Българин в Украйна: Мариупол прилича на Ленинград през Втората световна

Ще започнат масирани бомбардировки над Киев, смята доц. Даниел Бенатов
Обновена: 14 мар 2022 09:26 | 14 мар 2022 09:03, Анисия Иванова
182

За първи път ожесточен ракетен обстрел имаше вчера над Западна Украйна. 8 ракети удариха военна база край град Лвов, на едва 20 км от полската граница. Мишената бе Международният център за поддържане на мира и сигурността в Яворов. 9 души са убити, а 57 са ранени.

Само преди дни кметът на Лвов заяви, че градът в Западна Украйна е достигнал предела на възможностите си да помогне на хората, разселени от руското нападение, и призова международните организации за помощ.  

Още по темата

"Имаме надежда, че позициите на украинските войски са доста добри, но ситуацията, разбира се, е тежка. Говорих с приятелите ми, най-тежката ситуация е в Мариупол, прилича на блокадата на Ленинград през Втората световна война. В Киев нощта мина спокойно, но там руснаците търсят да го обкръжат", разказа сънародникът ни в Лвовска област доц. Даниел Бенатов за "България сутрин".

Според него руските военни сили скоро ще започнат масирани бомбардировки над Киев, защото искат да "унищожат символа на украинската независимост".

"Има силен страх от ядрена война, но само това ни деморализира. Иначе повече хора от Украйна искат да воюват, огромни опашки от доброволци в Западна Украйна, повечето са резерв, защото още няма нужда от толкова големи групировки. Хората наистина вярват в победата", коментира доц. Бенатов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му България "много слабо" помага на своите граждани в Украйна.

"Преди 6 дни ми се обади един възрастен човек от Киев, български гражданин, но и досега от МВнР никой не му се обажда, никой не му помага. Той има стар GSM без интернет, търси ме, пробваме да му помогнем, но виждаме, че работата за съгражданите е направена доста слабичко", каза още сънародникът ни от Лвовска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
23
 
! Отговори
Az преди 2 години
Прилича ти ако си на 5 ракии. В Ленинград цялото население е участвало актично в защитата на града от нацистите. В Мариупол цялото населенени участва активно в референдума за независимост на ДНР през 2014 - който иска да гледа в тубата, има хиляди видеа на огромните маси от хора, чакащи , за да гласуват. Градът е окупиран от нацистите и вътре никой не ги подкрепя ! Всички чакат войската на ДНР да ги освободи.
63
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Великата" руска армия моли "жълтурковците" за военна помощ... Ха-ха-ха колко са жалки и нещастни
62
24
 
10
 
! Отговори
Жалко, много жалко! преди 2 години
Русия загази! И сега НАТО ще я гази!Нали, проруски хайлази?!
61
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Мариупол все още има цивилни държани като жив щит иначе до сега щеше да е превзет. Азовците знаят, че няма да има милост и са готови да жертват цялото население. Наблизо има химико- металургичен комбинат миниран от тях, който са казали че ще взривят. Положението е най-критично там, падне ли този град руснаците ще свържат Крим по суша, затова и там ще е има най- жестока съпротива.
60
13
 
27
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Браво на Руснаците. Предателите трябва да се наказват
59
2
 
10
 
! Отговори
до 67 преди 2 години
2012г имаше Европейско с домакини Полша-Украйна ... има клипчета на Донетска област разгледай ги и виж за 8 год управление какво е станало след това.
58
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36 - прочети за Райхщадско споразумение, да видиш братята ти руснаци какви планове за имали. Цел номер 1 - да няма силна или сплотена голяма славянска общност, 2 - Русия е забранила съществуването на Санстефанска България, 3 - Русия получава влияние към зоните които иска и достъп до Черно Море. Никъде не се споменават интересите на България, а българите борели се за този момент са чакали отвън пред асмата. Твоите освободители въобще не им е дремело дали носиш фес или не. Интереси, г.лупак
57
1
 
