Руските войски окончателно се оттеглиха от Киев и Чернигов

Те ще се преоборудват в Беларус и Русия
7 апр 2022 08:50, Петя Славова
104
Руските войски окончателно се оттеглиха от Киев и Чернигов
Снимка: БГНЕС

Руските войски окончателно са се оттеглили от района на Киев и Чернигов. Това съобщава високопоставен служител на Пентагона, предаде БГНЕС, позовавайки се на ВВС.

"Руските сили, които бяха близо до Киев и Чернигов, се оттеглиха, за да се консолидират и преоборудват в Беларус и Русия".

Още по темата

По-късно и говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че "руският президент Владимир Путин "не е постигнал нито една от своите стратегически цели в Украйна". "Той поема контрола само над малки населени места.... Руските войски не са превзели Харков".

Изявлението на Кърби идва дни след като Русия обяви, че ще съсредоточи усилията си върху източния украински регион Донбас.

Високопоставен служител на Пентагона, пожелал анонимност, каза, че руските войски може да се върнат към Киев в бъдеще.

Според мозъчния тръст Институт за изследване на войната руските части, които се оттеглят от околностите на Киев, едва ли ще се върнат в скоро време.

От 130-те руски батальона, изпратени в Украйна, над 80 все още остават в страната, каза служителят.

Поне 24 000 руски войници са се изтеглили от Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: УкрайнаРусиядонбас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските трактори биха руските танкове
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стара поговорка - като видиш някой да отстъпва назад, пази се, той се засилва.
80
12
 
8
 
! Отговори
Коректор преди 2 години
Руските войски окончателно БЯХА ИЗРИНАТИ от Киев и Чернигов
79
7
 
8
 
! Отговори
6557454 преди 2 години
До джоКакво рухване, бе? Кой се изнесе като бит *** от Северна Украйна? Нали щяха Киев да превзимат, нали 65 км колона имаха там...на парад ли тръгнаха да си показват безаналоговите москвичи? :D Толкова бой не бяха сънували, че ще ядат и то за няколко седмици. Стотици клипове в нета на гърмящи москвичи по земя, въздух и море. Единственото, което направиха, е да разстрелват цивилни и това им беше.
78
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това изтегляне е да завъртят обръча на ония гадове които бомбардират Донецк от 8 години до днес.
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо инфото е от Пентагона?
76
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност истината е, че руска армия вече почти не съществува - украинските тигри победиха още преди месец, сега само прочистват остатъците. Унгария и Полша вече са на територията на т. нар. Русия. Очаква се съвсем скоро и десант на американски военни, които да довършат империята на злото завинаги. Да се готви Китай. Велика Русия - ХА ХА ХА! Дъра-бъра...
75
8
 
7
 
! Отговори
джо преди 2 години
Коментарите са абсолютно изсмукани и целят да направят впечетление за големи съпротиви на Украинските сили. В същността на проблема е до колко ще рипат Украинските войски до тоталното им рухване.
74
2
 
7
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Както преди 80 години-цяла Европа(плюс още САЩ и др) срещу Русия.Колелото на ИСТОРИЯТА!А историята явно не е добра учителка,но е много лоша възпитателка.И после дълго време някой го боли много силно....
73
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е разгромяване на ВСУ в Криматорск.Това са им последните военни на украинците.Останалите са бандити които се крият в градовете зад мирни жители.
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците са почнали да обстрелват и палят корабите в пристанището на Мариупол. Знам че нашите са там засега няма инфо по нашия. Тук едва ли ще съобщят това до утре, първо чакат одобрение от премиера иначе не пишат вече и времето.
71
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те още първите часове на операцията бяха в Киев.Винаги могат да се върнат там.По всяко време.
70
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с непобедимата руска армия,която се оказа едно голямо нищо? Ще има ли парад на 9 май? Руснаците станаха за посмешище в Украйна!
69
8
 
10
 
! Отговори
Кашпировски... преди 2 години
Щом Сибир иска излизане от РФ , ЗНАЧИ ГАЗПРОМ ЩЕ РЕЗНЕ ГЛАВАТА НА ПУТИН, ЗАРАДИ НАРУШЕНИТЕ СДЕЛКИ И ЛИПСАТАНА СВЕЖИ ПАРИ!... НЕИЗБЕЖНО Е..!
68
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вова Подкин си мислеше,че в Украйна войната ще е като тази в Чечня.Че ще се бие с брадясали козоеби,които стрелят с калашници направени на струг в някое мазе.Да,но се оказа не.Вова е един провален политик и провален човек.Той въвлече Русия във война,която никога няма да спечели.Парите няма да му стигнат,че да отбие партизанската война,която ще му водят украинците още 1000 години ако се наложи.Украинците за разлика от простите българи имат историческа памет и помнят какво им направи СССР.
67
5
 
9
 
! Отговори
Картечар преди 2 години
Как са ги допуснали да отстъпят? Къде са били съветските картечари да ги затрещят? Голема грешка тавагишч Путин, голема шъ знайш.
66
6
 
2
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Бре пак не ме разбра! Явно не си кой знае колко умен! Ама то тука путинофилията е толкоз умна ко да праиш! Дано да не ви плащат много за това, че ги подкрепяте, че то като ви гледам знанията и дереджето ...! Та пак да кажа путин е влизал в киев! Но преди години! *** ти сега се врътка, като баш ***, и почна да ми разправяш за мариопол! еми земи се оточно сам със себе си за киев ли става въпрос за путин ли за лос анджели ли или за некой друг град пак тогава ми пиши глупости!!!
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нененците и чукчите са против войната в Украйна.
64
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великата руска армия,която денацификира и демилитаризира само стари бабаки,кокошки,бензиностанции и хранителни магазничета.Ония ден пак пуснаха клипове как крадат перални,климатици,телевизори,лаптопи,*** и т.н..Руската сво...лоч никога няма да се промени.Винаги ще си останат едни и същи унтерменшени.А техният лидер Вова Подкин има още малко власт и живот.Подкрепяли го били!?Лъжи и манипулации.Подкрепят го само дъртите ***,а младите хора ги е страх да говорят,че да не идат в затворите.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наложете им санкции. Защо се изтеглят?!