Полша не изключва да изгони руския посланик там

Варшава е блокирала банковите сметки на руското посолство
24 мар 2022 18:11, Елка Василева
65
Полша не изключва да изгони руския посланик там
Снимка: архив, БГНЕС

Руският посланик във Варшава Сергей Андреев съобщи, че Полша е блокирала банковите сметки на посолството на основание, че средствата в тях може да бъдат използвани за финансиране на терористична дейност или пране на пари, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
"Нашите сметки са блокирани по решение на министерството на финансите и прокуратурата на Полша", каза Андреев в ефира на Първи канал на руската държавна телевизия. Като причина било посочено, че парите "от сметките може да бъдат използвани за изпиране на незаконно придобити средства или финансиране на тероризъм".

Вчера полското министерство на външните работи обяви, че гони 45 руски дипломати, заподозрени, че работят за разузнаването на Русия. Тя определи обвинението като безпочвено, припомня БТА.

Помолен да коментира експулсирането на дипломатите и това дали сметките на посолството са запорирани, полският премиер Матеуш Моравецки заяви: "Мога да кажа само в общи линии, че се занимаваме със замразяване на средства на Русия."

Полският заместник-министър на външните работи Марчин Пшидач отбеляза, че неговата страна не изключва възможността да бъде изгонен и самия Сергей Андреев, въпреки че такова решение все още не е взето.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова също коментира вчерашното решение, като каза, че броят на дипломатите, които Полша възнамерява да експулсира, съответства на броя на хората, които в момента работят в руското посолство във Варшава.  

Отношенията между Русия и централноевропейските страни, които са били част от сферата ѝ на влияние, отдавна са обтегнати, но конфликтът в Украйна значително увеличи опасенията и подозрителността към намеренията на Москва, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Мутрафонова кога?
14
10
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Поляците ще го цокат най много
13
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поляците за разлика от нас пратиха доста оръжия, браво определено ефекта е постигнат и Путлера е в калчищата, иначе посланника направо да го арестуват.
12
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изпратим Мутрофанова в Полша за 3-4 месеца! Ще се върне превъзпитана, по-тиха от тревичката.
11
3
 
22
 
! Отговори
Калимеров преди 2 години
Ако поляците не бях в НАТО, нямаше да са толкова ербап. Но те мразят руснаците от време оно и не им пука, осоненно след като са в НАТО и имат Ф35.
10
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала им правя на поляците.
9
9
 
3
 
! Отговори
BLM до т.шак преди 2 години
Те беларуските мъжленца са още по-к.рв.нца. по три ще си ги д.пя и ще пищят като женички с къси полички. И теб също като те набарам, хубаво ще ти го вкарам. Няма само жена ти да ми се наслаждава. Синчето ти на колко е? Готов ли е да го поря като риба?
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша днес се оказа че имала териториални амбиции към Западна Украйна.Схванете го Украйна е политически труп и лешоядите Полша и Русия летят над него а утре ще се наредят с териториални амбиции и Чехия и Унгария може дори Румъния да се уреди.С тоя ленинистки политически експеримент стил руска Македония се приключи.Дано поне успеем да приемем бягащите цивилни защото те ще го отнесат от тая цялата геополитическа ултрашитня с американо- руска миризма на евтин *** на Слънчака след 17 яли туристи
7
13
 
9
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Голям майтап са тия! :-) Обаче Путин няма да се занимава с тях. Ще им пусне Лукашенко.
6
13
 
4
 
! Отговори
BLM преди 2 години
Надушвам над.пени руски мъжленца, които ще ги обработвам докато плачат за черна паламарка. Russian lives don't matter.
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха тия какво се правеха на щайги, по морето, а полякините колко дашни бяха.
4
14
 
13
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Полша не им цепи басмата, ама там чиновникът поставен на позиция посланик, не смее да си отвори устата и да заплашва, а мълчи като руска п..ка пред черна паламарка.
3
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не ги дишам, дружината полска. Пуяци със страшно самочувствие.
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО ще воюва с Русия до последния Украински войник!
1
8
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НЕ СЕ Е СЪГЛАСИЛ С ПОЛСКИТЕ ЛЪЖИ ЗА УКРАЙНА !!!