Русия заяви подкрепа за Сърбия при създалата се ситуация в Косово

Ние сме редом до косовските сърби, заяви говорителят на Кремъл
1 авг 2022 14:20, Елка Василева
95
Русия заяви подкрепа за Сърбия при създалата се ситуация в Косово
Снимка: архив, БГНЕС

Москва подкрепя Сърбия при създалата се ситуация в Косово и намира за неоснователни исканията на властите в Прищина към косовските сърби във връзка с автомобилните регистрационни табели и личните карти. Това съобщи пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Ние, разбира се, абсолютно подкрепяме Сърбия. Ние сме редом до косовските сърби. Смятаме, че това са (изискванията на косовските власти - бел. ТАСС) абсолютно необосновани искания, каза Песков.

Косовското правителство беше решило от днес да започне издаването на временен входно-изходен документ, който да заменя издадените от Белград лични карти при влизане в страната.

Същевременно се предвиждаше от днес да започне смяна на издадените в Сърбия регистрационните табели на автомобилите, които се карат в Косово. Мерките, които са реципрочни, засягат най-вече косовските сърби, които живеят в предимно в Северно Косово.

Косовските власти бяха принудени да отложат влизането в сила на тези решения с един месец, след като косовските сърби започнаха масови протести вчера и блокираха пътища.

Косово обяви независимост през 2008 година и е признато от над 100 страни. Сърбия и Русия обаче не признават косовската независимост.

Песков каза днес още, че въпросът за евентуалното влизане на Сърбия в Организацията на договора за колективна сигурност все още не е на дневен ред. Освен Русия в Организацията, която представлява военен съюз в рамките на Обществото на независимите държави, влизат Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Невъзможноруснаците ще ги бомбят от русия през българия сърбите ще счистят да видим пво как ще работи в бг
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
покрепят ги ама лукашенко им го каза вчера , сърбия да не седи на 3 стола,сърбите ходят и бият колене батушка памаги, после до брюксел Русия знае това
73
2
 
4
 
! Отговори
На върбе преди 1 година
Рано или късно сърбите ще ядат албанския бayp, а руснаците даже вазелин няма да могат да им пратят, защото светът е затворен за тях по суша, въздух и вода! Скоро и за Сърбия!
72
1
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Клоуните от дб имат втори шанс да "борят кремълското джудже", ей го на Косово на 80 км от границата айде вкупом, грабвайте пушката и освободете страната ни от присъствието си, само че да пишем от клавиатурата е най-лесно ;) !!!
71
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия Не признава Косово ,а признава Крим :))Какво лицемерие :)
70
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия скоро няма да е никакъв фактор. Путин унищожи тая държава с тъпотата си.
69
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсят си го шиптарите. И ще си го намерят.
68
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58 време за разходка до Берлин: само че Америка не дава оръжие. Дава го на други,които ще се разходят до Москва много скоро .
67
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците не знаят че Косово не е на п-в Крим.
66
14
 
7
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Ей те пак на всяко гърне мюрдия рашистов,с Украйна се оправиха сега на сърбите ще помагат,само че фактите са следните всички досега който са имали взема даване с руснаците сега са мизерници както и ние ,каквото и да бръщолевят русофилите такива са фактите дайте един пример Куба ,Сигорно или Ангола,,Мозамбик, Танзания,Етиопия сега икономически тигри ха ха
65
1
 
12
 
! Отговори
358 преди 1 година
Хора, не търсете конфликти, реваншизъм и не прокламирайте национализъм, борене се за мирно решаване на проблемите. Много бързо се забравиха жертвите и трагедията на ВСВ. Бдете, нежен е МИР!!!
64
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
американците сега там ли ще направят война?
63
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските националисти са събират по площади в градовете и скандират имена на европейски градове, които трябвало според тях да са в Русия (Прага, Варшава, Берлин, Константинопол(Истанбул) ...
62
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кой я пита азиатската коочина? Или се праим на велики?
61
13
 
11
 
! Отговори
Невъзможно преди 1 година
*** самальоти, които се готвят да пратят помощ на брацка Сэрбия, да се откажат, защото полетите им са тотално забранение над ЕС и ... ще бъдат сваляни, а джуджаците знаят това повече от добре.
60
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия е трябвало да участва във войната от 1878г,но всъщност само окупира българските земи в Поморавието. А сърбите са искали Трън,Дупница,Кюстендил.Сръбската лакомия граници не познава.Румънците поне активно участваха във войната и получиха Северна Добруджа. Изглежда идва време разделно,всеки който е получавал подаръци в миналото ще трябва да се раздели с тях
59
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сръбите кога са ни нападали, винаги сме ги биели. Само Русия ги е спясвала да не ги окупираме.
58
10
 
6
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
До Анонимен 58 --- те веднъж се разходиха до там със спомоществователството на щатска и британска военна техника, но СЕГА ако се движат с подобни крачки, можем да ги очакваме в Берлин през 3017-та в чест на 200 гадини ВОСР. LooL
57
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до: 58 А с какво? Зеленски смачка повече от половината им танкове! Тъкмо да има скрап за Азовсталь след войната!
56
2
 
20
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
Руската разходка до Берлин им струва над 20 милиона жертви. Какво са ти направили руснаците че им пожелаваш подобно?