Британското разузнаване: Офанзивата на Русия се провали

Москва ще пренасочи бойната си мощ към Донецк и Луганск
127
Британското разузнаване: Офанзивата на Русия се провали
Снимка: БГНЕС

Британското министерство на отбраната заяви, позовавайки се на разузнаването, че почти със сигурност може да се каже, че руската офанзива в Украйна се е провалила, предаде БНР.

Още по темата

Министерството на отбраната смята, че опитът на руските войски да обкръжат столица Киев не е успял заради сериозния отпор на украинските сили и някои успешни техни контранастъпления. Според министерството след като Русия казва, че ще намали военната си дейност около Киев, това може да се тълкува като "признание, че е загубила инициативата в района". От министерството на отбраната обаче посочват, че е много вероятно сега Русия да се опита да пренасочи бойната си мощ от север към офанзивата в районите на Донецк и Луганск на изток.

Междувременно в интервю за Скай нюз бившият премиер на Русия за периода 2000-2004 година Михаил Касянов заяви, че макар и да няма много доверие в момента между Русия и Украйна, "изглежда Москва сменя посоката". Макар и да няма примирие, а само заявка от Русия, че ще намали военните операции на север, това се приема като напредък, както с оптимизъм, така и с песимизъм, отбелязва Касянов. Той обаче допълва, че не смята, че има признаци, че Путин е готов на отстъпки и не вярва сегашните преговори да дадат плодове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британското и американското разузнаване традиционно не работят с достоверна информация или умишлено я правят такава ,все едно е кое от двете е факт е че няма правилна информация.Руснаците традиционно работят с достоверна информация но ни третират като врагове ,така че може да ни дадат дезинформация в момента.Украйнците информацията им минава през Азов , така че дори не я коментираме.Достоверна информация могат да ни дадат Испания ,Германия .Ние нямаме разузнаване ,затова България също не е състо
96
8
 
15
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Странна работа, според британското разузнаване Русия отстъпвала от киев а според американското не отстъпвала, а се прегрупирала! Хайде да си стиковат позициите съюзниците, че ни объркват!
95
6
 
9
 
! Отговори
? преди 2 години
До Анонимен 102 РАзбрахме колко си анонимен от посолствона на РФ. Айде спрете се с тая пропагнда зад....ци такив. Ходете в ГукаГ да сърбате попара с оцет.Друго тука няма да намерите, след няколко години и няма да има и кой да вика за вас.
94
13
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
СЛАВА НА УКРАЙНА!!!
93
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британското разузнаване: Офанзивата на Русия се провали - провали се вашият план за николаев където вложихте милиони дол.корабостроителният завод затова много се притиснявате за укрите сега им помагате в бг не знаят за ваще планове правителството на бг не распространява тази информация джонсън забрани
92
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено е да се провали с оръжията "Сделано в СССР"!!!
91
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен рушки тролей с "хората симпатизанти на Русия".дрогаре, нормалните хора никога няма да симпатизират на фашистка просия. Айде бягай сега до Мутрафонова да си вземеш хонорара в рублей.
90
2
 
1
 
! Отговори
Абе преди 2 години
До Анонимен... Колко си подготвен! Предлагам ти да напишеш книга. Може да я озаглавиш "Записки на диванния стратег".
89
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди войната - Украйна пада за 11 часа, след началото на войната - Киев пада за 3 дни, месец по-късно - това не е отстъпление , това е специална военна операция по деескалиране на напрежението.
88
9
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Мечката си счупи зъбите в Украйна.Сега реве от болка и бяга обратно към Русия.
87
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак пропаганда и дезинформация.
86
20
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 години
В момента в Мариупол завършва унищожението на елитните украински сили. От 14 000 са останали само 3000. Чувалът е фатален. Останките са изтласкани от жилишните части на града и се крият в Азовстал. Изтреблението е смазващо.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тодор-Тя си има намерения, ама нещо диаметърът на руската дюппкка излезе много по-малък от диаметъра на украинския телеграфен стълб. Но да си призная, геройски се опита го вземе целия, чак до полската граница. Но, какво да правиш - душата иска, но дюпкката не може да го поеме.
84
6
 
17
 
! Отговори
интересно преди 2 години
До Хаха Не си ли забелязал, че историята вече не се пише само от победителите, а от целия заобикаляш свят.Именно останалите казват, че една раша която се хвали със своята армия и лудите танкити затъва до шията в лай..та които надруби.Сега започва да си сърба попарата, казано по нашенски. Всички други IP-та от посолството на РФ да ходят в гората за гъби
83
19
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Украйна изгуби една трета от територията си, наполовина окупирана, критична инфраструктура унищожена, армията изпокрита при цивилните по панелките в населените места... но пък иначе спечелила войната. Чак е смешно.
82
11
 
20
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
То това(че офанзивата се провали) и моето куче го разбра.За 35 дни рухна митът за непобедимата руска армия.За 35 дни Русия НЕ можа да вземе Киев.НЕ можа да превземе Харков.Не можа да превземе Одеса.Това са трите най-големи града на Украйна.Те дори още не са превзели Мариупол. Градът е унищожен,но НЕ и превзет от руснаците.
81
16
 
10
 
! Отговори
Путинова Русия преди 2 години
Губи Войната, а Украйна губи излаза си на море..
80
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинова Русия губи войната катастрофално. На 9 май ще има траурно шествие вместо парад на победата...
79
26
 
13
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
Русия засега няма намерение да превзема Киев. Между другото украинската столица си е все така обградена. Целта е да се ангажират украинските военни сили при Киев, за да не помогнат на групировката в Донбас.
78
18
 
15
 
! Отговори
до фактите преди 2 години
кое е изгубила бе, Крим има връзка с Русия по суша. Северокримския канал подава вода към полуострова вече. Украина е отрязана от Азовско море. Унищижен военния и флот. Това малко ли е. Ако някой е имал иьея фикс да превземе Киев за 5 дни, от Киев трябваше да стане Алепо или Мосул