Зеленски: Русия воюва с неопитни войници на срочна служба

Според него твърдения на окупаторите за "чудесно оръжие" свидетелстват за провал
19 май 2022 07:10, Петя Славова
322
Зеленски:  Русия воюва с неопитни войници на срочна служба
Снимка: БГНЕС

Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие" свидетелстват за пълния провал на нашествието ѝ в Украйна, заяви тази нощ украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, цитирано от УНИАН.

Още по темата

"Един от представителите на руската държава съобщи, че окупаторите били започнали да използват в Украйна. Уж за икономия на ракети", каза той. По думите му внимание привлича фактът, че на руската армия се налага да икономисва ракети, след като е изстреляла по Украйна над две хиляди ракети, които явно са били "основната част от техния запас от ракети". Зеленски отбеляза, че с повечето от руските ракетни удари досега е била унищожавана гражданска инфраструктура "без какъвто и да било стратегически военен резултат".

Според украинския президент всички са видели как воюва Русия - с неопитни войници на срочна служба, с мародери, които "за пръв път виждат нормална битова техника", със стара съветска бронетехника без съвременна защита и забранени фосфорни бомби, които опожаряват училища и жилищни сгради.

Володимир Зеленски припомни, че в пропагандата на нацистка Германия е има термин "вундервафе", сиреч чудесно оръжие, предава БГНЕС.

И сега Русия, колкото по-ясно осъзнава, че няма шансове във войната, толкова повече говори за някакво ново оръжие, което да осигури прелом във войната. "Всичко това свидетелства за пълния провал на нашествието", заяви президентът на Украйна в редовното си видеообръщение към сънародниците.

Вчера руският вицепремиер Юрий Борисов, цитиран от ТАСС, съобщи, че в Украйна вече се използва най-новият лазерен комплекс "Задира", който е по-мощен от предшественика си "Пересвет". По думите му такъв комплекс може "свободно да сваля различни класове дронове", като спестява изразходването на скъпи ракети от типа "Панцир".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
6
 
15
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Безспорно на война се лъже много от всички,но това което прави украинската пропаганда подкрепена от британската и др.надминава всякакви познати граници -аз се замислям дали гьобелсовата пропаганда е била по-яростна!? Първо за убитите руски войници и унищожената техника-ами ако е така,Украйна печели войната,а не да се отбранява и войниците и да се предават в плен;много руски генерали убити и вече няма кой да командав?Путин тежко болен?Шойгу изчерпан?Русия свършва точните ракети?И само това ли...
183
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камък върху камък няма да остане в тази Украйна, милиони ще избягат, територии ще загубят и без значение колко зле се преставя Русия няма да си ги върнат, но Зеленски продължава да се бори за своя холивудски Оскар. Дори и нашите държавници не биха си превърнали народа и страната в пушечно месо за чужди интереси.
182
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са толкова неопитни, твойте азовци защо се предадоха.
181
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молете се да НЕ дойде другия Путин , Дамаск ще бледнее пред Киев !
180
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти с кво воюваш американски дронове и други американски живи и неживи сили платили ти да им го клатиш и да клатиш цяла Европа
179
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше един филм "Зеленото чудовище "!
178
0
 
25
 
! Отговори
тя преди 1 година
А твоите "олитни " азовци къде са ?!
177
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами щом с " неопитни" те гази какво ли ще стане като дойдат опитните, а зельо?
176
1
 
13
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
Да де, ама нарко-нацисткият клоун да не бере грижа за РФ,и да не ни успива за пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие",както и за свидетелства за пълния провал на нашествието.По-добре да помисли за безкрайните колони на жалки военнопленници от укро-вермахта,чиито кадри обиколиха света и показаха нагледно кой търпи поражение.Уж "евакуирани", а то капитулирали. Укро-нацистката хунта ще разбере откъде изгрява слънцето- откъм ДНР, откъм Урал, или откъм зад него..
175
12
 
2
 
! Отговори
специалисти преди 1 година
Българскя русофил е много компетентен винаги с непрани *** и разцепен отзад.
174
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че е вярно е вярно. Но пропуска факта, че Украйна също не воюва с специални сили и тренирана войска, мобилизираха всички мъже от 18 до 65.
173
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, Зельо воюва със закоравели престъпници, пусна ги от затворите. Пък Русия с "неопитни" войничета. Ами кой с каквото има, ама гледам, тия "неопитните", много опитно "евакуират" в Азовстал.
172
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, колко има да теглиш още мойто момче ... руснаците няма да те бутнат с пръст за да видиш твоите хора как те изяждат ... много украински военни се предават защото нямат подкрепа от Киев. Тези които наистина отидоха да защитават родината. А, не да си правят селфита около Киев. Защо не отидеш на фронтовата линия с братята Кличко и музикантчетата да видиш какво правят там твоите хора. Бог може да ти прости, но съдбата не прощава.
171
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да Зеленчо , поживем -увидем !Важен е крайният резултат !
170
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приз , за най-добър КОМЕДИАНТ , много е кадърен , нека Запада да си го вземе за ТАЛИСМАН !!
169
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашият Брендо прекалява вече !
168
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалността... А щатите КАК НАПАДАТ , и само техните войни били ''хуманни'' , или бРъкам !Защо няма протести в Бг за войните / в момента / в Йемен и Сирия , там не загиват мирни граждани '' нали'' ???
167
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сами си го вкарва , защото май НЕОПИТНИ са западняците които воюват на страната на Украйна , особено французите в Азовстал !Колко пъти Макрон ходи при Путин да се моли да ги пусне ?
166
5
 
25
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Русия била воювала с неопитни войници...Самият ти гордо пльосна преди седмица мобилизация за 1 млн. украинци... те какво, да не са някаква скрита професионална армия, чакала в склада?!Божкее
165
28
 
10
 
! Отговори
Реалността преди 1 година
русия вероломно нападна чужда съседна държава без никаква причина, с армия която се води 2 в света а нападнатата държава има армия 22 в света. Русия в момента е в позорна и срамна ситуация и св чуди как да постъпи след като много по слаба армия громи уж 2 в света по всички линии. Освен това русия ще си понесе последствията от агресията за мнооого години напред.