Зеленски: Ужасяващи жертви взима битката за Северодонецк

Руските сили контролират до 80% от града, но не са го превзели
14 юни 2022 06:15, Анисия Иванова
449
Зеленски: Ужасяващи жертви взима битката за Северодонецк
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че битката за Северодонецк взима "ужасяващи" жертви, тъй като руските сили искат да превземат стратегическия източен град.

"Човешката цена на тази битка е много висока за нас. Тя е просто ужасяваща“, каза Зеленски в Telegram в ежедневното си обръщение към украинския народ снощи. „Битката за Донбас без съмнение ще бъде запомнена във военната история като една от най-жестоките битки в Европа“, добави той.

„Имаме работа с абсолютно зло. И нямаме друг избор, освен да продължим напред и да освободим нашата територия“, добави Зеленски в обръщението си в Telegram, призовавайки Запада да доставя повече оръжия на украинската армия.

Регионалният управител на Луганска област Сергей Гайдай уточни по-рано в понеделник, че руските сили контролират до 80% от Северодонецк, но не са го обградили или превзели заради яростната украинска съпротива. Той добави, че евакуацията от града и достъпът до него са невъзможни, тъй като последните мостове са взривени.

Съседният град-близнак Лисичанск също беше обект на интензивен руски обстрел, каза Гайдай. Луганска и съседната Донецка области са част от рускоговорящия регион на Донбас, където украинските сили се бият срещу промосковските сепаратисти от 2014 г. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
3
 
15
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 1 година
Сега ли го разбра??? Това , човече, е война, а не комедия. Преди да започнеш да говориш и да действаш, да беше попрочел това- онова от историята на войните. САЩ и НАТО ще ти дадат оръжие, но не и войници. А Путин просто чака зимата, за да си свърши работата, както през ВСВ.
326
5
 
11
 
! Отговори
А преди 1 година
Грешката на Путин беше, че вярваше, че има достатъчно непромити мозъци в Украйна, които да помогнат да се сменят властите в Киев. С подкрепата на т.н. Запад, денацификацията отпадна. Сега Путин събира руснаците в Източна Украйна в санитарен коридор от от Донбас до Крим. Раздават се паспорти на РФ на всеки желаещ. Възстановяват се разрушенията.
325
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антихрист промита глава си ти не грамотник *** и защитаваи
324
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алеко Константинов също е критикувал България и българите чрез своя герой и какво от това. Аз го цитирах по памет по надолу. Русофобите какво постигат с тази неприятна опорка. Показват колко са посредствени те самите русофоби като *** хич ги няма.
323
3
 
18
 
! Отговори
моля? преди 1 година
как така? нали избивахте руснаци с хиляди, а вие губехте по 100-тина човека? нали напредвахте и щяхте да си върнете териториите? и са изведнъж голяма човешка цена сте били платили и искате още оръжия... Докато ти клоун комик не легнеш под земята така ще е!
322
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и теб да те вземат кукличко сащ и борис джонсън как искат тека се бъзикат стеб
321
22
 
4
 
! Отговори
Антихрист преди 1 година
Руските терористи като същински антихристи палят православни църкви! Нищо чудно нали са под юрисдикцията на руския патриарх-антихрист Кирил или по-точно другаря атеист полковник от КГБ Владимир Михайлович Гондяев член на комунистическата партия, която седемдесет години палеше и разрушаваше църкви, убиваха православни свещеници! Сега техните озверели руски потомци заедно с чиченския башибозук техни верни ортаци, продължават в същия дух да рушат и унищожават един християнски народ!
320
3
 
16
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Само въпрос на време е украинците да запукат Зелински за тая *** която им подложи .... Мда ще победим Русия , мда !?
319
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин=Хитлер + всички русо-путинофили
318
15
 
2
 
! Отговори
руски ценности преди 1 година
Руската империя е първата Европейска държава декриминализирала зоофилията през 1903 г. Съветска русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма. През 1922 г. русия декриминализира инцеста, който и досега е легален! Руснаците като са толкова "морални" защо търпят това? Защото грехът им харесва! Руски лицемери! Плюете САЩ и ЕС че били "грешни" а пък не виждате че сами вие цели сте изтъкани от грехове. Тръгнали да вадят сламката от очите на другите а пък не виждат гредата в своето око!
317
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като сте небоеспособни защо се сражамате?
316
2
 
0
 
! Отговори
Дж. Флетчър преди 1 година
До Дж. Флетчър: "няма по-жалки *** от тези, които използват моето име".
315
1
 
9
 
! Отговори
Коридор от Азот преди 1 година
Интерфакс: Ръководени от хуманни принципи, въоръжените сили на Русия и формированията на Луганската народна република са готови да извършат хуманитарна операция за евакуация на цивилни. За целта от 08:00 ч. московско време до 20:00 ч. московско време на 15 юни се открива хуманитарен коридор в северна посока към град Сватово на Луганската народна република.
314
0
 
6
 
! Отговори
кк преди 1 година
бело има ли
313
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Командата на Зеленски е " кръгом и пак напред".
312
1
 
19
 
! Отговори
Пешко преди 1 година
Ами ти си виновен за жертвите,
311
7
 
3
 
! Отговори
Парадокс преди 1 година
До До русофил - пак си извадил нещо от контекста. Но мед ми капе на сърцето да цитираш ТОЧНО Жириновски. Нямаш капцитет да го разбереш, но съм полъскан! :)
310
2
 
1
 
! Отговори
До русофил преди 1 година
До жалка папагалщина! "Спасяване на Русия" от Владимир Жириновски. 1997 г.
309
9
 
2
 
! Отговори
Влад. Жириновски преди 1 година
"Когато Александър I помоли (Николай) Карамзин да преразкаже съдържанието на многотомната си работа за историята на русия с две думи, ученият отговори: "мога да го направя с една дума: КРАДЪТ - каза Карамзин просто"
308
0
 
12
 
! Отговори
жалка папагалщина преди 1 година
По какво ще познаеш про-западни леваци опитващи се да садят русофобия? По 'цитататите' които преписват - нито знаят откъде са, нито от кога са , нито от кого са, нито по какъв повод са казани - НИЩО! , нито дали са достоверни - НИЩО! Простите папагалчета, просто повтарят! ( и да! -огледалото ядосва маймуните. ;) )