Българин в Украйна: Мариупол прилича на Ленинград през Втората световна

Ще започнат масирани бомбардировки над Киев, смята доц. Даниел Бенатов
Обновена: 14 мар 2022 09:26 | 14 мар 2022 09:03, Анисия Иванова
182

За първи път ожесточен ракетен обстрел имаше вчера над Западна Украйна. 8 ракети удариха военна база край град Лвов, на едва 20 км от полската граница. Мишената бе Международният център за поддържане на мира и сигурността в Яворов. 9 души са убити, а 57 са ранени.

Само преди дни кметът на Лвов заяви, че градът в Западна Украйна е достигнал предела на възможностите си да помогне на хората, разселени от руското нападение, и призова международните организации за помощ.  

Още по темата

"Имаме надежда, че позициите на украинските войски са доста добри, но ситуацията, разбира се, е тежка. Говорих с приятелите ми, най-тежката ситуация е в Мариупол, прилича на блокадата на Ленинград през Втората световна война. В Киев нощта мина спокойно, но там руснаците търсят да го обкръжат", разказа сънародникът ни в Лвовска област доц. Даниел Бенатов за "България сутрин".

Според него руските военни сили скоро ще започнат масирани бомбардировки над Киев, защото искат да "унищожат символа на украинската независимост".

"Има силен страх от ядрена война, но само това ни деморализира. Иначе повече хора от Украйна искат да воюват, огромни опашки от доброволци в Западна Украйна, повечето са резерв, защото още няма нужда от толкова големи групировки. Хората наистина вярват в победата", коментира доц. Бенатов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му България "много слабо" помага на своите граждани в Украйна.

"Преди 6 дни ми се обади един възрастен човек от Киев, български гражданин, но и досега от МВнР никой не му се обажда, никой не му помага. Той има стар GSM без интернет, търси ме, пробваме да му помогнем, но виждаме, че работата за съгражданите е направена доста слабичко", каза още сънародникът ни от Лвовска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
6
 
17
 
! Отговори
Кажи от първо лице.. преди 2 години
КОЙ нормален украинец гласува за комедиен актьор? КОЙ? НЕдоумението на целия мислещ свят, без САЩ /щото там и друг път се е случвало - с Рейгън/ е пълно!! КОЙ? Обясни как така украинците си го избраха за президент?!!?? КАК?!?!? Никой не разбира!
123
10
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
От ден на ден руската армия все повече прилича на хитлеристката армия от ВСВ.Срам за държавата освободила Европа от фашизма.
122
9
 
7
 
! Отговори
Куулио преди 2 години
"Руският Хитлер е по жесток от Адолф Хитлер. *** също унищожава градове и села,убива много деца и ще завърши като немския изверг."Образът на Хитлер го създават победителите. Я намери (ако изобщо успееш) свидетелства на обикновени хора от селата, през които първо са минали немските войници, а после руските. Прочети какво разправят за двете армии и ще ти стане ясно. Няма по-жестока и безчовечна гаад от руснака, историята не познава.
121
11
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Руският неофашизъм,като фашизма в Германия през Втората Световна война,ще бъде ликвидиран. Руският Хитлер е по жесток от Адолф Хитлер. *** също унищожава градове и села,убива много деца и ще завърши като немския изверг. Скоро Путин ще бъде убит,за радост на мирните хора по света. На този Свят всеки убиец си плаща със смърт.
120
4
 
9
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
До дядо йоцо гледа .... Морук, не ЛЪЖИ! Танковете на Хитлер стигат до танкостроителния завод в Ленинград, където работят САМО ЖЕНИ! За да не разрушат с бомбардировки фашагите Исакиевския събор, руснаците го пазят с балони (дерижабли) вдигнати над него. Красивият Петергоф е превърнат от фашагите в казарма, а храмовете там - в конюшни. Дъртьо, ходил ли си на Пискаревското кладбище (гробище), виждал ли си дневникът на 8 годишната Таня, ***! Не си чел очевидно и книгата.
119
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитат: По думите му България "много слабо" помага на своите граждани в Украйна. --- А има ли на кого да помага в Украйна? Бандеровците поизбиха доста хора от етносите различни от украинския, вкл. и доста българи.
118
4
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Вчера гледах едни укри с ръце зад главите и реват Слава Украине в Составе России !Направо се напиках от смях 1 А срещу тях седят двама опълченци от ДНР и викат Опят и онези Слава Украине в Составе России !
117
6
 
15
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Що не кажете, че украинската армия е Донецк и Луганск е в "котел" или в "чувал", както армията на Фелдмаршал Паулус по време на ВСВ при Сталинград. Сега се готви подобен "чувал" и за ОДЕСА и те така УкраИна от много акъл и слушкане на САЩ скоро НЯМА ДА БЪДЕ ЧЕРНОМОРСКА ДЪРЖАВА. На изток от Днепър всичко ЩЕ БЪДЕ СЕКВЕСТИРАНО от Русия!
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия докара с белите камази и раздаде в Мариупол 110 тона хуманитарна помощ.
115
6
 
13
 
! Отговори
До 135 Да ама не преди 2 години
Слава Кокаине. Да се молим САЩ да не спрат доставките, че президентът Зеленски ще влезне в абстинентна криза и Украйна я пиши бегала
114
3
 
6
 
! Отговори
г преди 2 години
До да ама неНищо не зависи от Путин, Зеленски и Байдън, те са просто едни актриси.Хората зад камери си искат война и това е положението.
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оф наистина е много тежко... Бомби, ракети, той седи пред пс-то... Толкова е тежко, че той е спал, а жена му чувала ракети и самолети )))
112
2
 
9
 
! Отговори
НАТО ВЪН преди 2 години
Украйна е минало !БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
111
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистката армия на Путин разрушава и убива наред въпреки, че там половината са рускоезични украинци... Това е "денацификация" по руски образец.
110
12
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 2 години
Опааааа 180 наемни к0пелета в логистичен център до полската граница отидоха курбан хахахаха. 1 ракета от кораб в черно море и айде чао. Искаме още пенсионери от UK, USA и канадски на курбан! Мачкай
109
1
 
2
 
! Отговори
Унасяй се и заспивай преди 2 години
Путин да пуска ***
108
8
 
8
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До До този в УкрайнаАко Ленинград беше ''през цялото време бомбардиран от нацистите'', една сграда нямаше да остане. Ленинград не е бомбардиран, не е атакуван, не е блокиран. През цялото време на ''блокадата'' градът е имал широк излаз на Ладожкото езеро, откъдето е бил снабдяван. Никога не е имало заповед да бъде атакуван. Нито един самолет не го е бомбардирал. Гладът в града е заради лошото снабдяване.
107
7
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 2 години
Руските войски в Ленинград също ли са използвали за жив щит населението или са се предали.
106
3
 
9
 
! Отговори
натовски популист преди 2 години
Киев е и най-корумпираната страна след БГ в Европа но е ис сателитен флирт със запада заради някои пози които е подарила
105
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Довечера влизат в Мариупол. Армията на ДНР вече е пристигнала и 8 хиляди чеченци вече заемат позиции. Падне ли днес Мариупол, следващ е Киев. Одеса ще я оставят за последно.