Зеленски: Ужасяващи жертви взима битката за Северодонецк

Руските сили контролират до 80% от града, но не са го превзели
14 юни 2022 06:15, Анисия Иванова
449
Зеленски: Ужасяващи жертви взима битката за Северодонецк
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че битката за Северодонецк взима "ужасяващи" жертви, тъй като руските сили искат да превземат стратегическия източен град.

"Човешката цена на тази битка е много висока за нас. Тя е просто ужасяваща“, каза Зеленски в Telegram в ежедневното си обръщение към украинския народ снощи. „Битката за Донбас без съмнение ще бъде запомнена във военната история като една от най-жестоките битки в Европа“, добави той.

„Имаме работа с абсолютно зло. И нямаме друг избор, освен да продължим напред и да освободим нашата територия“, добави Зеленски в обръщението си в Telegram, призовавайки Запада да доставя повече оръжия на украинската армия.

Регионалният управител на Луганска област Сергей Гайдай уточни по-рано в понеделник, че руските сили контролират до 80% от Северодонецк, но не са го обградили или превзели заради яростната украинска съпротива. Той добави, че евакуацията от града и достъпът до него са невъзможни, тъй като последните мостове са взривени.

Съседният град-близнак Лисичанск също беше обект на интензивен руски обстрел, каза Гайдай. Луганска и съседната Донецка области са част от рускоговорящия регион на Донбас, където украинските сили се бият срещу промосковските сепаратисти от 2014 г. /БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
10
 
6
 
! Отговори
Ескадрон гази рашки преди 1 година
Да се подиграваш на украинците, че бранят земята си е показателно. Ботевата чета, когато е стъпила на българска земя е намерила само ДВАМА бунтовници сред местното население. Познато ли ви е ?..... наведете се още, по-ниско и по-ниско. Заслужавате си и доганчо и Тиквата и *** и Киро и онзи маркуч с дивана.
366
18
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 година
слава Украина- слава нации.Смърт на путлерофашизмъ- свобода за народите.
365
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свободата се цени когато за нея се бориш и жертваш. Страхува се Андрешко от завръщането на Ванка с танка, за това тарикато лукави се почесва и подсмърча. Украйна - СЛАВА! Слава Героям! ,, Честно без страх - като шепа Спартанци пред сганта на Ксерса"
364
2
 
30
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
И какво накрая украинците ще разберат, че са ги лъгали и всичко е било напразно и всичко е било в името на нечии чужди интереси!
363
1
 
20
 
! Отговори
ни са знай преди 1 година
Хей ***, същия резултат мойеше да постигнеш без нито един загинал за чужди интереси войник, и също така много още полезни опции.Но е нужно да имаш макар и малко акъл, но навреме!Нравится, не нравится, сега трябва да го понесеш, резултата!
362
5
 
27
 
! Отговори
Докога преди 1 година
Докога ще ни съсипвате дена с този предател на Украйна и убиец на украинския народ!
361
3
 
19
 
! Отговори
До Селенски преди 1 година
Малко ви е брато, ако бях на Путин вече да сте само прашоляк
360
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но НЕ СА .Ами ще са,утре или другата седмица.Важното е да има повече жертви.
359
2
 
15
 
! Отговори
ПЙД преди 1 година
Този вече прекали да плаче като....
358
2
 
25
 
! Отговори
.. преди 1 година
той от толкова материал май забрави за преговорите за мир ?! ако си нормален украйнец трябва да го линчуваш този.. досега да се бяха разбрали, а този само ги насъсква да им завзема накрая и не само планираното и да дадат максимум жертви укритата
357
0
 
11
 
! Отговори
Митко преди 1 година
Сергей Гайдай регионалният управител на Луганска област? На по-малко от 3% от областа? Ха-ха-ха!
356
30
 
2
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
След война с НАТО педеРассия ще има ново име - ЯдренКратер, хихихи
355
12
 
2
 
! Отговори
Петър Първи: преди 1 година
"с другите европейски народи целите могат да бъдат достигнати с човеколюбиви методи. С руснаците не е така. Ако не бях строг, то отдавна вече нямаше да владея руската държава и не бих я направил такава, каквато е. Имах работа не с хора, а с животни, които искам да превърна в хора"
354
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава кокаина ,в сащ защо няма украински бежанци ,а тичате в България
353
3
 
25
 
! Отговори
Не е лесно преди 1 година
Да си наркозависим.
352
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, защо втори ден непрекъснато обстрелвате Донецк? Само жилищни сгради и родилен дом, а там няма военни. Долен ***.
351
12
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
''Първия ден бог създаде земята, на втория ден - небето, на третия ден трябваше да ни даде Киев'' - Патриарх Кирил.
350
31
 
8
 
! Отговори
Чернишевски: преди 1 година
"мизерна нация (руснаците), нация на роби, от горе до долу все роби" Робите най-много мразят свободните хора и тези които се борят за свободата си, така както евнусите мразят истинските мъже! Украинците са свободни и искат да останат свободни. Но русоробите искат от украинците да се предадът на руснаците за да станат роби като тях. Ама няма да стане! Затова руските роби изпитват неистова омраза към украинците защото имат смелостта да се борят за свободата си и не искат да станат роби на руснацит
349
27
 
7
 
! Отговори
Тургенев: преди 1 година
"руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят"
348
11
 
12
 
! Отговори
Жужи е жена преди 1 година
Ниските мъже произвеждат по-малко тестостерон и имат комплекc за малоценност