. Изключително красиво, но платих 10 000$ за 20 дена почивка :))) Дано рублите ти стигнат, приготви си 2 куфара от най-големите, SAMSONITE имат добри модели :)))
78
4
 
3
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
До ХА,ХА,ХА 163 - Въпреки чепато написан, коментара ти е един от най-точните тук. Само дето и Америка- САЩ е също жертва на същите Глобалисти,които искат да установят Нов Световен Ред, и народа там също стене.
77
11
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Понеже сте прости гал0ши повечето дрогаре комунисти като вас обяснявам като на малко дете. Ако психясалото джудже убиец не беше посегнало на Украйна да и завземе Крим със сила, както и да навлезе в източна Украйна и да си присвои Донбас и Луганск, да разположи свои сили и да лъже, че уж населението били руснаци, дето искали да са съветски граждани, а не украински, сега тази война нямаше да я има. Всичко щеше да си е мирно и тихо. Украинците си пазят територията, това е.
76
4
 
17
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА преди 2 години
Ало умнико Пианицо.Ако Русия беще направила преврат в Мексико и заявят ,че ще разположат ядрено оръжие на границита,каво ще направят твоите любимо Демонкрати?
75
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пияница Мистик.Явно алкохола ти е убил и малкото мозъчни клетки!САЩ направиха преврата в Украйна 2014 и поставиха марионетно правителство!Тез са виновника за хилядите жертви на несъгласните Русконаселени територии на изток.САЩ е империя на Злото!А такива като тебе са хора с празни консервени кутии на раменете си,вместо глава!Такива като тебе са ретранслатори на Злото по Света!
74
11
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До ХА,ХА,ХА === Салбoyмник, не съм чул САЩ да е нападнал Мексико или Канада, но пък видях как Империята на Злото СССР-2 на джуджето убиец си присвои Крим, а после и Донецк и Луганск през 2014, а сега и тръгна да нахлува в Украйна с военна сила, тоест обяви и война с цел да я завладее. Абе вие всички комунисти ли сте толкова безмозъчни се чудя, че не виждате обективната реалност?
73
5
 
11
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА преди 2 години
Америка ще води война с Русия до последният Украинец!Ало Украинците малко мозък нямали да вкарате,за да осъзнаете,че ще умирате за чужди интереси.За интересите на Глобалистите,които искат да установят Нов Световен Ред,разбирай пълен контрол и робство за целият Свят.