Българин в Украйна: Мариупол прилича на Ленинград през Втората световна

Ще започнат масирани бомбардировки над Киев, смята доц. Даниел Бенатов
Обновена: 14 мар 2022 09:26 | 14 мар 2022 09:03, Анисия Иванова
182

За първи път ожесточен ракетен обстрел имаше вчера над Западна Украйна. 8 ракети удариха военна база край град Лвов, на едва 20 км от полската граница. Мишената бе Международният център за поддържане на мира и сигурността в Яворов. 9 души са убити, а 57 са ранени.

Само преди дни кметът на Лвов заяви, че градът в Западна Украйна е достигнал предела на възможностите си да помогне на хората, разселени от руското нападение, и призова международните организации за помощ.  

Още по темата

"Имаме надежда, че позициите на украинските войски са доста добри, но ситуацията, разбира се, е тежка. Говорих с приятелите ми, най-тежката ситуация е в Мариупол, прилича на блокадата на Ленинград през Втората световна война. В Киев нощта мина спокойно, но там руснаците търсят да го обкръжат", разказа сънародникът ни в Лвовска област доц. Даниел Бенатов за "България сутрин".

Според него руските военни сили скоро ще започнат масирани бомбардировки над Киев, защото искат да "унищожат символа на украинската независимост".

"Има силен страх от ядрена война, но само това ни деморализира. Иначе повече хора от Украйна искат да воюват, огромни опашки от доброволци в Западна Украйна, повечето са резерв, защото още няма нужда от толкова големи групировки. Хората наистина вярват в победата", коментира доц. Бенатов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му България "много слабо" помага на своите граждани в Украйна.

"Преди 6 дни ми се обади един възрастен човек от Киев, български гражданин, но и досега от МВнР никой не му се обажда, никой не му помага. Той има стар GSM без интернет, търси ме, пробваме да му помогнем, но виждаме, че работата за съгражданите е направена доста слабичко", каза още сънародникът ни от Лвовска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЗОР: Рф вчера се обърнала за ПОМОЩ ( ВОЕННА, ХУМАНИТАРНА И ИКОНОМИЧЕСКА) към Китай ...хахахаха По този повод днес в Италия западни и китайски представители имат среща! ЕС/ САЩ/ КАНАДА на която ЗАПАДА ще заплаши Китай с огледални на руските санкции ако изпрати помощ на закъсалия путин! СВАВА на Украйна- убиеца на московията!
83
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия на колене пред Китай проси военна помощ ха-ха-ха
82
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мариупол прилича на Ленинград през Втората световна, защото Путин надминава Хитлер.
81
1
 
6
 
! Отговори
др. гл. точка преди 2 години
Източници съобщават, че украинските сили за сигурност държат гръцкия консул Манолис Андрулакис в Мариупол повече от седмица. Според източниците, дипломатът се намира в мазето на дом номер 25 на булевард Приморски, преди това къщата е била обитавана от мисията на ОССЕ. Консулът е задържан под предлог, че се гарантира безопасността му.+Заедно с консула в подземието са и 30 служители на мисията на ОССЕ. Преди дни групата остана без храна и вода всички припаси свършиха.
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При блокадата на Ленинград е имало канибалство.
79
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСУ е минала в настъпление и при Изюм и в южно направление към Мелитопол- тежки дни идват за путин и смешната му " велика сила" рООшка!
78
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азов прави руснаците да си говорят сами! Русия няма сили да вземе Героичния Мариупол! Вчера азов е минал в настъпление освободени са села около града, прехвалените в бг руснаци бягат като кокошки!
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е онова старпето дето ни го показваха всеки ден , хвана ли си влака?
76
0
 
1
 
! Отговори
Като преди 2 години
Хапнат домашните любимци,значи работата е сериозна!
75
2
 
12
 
! Отговори
Прастар борец преди 2 години
Мариупол, прилича на блокадата на Ленинград през Втората световна война. - кой е тоя дето помни как беше през Втората Световна ?
74
5
 
13
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
И в Ленинград ли е имало укронацисти?
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интервюта има, но ги крият,не им изнася да се знае истината
72
1
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
До ЮнакТе четат ,но политката на "партията" (САЩ) е ткаваз и те не могат иначе ,защото ще останат без работа,други пък сигурно са идеейно заблудени и ...
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък не направихте едно интервя с някой обикновен гражданин от Мариъпол. Да видим и неговата гледна точна.
70
1
 
18
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Този център за мира и...е база за обучение на наемници и дброволци за война с Русия пол Лвов ..има над 150 убити и стотици ранени.Мариопул щом не иска да се предава и се предпазва от жителите, мирните хората,не им дават да напускат по коридорите ..и стрелят от жилтищните комплекси..жалко за цивилните хора .
69
3
 
20
 
! Отговори
Юнак преди 2 години
Ракетния обстрел е бил по база в която са подготвяли чужди наемници от цял свят които да пращат срещу Русия, така че журналята да четат повече, а не само да преписват!
68
3
 
16
 
! Отговори
Този преди 2 години
бил ли е някога в Ленинград?
67
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Център за поддържане на мира? Така ли се нарича вече полигон за подготовка на нацисти и наемници? Такъв мир не е нужен никому , дръжте си го в краварника
66
22
 
8
 
! Отговори
Wanted! Търси се! преди 2 години
Лицето Путин! Особени белези :Не е с всичкия си! Много нисък излобен индивид!
65
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С500 нали знаеш, че още е на чертеж и никога няма да се случи, за жалост щяхме хубаво да му се смеем колко е жалък