7
 
! Отговори
С-500 преди 2 години
До джавелинчо: Ко речи ко?? :))))))))
56
17
 
6
 
! Отговори
Свалям шапка на преди 2 години
Агитките на Динамо Киев и Шахтер Донецк !Мачкат руските агресори, като куцо пиле домати !
55
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали доц. Бенатов е бил в Ленинград по време на ВСВ, за да направи това сравнение и точно поради тази причина ми се струва, че лъже. Ама много.
54
11
 
8
 
! Отговори
до Истината 63 преди 2 години
Руснаците няма да победят в партизанска Война.Те са тренирани за тотална Война. Това и правят в момента масово унищожение. Да виждаме в момента задържат силните си оръжия. Но това значи ли че е ОК да убият и уморят от глад 20 милиона човека?
53
12
 
12
 
! Отговори
Секс Маняк преди 2 години
След очертаващия се недостик на мъже в Украйна след войната, ще има много (милиони) Украинки с пръст където слънце не изгрява. ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН ИДА АЗ!!!!!! И нацията ще просъществува. Помните ли Чингиз Хан?? 2000 деца е направил - ШАМПИОН! Това е рекорд който си заслужава да преследваш - Благодаря Владимир Владимирович - ти си Бог!
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мариупол и без да е разрушен, прилича на Готъм Сити...мрачен, сив, студен, еднообразен. Има само едно пристанище, и туй то. В пълен контраст Одеса и Киев и Харков.
51
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1878г Сан Стефано е мираж Руснаците са подписали предварително договор са с Австроунгария освобождаване да Дунавко княжество това и получаваме. (Оставаме ВАСАЛИ на Високата Порта!)1885г - След обединението на Б-я, княз Батенберг е отзован. Заедно с всички руски генерали. Дадени сме на сърбите. Друг е въпроса какво мислят българските капитани.1913г. Румъния получава благословия да атакува България в гръб.1917г Руснаци в Добрич. прочети си "на руския войник" от русофила Ив. Вазов.
50
10
 
4
 
! Отговори
Джавелинчо преди 2 години
Скоро ще се видим в Москва !Ще изпратя снимка на Копейкин !
49
0
 
4
 
! Отговори
Една жена каза преди 2 години
....
48
1
 
13
 
! Отговори
Мужик преди 2 години
До 100000 армия.... Дааа , познаваме вече "джавелините" добре. То и рекламна брошурка имаше разпространена от американците . Джавелини. - Нуждаят се от специални сандъци за транспортиране ... лесно се повреждат... неизползваеми ако има наблизо сгради, дървета, ел.стълбове... лесно се отклоняват от целта при лошо време... нуждаят се от също толкова лесно чуплив команден пулт ... СТРУВАТ НАД 100 ХИЛ ДОЛАРА ... БРОЙКАТА... и още толкова за "командния" пулт...
47
3
 
17
 
! Отговори
До 50 преди 2 години
А докога ще се кланяме на ЕС и Нато? Изобщо не съм русофил, а реалист. Вие явно живеете в София. Не разбрахте ли, че София не е България. Ние сме като във война. Препоръчвам ви, да отидете до паметника в с. Гургулят. Отидете да видите, че няма път, той вече не съществува,на40 км от София.
46
0
 
8
 
! Отговори
Do 50 преди 2 години
Angli4anate sa 6teli da osvobodqt bulgaria, boje boje. Pii si hap4etata mom4e. V tezi vremena UK sa nai golemia sauznik na turcia. Naistina e jalko 4e ima tolkiva neblagodarnici kato tebe. To zaradi takiva kato tebe dnes sme robi na amerikancite ama tova nqma kak da go proumee6, prosto lipsa na IQ.
45
13
 
4
 
! Отговори
"Великата черве преди 2 години
армия" не може да се справи с шепа "фашисти"Смех,смех....направо си умрех ! Около Мариопол и Харков се валят хиляди матрьошки в калта....