Кремъл още настоява, че има заплаха за мръсна бомба от Украйна

Москва иска да предизвика активен отговор, заяви Песков
26 окт 2022 18:00, Петя Славова
39
Кремъл още настоява, че има заплаха за мръсна бомба от Украйна
Снимка: БГНЕС

Кремъл заяви, че активно ще продължи да настоява пред международната общност да обърне внимание на руските опасения, че Украйна може би има намерение да взриви мръсна бомба, предаде Ройтерс.

Москва иска да предизвика активен отговор от международната общност, каза пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата
Киев и неговите западни съюзници отхвърлят руските твърдения и изразяват тревога, че Москва ги използва като претекст за допълнително изостряне на конфликта в Украйна, предава БТА.

Кремъл също така заяви, че евентуална размяна на затворници със САЩ за освобождаването на американската баскетболистка Бритни Грайнър трябва да бъде договорена дискретно.

Песков отказа да коментира вчерашното решение на съд в Москва, отхвърлил обжалването на Грайнър, която излежава 9-годишна присъда в Русия по обвинения в трафик на наркотици.

Кремъл заяви, че Москва може да прехвърли на руски компании активите в четирите украински региона, анексирани от Русия миналия месец. Според Песков е очевидно, че "изоставените активи не могат да стоят неактивни" и правителството ще се заеме с въпроса.

Украйна, нейните западни съюзници и огромното мнозинство от страните в Общото събрание на ООН осъдиха обявената от Русия анексия като незаконна, отбелязва Ройтерс.

Кремъл каза също така, че руският президент Владимир Путин не е поздравил новия британски премиер Риши Сунак за избирането му на поста, посочва ТАСС. "В момента Великобритания спада към категорията на неприятелските страни, затова не беше изпратена (поздравителна) телеграма", заяви Песков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Ставри преди 1 година
*** тоз пълен алкохолик бе хора.
22
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
В Британия всичко е наред, самоооо телеграмата от Москва липсваше!
21
1
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Намерете друга снимка на тоя че вече взех да го сънувам такъв озъбен !
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алкохола убива мозъчните клетки и мисловнатадейност В Кремъл няма здраво мислещи хора има пиещи на великата руска водка
19
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 1 година
Преди войната в Русия е имало десетки хиляди заводи на чужди фирми.Там са работели милиони руснаци.Изкарвали са добри пари и са живяли добре.В YOUTUBE има клип за завод на Бош в гр Енгелс.Правели са електроинструменти.Допреди войната...
18
0
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
Руснак трезвен-само преди да се роди-(не е сигурно) и 2 дни след като умре!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя руснак някога ще го видим ли трезвен?
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада само чака грешка от Кремъл, за да изсипят атома. Тогава вече връщане нема.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
единственото мр.ъсно нешо в тази война са главите на хората в Кремъл
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук комшията пита как върви 2-седмичната специална операция ; какво да му кажа?
13
1
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
РУСКИТЕ ЛЪЖИ , ПРОСТОТИИ И ГАДОСТИ СА БЕЗКРАЙНИ ....ТЕ ОТ ТОВА ЖИВЕЯТ!
12
0
 
6
 
! Отговори
Дон Домат преди 1 година
Кой още вярва на рассия? путин, лавров и захарова се кълняха, че няма да нападнат Украйна, пък вече 9 месеца убиват цивилни, жени и деца, рушат къщи, църкви, театри; Лъжат, че не водят война, а нещо наречено операция, пък убиха стотици хиляди украинци и руснаци; Понеже е операция щяха да участват само военни по договор, пък на 9 месец хоп - мобилизация; Уж 300 000 мобилизирани, а реално 1 000000; Уж печелят войната, а бягат и крадат... Лъжата и терора са вековна традиция в рассия.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мръcните бомби са изпърдяните съветски ядрени оръжия. Не сте сигурни изобщо дали ще има експлозия или само ще поръси ядрен прашец поради отдавна изтеклия срок на годност. За да си турите тенекията отзад измислихте и провокацията която готвел Киев с мpъсна бомба.
10
13
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Киевските наркофашисти ( под британско давление) са изготвили макет на ракета Искандер и са я наблъскали с отработен ядрен материалон тяхна АЕЦ и ще явзривят в района на Чернобилската АЕЦ все едно са свалили ракета истреляна от Русия носеща тактически ядрен заряд. С такава провокация наркоКиев се стреми да предизвика намеса на НАТО в Украйна което ще доведе до пълномащабна ядрена война. Не случайно днес Русия приведе в бойна готовност (маскирано като учения) ядрината си стратегическа триада.
9
3
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
Обичам печено руско свинско на ядрена скара....!
8
2
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
ДА ИМА ЯДРЕН УДАР , БЕ....ИСКАМ ПЪРЖЕНО КОМУНИСТИЧЕСКО МЕСЦЕ....ОТ КРУШОВСКА *** ЗА 1-КОПЕЙКА....!!!!!!!
7
2
 
9
 
! Отговори
ядрен удар ще има преди 1 година
Виж оня със бомбите какво пие и как е ментално ? Аз и нон стоп да пиша за атомно оръжие бомба нямам ! Както началника ти отричаше до последно че война със Украйна няма да има, така сега отрича, че подготвя нещо и сто бомби да взриви във Украйна вие все ще пишете ,че украйнците сами са си ги взривили !
6
4
 
9
 
! Отговори
ядрен удар ще има преди 1 година
Какви сини каски и мир -- за Путин мир без марионетно правителство нямащо нищо общо със НАТО и ЕС няма -- защото Украйна щяла да се въоръжи и пак да го нападне ??? както винаги горката жертва Русия ,, отново,, ще бъде жертва на световния заговор ! Путин подобен мир не го устройрщва тои иска велика Русия и нови свери на влияние където да господства велика Русия ! Само ,че велика Русия нещо катастрофира и сега който очаква Путин да си подаде оставка ще дочака всичко друго ама това не !
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5... По скоро е някой от пълните памперси на грингото...
4
7
 
5
 
! Отговори
ядрен удар ще има преди 1 година
Защото Русия губи войната и не вижда по какъв друг начин може да спре украйнците ! Това Ще е супер грешка НО те са във грешка по всичко..... и като управление ( диктатура ) няма диктатор който не дрънка оръжие и не е против целия свят ! Представят държавата си като жертва на световен заговор който иска да ги унищожи и отговора е един да се защитават до последно и със атом ! Въртят сучат, ама от последния си коз не се отказват и света е заплашен здраво от горката жертва !